vielip schreef:
Prima live album! Enig minpuntje wat ik zou kunnen bedenken is dat ie wat aan de korte kant is. Maar ja, liever een korter album wat top is dan een 3cd waarbij je na 1 cd al denkt; zet maar af...
Ach ja deze plaat heeft een hele acceptabele speelduur, voor een LP dan.
De eerste Marillion-plaat die ik kocht. Er zouden er nog vele volgen.
Ik had namelijk de clip van " Asassing" op MTV gezien. Een fantastisch nummer dat ik ooit eens op een cassettebandje van een kennis had horen langskomen. De dag erna viste ik het eerste de beste CD'tje uit de bak waarop ik " Asassing" zag staan. Ik had geen idee dat ik hier met een live-album te maken had... Toen ik weer 40 gulden bij elkaar had gespaard, kocht ik Fugazi meteen na deze. Ik ben namelijk geen groot liefhebber van live-registraties. Maar deze mag er bij nader inzien toch wel zijn.
Real to reel laat Marillion horen op het hoogtepunt van de Fish periode. Ik heb het idee dat er niet veel is gesleuteld aan de opnamen, is ook wel de kracht van deze plaat, je krijgt het gevoel dat je in je eigen stamkroeg naar een wereldband staat te luisteren. (Dat van die wereldband klopt uiteraard)
Mijn persoonlijke favoriet is Cinderella Search, die hier zoveel intenser klinkt dan de vrij steriele studioversie die op B-sides themselves staat.