The Field - Sound of Light (2008)

Zweden
Dance / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Morning (15:31)
  2. Day (15:15)
  3. Evening (14:45)
  4. Night (15:03)
avatar van KampF
Een EP van een uur? Juist!

The Field heeft dit plaatje gemaakt in opdracht van een zeer lux hotel.

The core design element of Nordic Light Hotel is the light, and the inspiration is the northern lights. For our musical concept “Sound of Light” we invited recording artistes to interpret our hotel experience and express it by making a record. The first performer to contribute to “Sound of Light” is Axel Willner, better known as “The Field”.

Wanneer je op de site beland zul je ook The Field als eerste horen in het filmpje op de voorpagina (From Here We Go Sublime). Alles staat er in het teken van het (noorder)licht.

Hoe klinkt licht? Aan Axel de eer om dat in muziek weer te geven. Verschillende segmenten van een 24 uur durende dag worden doorlopen, en klinken allemaal erg treffend. Wat licht is klinkt wat hoogfrequenter, wat donker is klinkt allemaal weer wat dieper.

In 2007 was From Here We Go Sublime mijn favoriete plaat. Ik ken nog maar vier platen uit 2008, maar deze staat bovenaan.

Carpe Diem met The Field.

Tof. Mooie hoes ook.

avatar van KampF
Idd. Ohja, wat The Field hier doet is trouwens absoluut niet nieuw. Beetje knippen en plakken met lijm Net alsof hij dit creatieve proces nooit achterwege heeft kunnen laten sinds de basisschool. Echter, het geluid van Axel vind ik enorm verslavend. Ik word helemaal opgezogen in zijn muziek, ook al is het dus vrij simpel. Wat je ook altijd terughoort zijn de AM Modulaties van zijn geluid. Zo'n tool waarmee je het geluid van hoog naar laag naar hoog frequent kan kan schuiven, en dat doe je dan met een mooie boog. Hopelijk klinkt je dit bekend in de oren als DJ

*edit*

In Virtual DJ is het de TK Filter. Ik weet dus niet zozeer of het met AM modulatie te maken heeft.

*edit*

Night
Alsof het licht van snelle auto's voorbij scheurt.

Weet iemand of (en indien zo: wanneer) dit in België/Nederland uitkomt?

Euhm, ik denk het niet.
Je kan dit album makkelijk via het internet krijgen hoor...

djeffibrelich
Alweer een ep van deze man?
en van een uur nog wel.
ik ga maar even pindakazen dan, ''from here we go sublime'' was super.

maar komt dit album op een gegeven moment niet in de bakken bij de betere platenzaak kampf?
en zo ja, wanneer? of is het er al?

avatar van mkrake
Ligt in het verlengde van From Here We Go Sublime maar klinkt wederom lekker...

avatar van mkrake
Verhoog hem nu al met een halfje!!! Wat een heerlijke plaat zeg.. Misschien nog wel beter dan From Here we Go Sublime.
Vooral Day, wat een nummer!!!! Geweldig

avatar van KampF
Het is mooi hoe The Field met -ontzettend veel- herhaling in zijn muziek toch een uur kan boeien

djeffibrelich
Met hulp van onze oude internetlinkjesboer kampF heb ik net de ep geluisterd.
Alweer een knaller, dit vindt ik nu al net zo goed als ''from here we go sublime'', en het concept is ook best leuk.
Ik raak in trance van deze muziek.
Prachtige opbouw van geluiden in ''day'' , je hoort 5 minuten lang dezelfde ritme, en om de paar minuten komt er weer wat bij, tot die tijd verveel je je inderdaad niet.
Ik had het te hard staan en schrok me een hoedje toen die vocal-sample er opeens in kwam bij ''morning'' , wat trouwens een lekkere opener is.
Als dit op headphones die ik in m'n goedkope pc speakers heb aangesloten al goed klinkt, moet je je voorstellen hoe lekker dit wel niet moet zijn op een goede geluidsinstallatie, laat staan als dit opgezet zou worden op een dans-festival.
Geestveruimende middelen hebben we dan echt niet nodig vrienden.

De reverse vocal-samples,vooral de vrouwelijke vocal-samples, die meegaan met de ritmes, het gevoel dat je erbij krijgt,
''evening'' bijvoorbeeld,
het klinkt ook echt avond-achtig.
als een doorsnee drukke vrijdag-avond vol spanning.
alles is gewoon super.

''night'' sluit het allemaal perfect af, het begint met echoende synth-geluiden die van links naar rechts flitsen, op een gegeven moment worden de geluiden wazig en hoor je ze nog ergens in de verte, en dan flits het langzaam weer terug.
weergaloos.

voor mezelf overdrijf ik niet, ik heb er weer van genoten.
en ik was niet eens in de stemming voor elektronische muziek, kan je nagaan.

Goeielief, wat is Day toch een geweldig nummer zeg...

Het is altijd maar even afwachten of iemand een gevolg weet te geven aan een mooie plaat als 'From Here We Go To Sublime'. Voor hetzelfde geld is zoiets een eenmalige creatieve piek, maar het heeft er al schijn van dat meneer Wilner nog veel meer in zijn mars heeft als The Field.

avatar van luc011190
Wow, Day is vet zeg! Gelijk mn favoriete Field-nummer.

_2M
Opnieuw een verslavend stukje muziek van The Field, fijn fijn fijn.

Day is ietsje minder, maar dat de pret niet drukken. Ruime 4*.

avatar van luc011190
Wow, hoe toevallig of juist vanzelfsprekend. Ik ben altijd helemaal weg van de nummers die James Holden in zn sets draait, eigenlijk loopt zijn smaak gewoon synchroon met de mijne. Alleen als ik setjes maak stop ik er de laatste tijd standaard Day van The Field in. En ipv dat ik vaak Holden volg, heeft hij nu een keer mij gevolgd!

Ha, wat cool. The Field leek me ook typisch iets voor James Holden om te draaien, nu is het dan ook eindelijk zover.

Day is trouwens wel het allerbeste nummer van 2008 tot nu toe, als je het mij vraagt. Zo geniaal meedogenloos, ook dat scherpe contrast tussen de hoge en lage tonen in de heftige stukken...

avatar van luc011190
Ik kan er eerlijk gezegd ook niet over uit hoe goed dat nummer is. Overduidelijk minimaal, maar in een totaal andere betekenis.

avatar van levenvergeten
Day is inderdaad echt een fantastisch nummer! Zo'n heerlijk dromerig, warm sfeertje. Kan ik heel lang blijven luisteren.

avatar van gherdt
Wat komt er na From Here We Go Sublime? En zo snel al ? Nou ja het kan erger. De nummers zijn aan de lange kant en weten in die extra tijd niet zo te betoveren als het eerdere werk. Maar dat repetitieve, warme geluid blijft alsnog fier overeind en bij herhaaldelijke beluistering nestelt elk nummer zich toch in m´n kop. Absolute favoriet is Night, het anthem van 2008, euforische minimalistische ambient van kippenvelniveau......

avatar van titan
titan (crew)
Weer een puike plaat van The Field. Ook in langere nummers overtuigt Axel Willner. Goedbeschouwd is het heel eentonig zoals hij te werk gaat, maar hij weet van zijn samples verslavende melodielijnen te maken zodat die eentonigheid nergens verveelt.

Overigens heeft hij het spelletje "herken de sample" deze keer wel iets eenvoudiger gemaakt. Sensual World (van Kate Bush, die ook veelvuldig is gesampled op From here we go sublime) en The Power of Love (van Frankie Goes to Hollywood) haalde ik er meteen uit.

avatar van andré
Moet deze toch maar 'ns beter luisteren dan, ik heb deze samples nog niet gehoord.

avatar van Antie
Allemaal heel leuk, maar de lange speelduur per nummer doet het voor mij juist niet. De herhalingen beginnen me op de duur te irriteren

avatar van kinjutsu
Heerlijk juist, chille manier om in trance te komen

avatar van Antie
Ja daar begrijp ik je wel in, op sommige momenten kan ik er wel van genieten. Maar ik beluister ook regelmatig albums op werk.
En dan is het niet zo aangeraden om dan in trance te komen

avatar van djarend
Jammer dat-ie niet "fysiek" te koop is, ik heb iets tegen downloads, is voor mij helemaal niets waard..

Samenwerken met The Field:

Neem even de tijd om het hele nummer te luisteren. Echt geweldig.
Zijn uitgangspunt is de remix van The Honeydrips' Fall From A Height

avatar van dj maus
djarend schreef:

er is ook wel een semi-officiële cd of cdr, maar die krijg ik maar nergens gevonden

alleen al voor het epische 'Night' wil ik die hebben

avatar van MJ_DA_MAN
Ondanks dat alle nummers een kwartier duren worden ze nergens langdradig en had Night zelfs wel wat langer mogen duren. Geen specifieke uitschieters, gewoon weer "The Field''.

avatar van djarend
Nou ja, toch maar via I-tunes aangeschaft, zal op cd waarschijnlijk nooit het levenslicht zien, brand ik er zelf wel 1

Poa
Hij is er volgens mij ook op CD, aan deze pagina + afbeeldingen te zien: Field, The - Sound Of Light (CD, EP) at Discogs + Images for Field, The - Sound Of Light - discogs.com

avatar van djarend
klopt, je kan/kon hem wel in het hotel kopen waar hij deze muziek voor gemaakt heeft, is mij verteld