Dream Theater - Greatest Hit (2008)

Alternatieve titel: Greatest Hit (...and 21 Other Pretty Cool Songs)

Metal / Rock
Label: Rhino

1. Pull Me Under [2007 Remix] (8:13)
  2. Take the Time [2007 Remix] (8:22)
  3. Lie [Single Edit] (5:01)
  4. Peruvian Skies (6:42)
  5. Home [Single Edit] (5:38)
  6. Misunderstood [Single Edit] (5:14)
  7. The Test That Stumped Them All (5:00)
  8. As I Am [Clean Single Edit] (7:14)
  9. Endless Sacrifice (11:23)
  10. The Root of All Evil [Edit] (7:16)
  11. Sacrificed Sons [Edit] (9:41)
  12. Another Day [2007 Remix] (4:25)
  13. To Live Forever (4:56)
  14. Lifting Shadows Off a Dream (6:09)
  15. The Silent Man (3:47)
  16. Hollow Years (5:55)
  17. Through Her Eyes [Alternate Album Mix] (6:03)
  18. The Spirit Carries On (6:39)
  19. Solitary Shell [Single Edit] (4:10)
  20. I Walk Beside You (4:28)
  21. The Answer Lies Within [Edit] (5:15)
  22. Disappear (6:45)
avatar van james_cameron
De eerste cd ("dark") staat vol met de meer stevige songs; de tweede ("light") bevat de rustige songs. Wat mij betreft is de eerste cd verreweg de beste. Deze bevat dan ook uitsluitend krakers, al zijn sommige tracks helaas voor dit verzamelalbum in de remix gegaan. De drie nieuwe remixen van songs van Images And Words zijn meer gitaar-gericht geworden, maar ik vind het geen verbetering. Ze klinken wat kaler en minder mooi. Voor de Dream Theater-fan is deze plaat volstrekt overbodig, voor de beginnende luisteraar biedt het wel een representatief overzicht tot nu toe.

avatar van gigage
Van bijna alle singles zijn er diverse uitvoeringen dan wel ingekort of net iets anders ingemixt. Sommige van die edits zijn hier op terug te vinden en klinken dus wat minder vertrouwd dan de album versies. Dan nog eens een heropgenomen non album track , dus kom niet mee aan dat er voor de fan niks te onderzoeken valt op deze 2ceedee.
De twee openers krijgen hier een moderne 2007 Caveman make over die eigenlijk de angel uit kont trekt. Daarnaast ontbreken veelal de lange epische tracks zoals Metropolis prt1 ten faveure van de korte single edits en de een na meest gestreamde track (Panic Attack). Dan, door de verdeling metal en emo is er per schijf wat minder afwisseling dan je gewend bent en lijkt alles uit zijn verband getrokken. Dus kom er niet mee aan dat dit een must buy is voor de doorgewinterde fan.