Children of Bodom - Blooddrunk (2008)

Finland
Label: Spinefarm

1. Hellhounds on My Trail (4:00)
  2. Blooddrunk (4:05)
  3. LoBodomy (4:25)
  4. One Day You Will Cry (4:05)
  5. Smile Pretty for the Devil (3:54)
  6. Tie My Rope (4:14)
  7. Done with Everything, Die for Nothing (3:30)
  8. Banned from Heaven (5:04)
  9. Roadkill Morning (3:32)
De nieuwe Children Of Bodom, zeer benieuwd naar wat deze jongens dit keer uit hun mouw hebben geschud. Ik zie dat ze afgeweken zijn van hun 'traditionele' artwork met op de een of andere manier de reaper erop. Misschien een voorteken wat de muziek betreft... ik denk het niet

avatar van Nakur
Ach zijn werktuig staat er nog steeds op.

Bobiej
Ik ben hier ook erg benieuwd na, ik vond het al eerder uitgebrachte "Tie my Rope" wel gaan; niet zo'n impact als Sixpounder (eerste Death Metal, nostalgie! ), bleef ook niet hangen als Are You Dead Yet?, en is zeker niet 'n klassieker als Downfall.

Van het album verwacht ik ook meer dan Tie My Rope, Alexi is over Blooddrunk meer tevreden dan over Are you Dead Yet?, dat kan alleen goed zijn, toch ?

avatar van Nakur
Artiesten vinden standaard hun nieuweling leuker, volwassener, rijper en beter dan de vorige. Verwacht je soms dat een artiest 'Mwa de nieuwe is toch echt stukken minder dan de vorige' zegt?

Daar wacht ik nog steeds een keer op ja. Volg deze bvand niet zooo goed, maar Hatebreeder is wel stoer.

Mr Brown
Ik ben benieuwd of dit in de stijl van Are You Dead Yet? gaat worden of dat ze keyboards weer nar voren gaan halen. We zullen zien. Dit is in elk geval wel iets waar ik zeker naar uitkijk.

Bobiej
@ Nakur: Nee, maar Alexi had tijdens Are You Dead Yet? ook al aangegeven niet helemaal in zijn sas te zijn met dat album.

avatar van bennerd
En nu zegt hij dat hij tevreden is over dit album? Ik begin stiekem te hopen op een tweede Follow The Reaper of Hate Crew Deathroll in dat geval

Tie My Rope klonk al weer een stuk beter dan AYDY. Ook heeft Alexi aangegeven dat er 'de snelste' CoB nummers ooit op staan. Als ik dan Silent Night beluister, hoe snel die is, ben ik erg benieuwd naar deze plaat.

Bericht op de COB-site:
European release date: April 14 2008

Aardig nummer. Slepend, best rustig, niet echt geweldig vooralsnog.

bro
ik vind het nummer goed maar toch niet zo uitzonderlijk. maar het is nog vroeg om al te oordelen

avatar van andnino
Klinkt allemaal een beetje hc death roll achtig... bevalt me wel da vond ik namelijk hun beste album.

Heb je het hele album al beluisterd dan?

avatar van Dutchi
Banned from heaven vind ik beetje zelfde stijl hebben als Everytime I die/ angels don't kill dus dat belooft veel goeds al vond ik tie my rope iets minder (ik denk dat dat komt door de geluidskwaliteit van youtube )

avatar van andnino
Ik heb welgeteld drie nummers gehoord..
Die Hc death roll achtig klonken... lijkt me sterk dat de rest van het album daar dan van afwijkt

avatar van dennisrammstein
vind het een beetje saai, net al AYDY. Zitten wel een paar leuke riffs op maar ik zet liever het oudere werk op, pré AYDY bedoel ik daarmee

avatar van andnino
Ben m nu aan t luisteren

klinkt niet slecht, maar totzover ook niet erg boeiend..

avatar van andnino
Inmiddels wat vaker geluisterd...

conclusie: slap aftreksel van alle voorgangers, nog steeds dezelfde keyboard-deuntjes, snelle solo'tjes en dergelijke...
Het weet echter niet zozeer te boeien als "pre-AYDY" inderdaad.

avatar van Mr. Death
De stijl van COB heeft mij nooit echt kunnen bekoren. Of keyboards nu al dan niet volwaardige instrumenten zijn binnen metal: het is een discussie die al decennialang bezig is en ik ben er in ieder geval geen voorstander van. COB leek me ook altijd al iets te veel 'metal-volgens-het-boekje', wat op zich enigszins wel nodig is, maar aan de andere kant, een kleine aanpassing van stijl zou er toch ook wel van af gekund hebben, zonder dat ze daarbij massaal fans zouden verloren hebben. Dit risico hebben ze dus in ieder geval niet genomen met dit album.

Vooral volgens het 'Children of Bodom-Boekje' dan
Het ligt iig niet aan de keyboards imo, die maken een hoop bands, (ook heel anderes soorten metal) bijv. Sonata Arctica, Dark Tranquillity, Faith no More en vooral Pagan's Mind briljant : D

avatar van Mr. Death
Zal dan vooral aan mijn persoonlijke smaak ligggen

avatar van andnino
Ook als dit binnen je persoonlijke smaak valt is het moeilijk om nog goed te vinden, ze maken namelijk al zowat hun hele carrière dezelfde muziek, en deze is tot nu toe (imo) de minste.

Hup, CoB doe eens iets nieuws

avatar van james_cameron
Mijn eerste kennismaking met de band; het album laat een vrij positieve indruk achter. De muziek is misschien (nu al) enigzins gedateerd, vooral de keyboards klinken soms nogal oubollig, maar de songs beuken lekker door en liggen goed in het gehoor. De snelle nummers hebben mijn voorkeur, maar ik kan geen slechte track ontdekken.

avatar van kerstboom3
Ik heb hem al gedownload en hij zal zeker in de smaak vallen bij fans die hatebreeder goed vonden al zit deze wel wat minder goed in elkaar en z ijn de keybordlijnen/partijen niet meer wat ze zijn geweest.. Voor de rest een typisch children of bodom album met weinig tot geen verassingen. Ik begin er van af te raken.

avatar van bennerd
@james_cameron: Heel vlug Hate Crew Deathroll gaan luisteren, denk ik dan

Bobiej
Ik heb er net even overheen geluisterd;

Ik ben toch positief verrast. Na het horen van Tie my Rope verwachte ik niet veel meer, maar het hele album luisterd toch lekker weg. Lekkere "rollende" riffs, drumpartijen, en gitaarsolo's.

Een verassing vind ik wel dat de keyboards weer erg op de achtergrond staan, net zoals op Are You Dead Yet?, wat dus maakt dat Blooddrunk meer het 2e album is van de ''nieuwe'' Bodom - sinds Roope Latvala bij de band kwam. Maar ik vind de oude Bodom, met Alexander Kuopmoeilijkeachternaam, onwijs veel beter, en ik ben denk ik niet de enige!

Maar goed, dit zijn slechts de eerste indrukken, een final judgement komt nog!

avatar van andnino
0,5 omlaag omdat dit slappe aftreksel van de voorgangers na een tijdje wel behoorlijk gaat vervelen.