Gabriella Cilmi - Lessons to Be Learned (2008)

Australiƫ
Pop / Soul
Label: Island

1. Save the Lie (3:38)
  2. Sweet About Me (3:23)
  3. Sanctuary (3:28)
  4. Einstein (3:39)
  5. Got No Place to Go (3:23)
  6. Don't Want to Go to Bed Now (3:09)
  7. Awkward Game (3:28)
  8. Safer (3:24)
  9. Cigarettes and Lies (2:51)
  10. Terrifying (2:37)
  11. Sit in the Blues (3:23)
  12. Echo Beach (5:55)
  13. Sorry * (3:28)
  14. Sweet About Me [Acoustic] * (3:42)
  15. Cry Me a River [Acoustic] * (3:41)
  16. Round & Round * (3:39)
avatar van *San*
Knap staaltje werk van deze 16(!!)- jarige dame.

avatar van jariktoet
sweet about me - kippenvel

avatar van Chuck Taylor
Nog maar 16 jaren jong inderdaad, en word al vergeleken met zangeressen als Amy Winehouse. Daar ben ik nu net niet zo'n fan van, maar wel van de muziekstijl. Hier even achteraangaan dus.

avatar van Tha)Sven
De eerste indruk van deze plaat is erg goed. Wat mij betreft beter dan Amy mcDonald, Duffy en misschien ook nog Adele. Helaas valt de productie mij een beetje tegen. Ik zet in op 4 sterren, dus knap werk van de 16 jarige meid

Gisteren op de mat gevallen en de eerste indruk is overweldigend. Echt een heel goed album met stuk voor stuk sterke en unieke songs en dat voor een 16-jarig meisje! "Sweet About Me" haalde me over dit album te bestellen en daar heb ik zeker geen spijt van. voorlopige hoogtepunten: "Sweet About Me", "Einstein", "Got No Place To Go", "Don't Wanna Go To Bed Now" en het prachtige "Awkward Game".

avatar van Tha)Sven
Ik vind Don't Wanna Go to Bed Now juist een van de minpunten van de CD. Ik merk overigens wel dat ik in dit album echt zin moet hebben om ervan te kunnen genieten.

avatar van Fieke_28
Prachtig album! Absoluut knap werk van een nog zo'n jonge meid.

De eerste indruk was voor mij al heel positief, maar na het album vaker geluisterd te hebben, ben ik alleen maar positiever geworden.

Sweet About Me and Sanctuary zijn voor mij absoluut de hoogtepunten van deze cd. Het nummer Don't Wanna Go To Bed Now is wel een minpuntje.

avatar van Fieke_28
Got No Place To Go is voor mij ook zeker een van de mooiste nummers van deze cd, alleen zie ik dit nummer niet in deze tracklist staan.

Heb het ook op een paar andere sites nagekeken, maar daar staat hij ook niet bij. Op mijn versie van de cd ontbreekt dan juist weer het nummer Teenage Outrage.

Schijnbaar zijn er dus meerdere versies aanwezig....

avatar van Niek
Dit is in Australie echt superhot. Sweet About Me hoor je overal en daar kan ik niet mee zitten. Bijzonder lekker nummer van een piepjong toptalent. Ik weet niet hoe bekend ze is in NL/Europa maar aan de stemmen te zien nog niet echt. Ik ben erg benieuwd naar de rest van dr materiaal. Ik hoop sowieso dat we nog veel van dr zullen horen.

avatar van Carolaah
What the?? is ze nog maar 16?
Ik ben momenteel haar cd voor het eerst aan het luisteren,
ze heeft inderdaad een stem die me doet denken aan
Mrs. Winehouse, die me deugd doet.
Puh had absoluut niet verwacht dat ze nog zo jong was, mooie teksten, mooi geluid, petje af.

een beoordeling volgt, nadat ik het album geluisterd heb.

Zo. geluisterd. Klinkt leuk, maar vind het verder niet een topplaat o.i.d.
Zoals ik voorheen zei, mooie teksten en een mooi geluid,
de cd in z'n geheel bevalt prima, al denk ik niet dat er nog vele luisterbeurten zullen volgen.. Ik ben niet echt heel goed gepakt door deze cd,
vind de nummers allemaal een beetje soortgelijk, niet veel bijzonders.
Op het feit dat het door een 16-jarige is neergezet na, ze behoort wel tot één van de betere op die leeftijd.

Een 3,5je

Jemig, zo mooi nummer maken en dan nog maar 16 jaartjes jong zijn. Knap hoor! Ga het album maar eens downloaden..

avatar van Nickstbo
Zeker een 5 en de beste cd van 2008 tot nu toe!
Elk nummer is perfect.
Het enige wat me wat tegenslaat is dat alle nummers geschreven zijn door XenoMania. Het hit-team achter Girls Aloud & Rachel Stevens. Dit neemt toch een beetje die orginaliteit en eigenheid weg vindt ik.... maar haar stem maakt alles goed!

@ sab1ne : niet downloaden, gewoon kopen !
Dit is echt een artiest dat je moet steunen

(verwijderd)
hallo eigenheid... dit meisje is 16 en dan zingen over 'wraak nemen' op een geliefde.. no-way..
het is gewoon poppy, gelikt en ligt goed in het gehoor.. zeker niet een van de beste platen van 2008, maar wel lekker voor de aankomende zomer

avatar van Wauzzer
Ik vind haar stem ook wel wat weg hebben van Anastacia, ook zo'n rauw randje in de uitspraak. Dit is zeker te horen op het nummer "Save the lies"

avatar van Carolaah
(verwijderd) schreef:

Dat vind ik zelf ook lastig, als iemand zo jong is, om sommige teksten dan serieus te nemen.. Tuurlijk je maakt wel wat mee op die leeftijd, maar qua levenservaring zit je dan toch vaak niet op het niveau waar ze over zingen.. Ook dat heb ik een beetje mee laten wegen in m'n stem.. Anders zou ik heel misschien een 4,0 hebben gegeven..

Desalniettemin, wel subliem gedaan door een 16-jarige, die heeft vast nog een mooie toekomst voor zich als ze nu al zo goed is .

Vind het trouwens geen poppy en gelikt iets, vind de cd wel een degelijke kwaliteit hebben.. Oké de deuntjes zijn wel lichtelijk poppy her en der, maar niet gelikt, althans niet in mijn ogen (of moet ik zeggen 'oren')

Ik luister dit album nog altijd heel vaak alleen ben ik nu vooral fan van het swingende "Save The Lies" en de prachtige ballad "Safer"!

tuktak
dit is natuurlijk de natte droom van iedere platenmaatschappij. ze ziet er knap uit, heeft een positieve uitstraling, heeft amy winehouse en macy gray randjes, en is zo jong dat ze nog totaal kneedbaar is.
dit debuut album is daardoor een allegaartje geworden van diverse stijlen, om waarschijnlijk goed te kunnen kijken welke richting aanslaat en waar ze verder op kunnen borduren. productioneel zit het allemaal wel snor met xenomania, wat ik helemaal niet verkeerd vind. er zijn zoveel grote artiesten die geen eigen nummers schrijven, dat je dat van een 16jarige al helemaal niet hoeft te verwachten. zeker bij een groot label met veel financiële risico's zou dat überhaupt niet eens mogelijk zijn.
ik vind dit plaatje te matig om zelf op te zetten, maar niet onaardig voor op de radio.

avatar van BlueVelvet
Normaal zit ik tótaal niet in deze hoek, maar ik ben al de hele dag in de ban van Sweet about me - echt heerlijk. Net als Gabriella Cilmi zelf overigens

ja, die sweet about me is zo'n typisch hitparadenummertje. niets verkeerd mee, die moeten er ook zijn. maar albumgewijs interesseert dit soort muziek me niet. en een titel als 'sweet about me' staat me niet zo aan. moeten die vrouwen nu altijd 'hard to get' uithangen? want zo kom je over met zo'n titel. het is wat irritant. (vergelijk pink: u and ur hand. dat is nog veel hilarischer en explicieter natuurlijk)

avatar van BlueVelvet
Ach, ik neem al die teksten totaal niet serieus - althans, ik besteed er totaal geen aandacht aan. Voor mij is het een typisch nummer dat ik een paar dagen erg vaak draai, plezier aan beleef, in mijn weekly top van Last.fm komt, en daarna verwijder en vergeet. Ik heb 'voor de grap' het hele album beluisterd en vond ik het niet zoveel (getuige mijn stem).
Er is trouwens weinig rock aan dit album, als je het mij vraagt.

avatar van T.O.
Leuke single vind ik wel, ook al begint dit soort jazzy pop wel heel erg een trend te worden.

Beitel
Ken alleen de single, beetje een wegwerphitje, maar desalniettemin erg fijn. Wat mij betreft mag deze jazzy trend zich nog wel even voortzetten. De enige reden dat ik de clip graag kijk is omdat ze verder ook nog eens best wel knap is. Weet niet of ik de CD verder nog zal opzoeken, misschien als ze nog met een leuk nummer (en clip ) komt.

avatar van T.O.
Die andere clip die ik heb gezien is drie keer niks, dus beter zal het wel niet worden.

De single is inderdaad leuk, maar verder... Ze houdt wel van T-Rex.

avatar van Josje
dit is gewoon geweldiggg 5*

avatar van Josje
waarom staat nummer 7 niet op myn cd???

avatar van platedraaier
Ze is pas 16 en ze ziet er goed uit. Verder heeft ze ook een goeie zangstem. Maar dan gaat het al gauw fout. Deze jongedame houdt van Led zeppelin, T-Rex, Jeff Buckley etc. De "betere" jaren `70 rock zeg maar.

Dan is het jammer dat er een aantal mensen zijn die geld willen verdienen over de rug van een 16 jarig meisje. Want op deze cd staan alleen maar slappe nummers, het rockt nergens en het is duidelijk allemaal voor de hitjes gemaakt.
Erg jammer, want ik denk dat dit meisje erg goeie muziek kan maken als ze doet wat ze zelf leuk vindt.

En die promotie door vergelijkingen met Amy Winehouse te maken, daar word ik al helemaal misselijk van. Elke manager of platenmaatschappiij die op dit moment iets durft te investeren in een zangeresje, komt met "het is de nieuwe Amy Winehouse"aan.
Bah

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
platedraaier schreef:

Bah

Niks meer aan toe te voegen. Inderdaad heeft deze meid een dijk van een stem, mag ze er fysiek ook zeker wezen, maar haar persoonlijke muzieksmaak is werkelijk nergens terug te vinden. Volgens mij zal ook dit meisje ten prooi vallen aan platenmaatschappij. Al zal ze dat zelf nooit zo zeggen natuurlijk

avatar van Ralph_Mennes
dit is inderdaad een geval van veel talent, gesnapt worden door een platenmaatschappij en een geldfabriekje worden. Dat is natuurlijk doodzonde want deze meid heeft een dijk van een stem voor iemand van 16. Ik vind de cd opzich prima, maar het heeft een ontzettend hoog hitgehalte doordat de nummers een beetje "safe" zijn, er zit weinig experimenteel materiaal tussen en ik vind het album dan ook niet spannend genoeg en te poppy. Ik hoop dat ze de ruimte krijgt om haar eigen stijl te ontwikkelen want dan kan ze een favoriet van me worden.

btw..de vergelijkingen met Amy Winehouse zijn niet onterecht. Ze klinkt bijna exact zoals Winehouse..maar goed..om haar daarmee te promoten vind ik niet echt gepast..waarschijnlijk heeft Cilmi meer potentie aangezien zij nog niet aan de drugs is voor zover ik weet.

Wat een geweldig wijf is dit. Gewoon een onweerstaanbaar geile stem als je het mij vraagt. Plus het leeftijdsverschil tussen ons is mijns inziens perfect. Maar even serieus nu, Sweet About Me is voorlopig het enige wat ik gehoord heb en dat nummer is gewoon heerlijk. Ze weet me echt te verslaven louter door haar stem, en dat lukt menig artiest toch niet. Ik heb het hele album ook gedownload en die ga ik binnenkort luisteren.