Gabriella Cilmi - Lessons to Be Learned (2008)

Australiƫ
Pop / Soul
Label: Island

1. Save the Lie (3:38)
  2. Sweet About Me (3:23)
  3. Sanctuary (3:28)
  4. Einstein (3:39)
  5. Got No Place to Go (3:23)
  6. Don't Want to Go to Bed Now (3:09)
  7. Awkward Game (3:28)
  8. Safer (3:24)
  9. Cigarettes and Lies (2:51)
  10. Terrifying (2:37)
  11. Sit in the Blues (3:23)
  12. Echo Beach (5:55)
  13. Sorry * (3:28)
  14. Sweet About Me [Acoustic] * (3:42)
  15. Cry Me a River [Acoustic] * (3:41)
  16. Round & Round * (3:39)
avatar van NewYorkCityLight
Sweet About Me is echt weer zo'n nummer van een artiest die 1 hit scoort en vervolgens niet meer in de hitlijsten terrecht komt. Laten we maar hopen dat dat het geval is want ik houd helemaal niet van deze muziek.

Heerlijk album. Wel heel veel verschillende genres. Ben zelf niet zo weg van Sweet About Me, maar dat komt misschien omdat ik em al te vaak gehoord heb.
Ik vind vooral de nummers save the lies en don't wanna go to bed now erg lekker. Ze doen me op de een of andere manier een beetje denken aan Tina Turner.

Echt een lekkere plaat. Je zou toch niet zeggen dat zo'n geluid uit iemand van 16 komt.

avatar van BlueVelvet
Liquid_Cool schreef:
Heerlijk album. Wel heel veel verschillende genres.

Nou, dat valt toch wel mee? Redelijk eentonig album. Een ballad hier, een up-tempo nummer daar, maar alles heel erg poppy.

avatar van LucM
"Sweet About Me" vind ik een erg leuk nummer. Maar is de rest van dit album zo?

chrismusic
Ik vind alleen echo beach en save the lie de moeite waard de rest van de nummers doen mij te weinig. Ze heeft wel een geweldige stem dus ik hoop dat haar volgende album een stuk beter zal zijn.

avatar van Urbanoetang
Wat is die single vreselijk zeg, inclusief bijbehorende clip. De titels van de andere nummers op dit album beloven ook niets goeds.

avatar van LucM
Gabriella Cilmi is amper 16 jaar. In het verleden verdwenen popsterren die op zo'n jonge leeftijd al een grote hit scoren snel naar de achtergrond, Michael Jackson uitgezonderd.

chrismusic
Ben je nog van plan om de cd te beluisteren?

tuktak
haha het is idd een beetje een loze opmerking...

chrismusic schreef:
Ben je nog van plan om de cd te beluisteren?

Dat wel, maar ik ga ze nu niet kopen, ik ben voorzichtiger geworden met het aanschaffen van CD's van nieuwe artiesten. Maar een mooie stem heeft ze inderdaad, er zit wat in dat meisje.

chrismusic
Jij doet niet aan pindakazen?

avatar van Carolaah
Hmm ik kan er nog steeds niet bij dat ze nog maar 16 is..
Dat stemgeluid..

Alleen ik vind het ook meteen lastig om haar teksten en imago serieus te nemen op die leeftijd.. Ook hoe ze in die clips naar voren komt, alsof ze de 20 al even is gepasseerd..

desalniettemin is het wel fijne muziek, voor zo nu en dan..mja

avatar van Killeraapje
Ik kende haar nog niet en heb zojuist een paar keer Sweet about me gehoord. Ik lag bij wijze van spreke met mijn tong op mijn tenen en kom dan tot de ontnuchterende conclusie dat ze dit jaar nog 17 moet worden

avatar van blur8
Eenvoudige hitparadepop geschikt voor de jukebox van 538, maar niet voor mijn CD-speler. De single is direct het aardigst. de rest klinkt heel poppy en 13 in een dozijn.

avatar van donmarko22
Geinig plaatje...lekker wijffie. Verder kan ik er niet veel over zeggen.

NewYorkCityLight schreef:

Hier moet ik op terugkomen, want ik vind het toch wel een lekker nummer om af en toe te horen.

Dat neemt niet weg dat ik nog steeds niet snap wat er in die andere vrouwen (zie Leona Lewis, Sarah Bareilles, Duffy en dergelijke) word gezien.

avatar van NewYorkCityLight
Dat heeft ook niet lang geduurd.. Ik vind 'm nu al weer eentonig worden. Naja mevrouw Cilmi (spreek uit : Kill Me) was leuk voor zo kort het duurde.

avatar van Urbanoetang
Laten we hopen dat iedereen er zo over denkt en dat ze over 10 jaar opstaat als volwaardig zangeres. Want ik zie wel degelijk potentie.

avatar van MusicFreak
gevarieerd album vind ik

Sweet about me is wat Amy Winehouse stijl
Save The Lies heeft wat weg van Anastacia

Maar vooral haar stem is erg mooi, zeker voor zo'n 16 jarig guppie:P
Live klinkt het ook erg lekker

Echo Beach, wat is dat een heerlijk nummer zeg!

avatar van freddze
Yep, origineel is van Martha en haar Muffins.
Over twee jaar zal ook deze new wave klassieker 30 jaar oud zijn..

avatar van lennon
Ik vind dit toch geen slecht album! Zeker niet voor een meid van 17!! (dat verbaasde me eigenlijk toen ik dat ontdekte...)

Zeker de moeite waard, en hopelijk geen eendagsvlieg, want dit smaakt naar meer!

avatar van YoG
YoG
Best aardig.. was al behoorlijk enthousiast over 'Sweet about me'.
Nummertje 5 is ook heel leuk..

Pieter Paal
Ik vind die cover van 'Echo Beach' ook heel goed gedaan.

88Fabian
Hier staan een aantal goeie nummers op en het is zeker een goeie zangeres.

88Fabian
Na nog een keer luisteren vind ik eigenlijk maar 1 nummer goed.

avatar van YoG
YoG
yep, de lol gaat er wel erg snel vanaf.. alleen 'Sweet about me' is echt lang houdbaar

Sweet About Me is juist een van de mindere nummers vind ik.

Save the Lie, Sanctuary, Got No Place to Go, Awkward Game, Safer, Terrifying, Echo Beach zijn stuk voor stuk erg goede nummers.

avatar van PinkEclipse
Zondagavond bij "The Day After" van Paul de Leeuw een optreden met haar nieuwste single: 'Sanctuary'.
Heb ik het mis of niet. Mijn indruk was dat zowel Gabriella als gastheer Paul niet veel zin hadden in dit optreden.
Het zingen van Gabriella vond ik matig (met weinig inspiratie) en ze was ook snel van het toneel verdwenen.
Paul was ook zeker niet erg enthousiast. (Dit in tegenstelling tot een optreden van bijvoorbeeld Adele)
Jammer, geen goeie promotie van haar single.