Cavalera Conspiracy - Inflikted (2008)

Braziliƫ
Label: Roadrunner

1. Inflikted (4:31)
  2. Sanctuary (3:23)
  3. Terrorize (3:37)
  4. Black Ark (4:54)
  5. Ultra-Violent (3:47)
  6. Hex (2:37)
  7. The Doom of All Fires (2:12)
  8. Bloodbrawl (5:41)
  9. Nevertrust (2:22)
  10. Hearts of Darkness (4:29)
  11. Must Kill (4:50)
  12. The Exorcist * (3:26)
  13. In Conspiracy * (3:51)
avatar van Blind Faith
Ik ben 4,5 naar 3,5 gegaan. De reden is heel simpel: bij de eerste luisterbeurten werd ik overdonderd door de energie die van de songs afspat, maar na een paar weken boeit het minder en minder. Te stereotiep, te weinig variatie, te weinig innovatie. Degelijk thrashmetal, dat wel, maar verrevan een wereldschokkende plaat.

Grovax
Het klinkt wel hard en al, en het is een stuk beter dan Soulfly maar... Er zit naar mijn mening nog steeds teveel -core erin en de metal blijft te vaak eruit. Het is een vooruitgang vergeleken met Soulfly maar het kan me eigenlijk nog steeds niets boeien..

ik vind het wel vet.
lekker fris zomer plaatsje, prima festival materiaal.
lekker dik geluid.
een thrashje hier, een groovje daar.
niks mis mee.

avatar van king_pin
Dit is nou een goeie comeback van de broers! Een Sepultura reünie zit er toch niet meer in dus dan maar zo (zal Max Cavalera ook wel gedacht hebben )

Gewoon een dikke vette brute Metalplaat! Deze komt waarschijnlijk wel in mn jaarlijstje van 2008.

clutch
Lekker vet plaatje met veel agressie en energie, maar mss iets te weinig variatie. In elk geval beter dan alles dat Soulfly op hun naam heeft staan, geen wereldinvloeden/roots onzin hier maar gewoon beuken.

avatar van Dexter
Fijn plaatje. Lekkere groovende hardcore-invloeden, en voor de rest no-nonsense thrash. Weinig variatie, wat in dit geval positief is: geen pretentieuze wereld-invloeden (zie oa clutch), maar gewoon erg energieke songs. Live zal dit het vast goed doen, elke track is erg geschikt om mee te blèren: NEVER TRUST SOCIETY!

avatar van Eddie
ik meot mijn stem van 3.5 iets gaan herzien. De plaat beujt tch wel als en mongool. Jammer dat ze niet onder de naam Sepultura weer samen spelen maar goed wat niet is kan komen.

avatar van laboomzaa
Ik had het niet werwacht!!! Maar wat een heerlijk oudewetse beukplaat van de gebroeders!! Meteen in huis gehaald!!!

Ik luister normaal niet veel metal, maar dit vind ik toch wel heel erg goed! Heel erg krachtig, en slimme, pakkende, stevige riffs! Hier geen zinloos gitaargerag om het zinloos gitaargerag (Slayer - Reign in Blood...) maar gewoon energie, krachtige metal.

Bericht over een optreden verplaatst naar Cavalera Conspiracy

Berichten over vermeend zinloos gerag van Slayer verplaatst naar Slayer - Reign in Blood (1986)

Zeer goed album. Lekkere thrash zoals het oude tijdperk van sepultura. En gelukkig geen oerwoud invloeden en geblaas op wat exotische pijpen. brr daar heb ik een hekel aan gekregen. BEUKEN. 4*

avatar van Schizophrenia
Dat gezjoemel+effect in Inflikted staat me gewoon al niet aan.
Ik denk dat dit weer een dikke hoop crap is, net zoals dat zogenaamde nep Soulfly die met hun iedere keer weer ''verassende optredens'' cool zijn! BAH. Max Cavalera lijkt wel bijna een acteur.

Maar goed zo te lezen heb ik het verkeerd.

max en joep
misschien moet je hem anders eens luisteren?

max en joep schreef:
misschien moet je hem anders eens luisteren?

Ja ik heb hem net vandaag binnen gekregen, haha.
Ik hoor nog steeds op sommige nummers van die vage effectjes.
Dat hoort gewoon volgens mijn normen en waarden niet bij metal.

clutch
Schizophrenia schreef:

Ja ik heb hem net vandaag binnen gekregen, haha.
Ik hoor nog steeds op sommige nummers van die vage effectjes.
Dat hoort gewoon volgens mijn normen en waarden niet bij metal.

Vage effectjes? Dit zou geen metal zijn? Welke plaat heb jij in handen?

Welke effectjes??? Dit is gewoon een goede plaat.

bro
artisieke vrijheid, Schizophrenia, pure artistieke vrijheid
al heb ik geen flauw idee over welke effectjes je het hebt xD

avatar van Schizophrenia
Ik heb niet gezegd dat ik dit geen Metal vind.
Had het dan ook over de intro van Inflikted, ik vind dat gewoon niet bij de muziek passen, net zoals dat midden stuk daar hoor je een vaag geluid door heen. En dat heb ik in nog wel meer nummers gehoord.

Met artistieke vrijheid heeft het ook niet zoveel te maken.

avatar van Dexter
Ik vind juist dat die gitaarintro van Inflikted, die steeds terug komt, het geheel juist een lekkere hardcore-edge geven. Dus het zou kunnen dat het niet bij Metal zou 'horen', maar waarom zou het er niet bij mogen? Metal vermengen met punk/hardcore wordt al meer dan twintig jaar, misschien dertig jaar gedaan.

Schizophrenia schreef:

Met artistieke vrijheid heeft het ook niet zoveel te maken.

oh jawel want jij vind het er niet bij passen, maar Cavalera Conspiicy wel. Dat beslissen zij lekker zelf. Daar hebben zij de vrijheid in....ah nevermind

Dexter schreef:

Als ik Terror bijvoorbeeld luister dan hoor ik niet die ''effecten'' er in.
Net zo min als bij Maddball of Sick Of It All
Ik praat dan over de eerste 20 seconden ofzo, dat vreselijk irritante geluid.

Niet een hele slechte plaat. Waarvan ik HEX toch wel de echte uitschieter vind.

max en joep
Ik heb ze afgelopen Graspop live gezien.

Gemengde gevoelens.....

Het was min of meer en Sepultura optreden.
Ze deden zo verschrikkelijk veel Sepultura nummers.

Ik vond het aan de ene kant natuurlijk wel heerlijk om weer eens die nummers live te horen met de stem van Max maar aan de ander kant:
er bestaat ook nog... Sepultura zelf!

Ik vind het wel vrij onbeschoft van de Cavalera's om beide uit de band te stappen maar wel lekker goede sier te gaan maken met een hele Sepultura set.

Altijd een grote bakkes over eerlijkheid, respect, true zijn, nooit verloochenen en blablabla en dan zo ontzettend schaamteloos je oude band in de rug steken.
Max en Igor weten dat ze op deze manier het echte Sepultura, dat het toch moeilijk zat heeft, echt de nek om draaien.
Zeer zeer lage actie.

En je moet niet denken dat die rat van een Max ook Soulfly nummers tussen door gooie.. nee zeg, Soulfly mag je niet zomaar te pas en te onpas misbruiken natuurlijk.

Nee, ik vond het toch wel ronduit schandalig.

Ik kan je zeer zeker begrijpen. Maar kan het niet zijn doordat soulfly met een man meer speelt dan CC, dat ze de liedjes niet laten horen?

bro
en ook omdat Cavalera Conspiracy simpelweg niet genoeg nummers heeft om een set van 70 minuten te vullen. Dààr zit het grootste probleem.
Dat ze sepultura-nummers spelen zoveel ze willen. Als het maar goed is

spikebas
Ik vind het ook niet zo'n heel geweldige cd, maar als je zin hebt om lekker te pitten dan zit je met cavalera echt wel goed hoor. Lekker rauw en op pinkpop waren ze super lomp. Wat wil je nog meer..

Stijn_Slayer
Ik kan er helemaal niks mee.. was misschien te verwachten aangezien ik Sepultura en vooral Soulfly al helemaal niks vind..

Laatst op Pinkpop op de tv toch nog even gekeken, maar nee.. De riffs pakken me niet en de zang vind ik ronduit slecht. Niet aan mij besteedt dus, kan gebeuren.

Empyrium
max en joep schreef:
Ik heb ze afgelopen Graspop live gezien.

Gemengde gevoelens.....

Het was min of meer en Sepultura optreden.
Ze deden zo verschrikkelijk veel Sepultura nummers.

er bestaat ook nog... Sepultura zelf!

Zeer zeer lage actie.

Nee, ik vond het toch wel ronduit schandalig.

Empyrium schreef:

Het zijn de nummers van Max. Cavalera Conspiracy IS Sepultura!

Beetje ranzig dat je dat zegt, natuurlij IS Max niet Sepultura, in feite is hij maar een waardeloze gitaarist met zijn 4 snaren en zijn arrogante hoofd! Zonder Andreas Kisser en de rest van de band had hij niet door kunnen breken.
En ook niet met zijn broertje is hij Sepultura!

Empyrium
Schizophrenia schreef:

En ook niet met zijn broertje is hij Sepultura!

Ieder zijn mening natuurlijk, maar voor mij is Max Cavalera gewoon Sepultura, en na zijn vertrek is er ook weinig meer overgebleven van de band. Middelmatige platen en tegenvallende verkopen.

Empyrium schreef:

Het zijn de nummers van Max. Cavalera Conspiracy IS Sepultura!

wat een flauwe kul zeg....
het zijn helemaal geen nummers van Cavalera alleen.
Veel nummers heeft Max zelfs geen noot, geen letter aan geschreven. (Territory bijv. is in zijn geheel door Andreas geschreven, incl lyrics).

Die nummers zijn van Sepultura en Max heeft er zelf voor gekozen om met Sepultura te stoppen.
Blijf dan ook met je poten van hun muziek af.

Die uitgekookte rat speelde toch ook geen enkel Soulfly nummer?