Cavalera Conspiracy - Inflikted (2008)

Braziliƫ
Label: Roadrunner

1. Inflikted (4:31)
  2. Sanctuary (3:23)
  3. Terrorize (3:37)
  4. Black Ark (4:54)
  5. Ultra-Violent (3:47)
  6. Hex (2:37)
  7. The Doom of All Fires (2:12)
  8. Bloodbrawl (5:41)
  9. Nevertrust (2:22)
  10. Hearts of Darkness (4:29)
  11. Must Kill (4:50)
  12. The Exorcist * (3:26)
  13. In Conspiracy * (3:51)
avatar van HammerHead
Ik hoop dat Max Cavalera hiermee weer teruggaat naar de oude Sepultura-sound. Ben benieuwd of het wat wordt.

avatar van paulisdik
Dit album is toch samen opgenomen met zijn broer Igor?

DutchViking
Klopt, dit is een samenwerkingsverband tussen Max en Igor. Ik ben ook erg benieuwd.

MetalDex
De nummers Sanctuary en Inflikted zijn al te beluisteren.

avatar van CWTAB
Is vandaag gelekt.... Klinkt weer erg goed, denk aan oudere Sepultura met meer punkerige invloeden....

Leuke verrassing dit album...

avatar van Eddie
Klinkt helemaal niet verkeerd. Zo op het eerste gehoor had het ook zo de tweede plaat van 'Nailbomb' kunnen zijn, daarom is het geen minder lekker plaat. 3.5*

avatar van Mr. B
Hebbes!

avatar van dennisrammstein
heerlijk lomp plaatje!!!!

avatar van JohnS
niet slecht.
het geluid zitten tussen roots en soulfly in

avatar van Mr. B
Hex is fantastisch, of je naar het oude Agnostic Front zit te luisteren.

Het hakt zo lekker weg met de vlijmscherpe bijl van Igor.

avatar van mxfnck
Zalige cd, eindelijk geen getrommel meer maar gewoon beuken

avatar van Bill
Inderdaad een toffe cd weer. Max blijft toch een geweldige brulboei!

avatar van Raspoetin

avatar van djarend
ik als niet metal liefhebber vind dit toch wel een erg vette plaat, daarom 4, zal zeker ff gaan kijken op PP naar deze band

Raspoetin schreef:

Ik hoop het.
Deze plaat van de gebroeders Cavalera is heel veel beter dan Max bij Soulfly ooit heeft gemaakt.

avatar van bennerd
Daar ben ik het dus niet echt mee eens. (Over Soulfly, dit heb ik nog niet beluisterd.)

avatar van HammerHead
Ik vind van Soulfly eigenlijk alleen het debuut en Dark Ages te pruimen, dus ik ben ook wel blij met deze stap van Max. Deze plaat blaast heel Soulfly en ook het latere Sepultura zo van de sokken namelijk. Echt een verademing, want een dergelijk sterk album had ik nu ook weer niet verwacht. Snel, hard, lomp en gestoeld op het oude Sepultura geluid van begin jaren '90.

Ik zet maar eens in op 4 sterren.

bennerd schreef:

Je bent het waarschijnlijk wel met mij eens als je dit album ook eens hebt beluisterd.

avatar van bennerd
Ok dan, ik krijg hem binnenkort binnen.

bro
de kans zit er inderdaad dik in dat je deze beter gaat vinden dan soulfly. niet dat ik soulfly slecht vind, verre van zelf.

avatar van Sebashuis
Deze gasten op Pinkpop! word lachen..

maar goede CD. beter dan Soulfly.

Empyrium
Stukken beter dan Soulfly! Wordt achterover geslagen door de kwaliteit hiervan!

avatar van Mr. Death
Raspoetin schreef:
Soulfly R.I.P. ?

Max zou naar eigen zeggen nog altijd doorgaan met Soulfly, wat wel logisch is, omwille van het succes dat hij met Soulfly al gehad heeft en nog altijd heeft. Persoonlijk ben ik ook niet echt fan van de stijl van Soulfly: het neigt met al dat 'getamtam' iets te veel naar nu-metal toe. Met CC daarentegen toont Max aan dat hij nog altijd in staat is om stevige thrash te maken. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de broertjes eens live aan het werk te kunnen zien.

Dit is idd stukken beter dan Soulfly
Lekker lomp plaatje

avatar van james_cameron
Lekker stevige reunie van de broertjes Cavalera. Beter dan alles wat ze sinds Sepultura's Roots gedaan hebben, wat mij betreft. Alle songs zijn sterk, barsten uit de voegen van de aggressie en tempowisselingen en zitten vol heerlijke riffs en solo's. Tel daarbij de overtuigend rauwe strot van Max en je hebt een topper.

avatar van bennerd
Ok gasten, jullie hebben gelijk. Dit tipt inderdaad enorm aan Soulfly.

Wat hakken Cavalera en Cavalera hier toch geweldig. Inflikted opent meteen sterk, om vervolgens de hele plaat door te knallen. Met op de goede momenten goede solo's, harde riffs, en natuurlijk de lekker ruige strot van Max.

Speelt Marc Rizzo (Soulfly ) hier ook niet in?

Zo, we hebben dus met de nieuwe Sepultura (of gingen die niet stoppen?), Soulfly en dit Cavalera Conspiracy drie sterke bands bij Op naar GMM 2008.

avatar van notsub
Het begin van de één van de meest besproken reunies in de Zware Metalen scene is een feit. Reken maar dat er binnen een jaar of twee-drie weer een nieuw Sepultura album met Max is. Beide kampen zijn nu beduidend minder succesvol dan Sepultura ten tijde van Roots en dan wordt het plotseling een stuk simpeler een reunie bespreekbaar te maken. Dit album is een lekker begin. Het is een flinke pot Thrash Metal met de herkenbare strot van Max in de hoofdrol. De muziek is wat minder uitbundig dan Soulfly, maar een kopie van ouder Sepultura werk is het ook niet. Toch zullen de heren met beter en origineler materiaal moeten komen om na 10 jaar Sepultura weer aan de top te kunnen krijgen.

avatar van bennerd
Ik hoop zelfs dat dat nooit meer gebeurd, die Sepultura-reunie. Laat het verleden maar rusten. Een mijlpaal zal er heus niet meer afgeleverd worden onder die naam. (En je hebt van die mensen die maar blijven zagen over Sepultura.)

avatar van Sebashuis
ik vind het wel goed hoe het nu is. en laat dit niet het laatste album van Cavalera Conspiracy zijn! favoriete nummer is Nevertrust vanwege de tekst 'nevertrust the emokid!!' heerlijke plaat!

avatar van cadaver69
Heerlijke reunie van de broeders cavalera. Metal/hardcore van de bovenste plank. Vet gitaargeluid, goeie strot, alles klinkt lekker strak.