Novastar - Novastar (2000)

Belgiƫ
Label: Warner Bros.

1. Wrong (4:01)
  2. Smooth Flavours (3:38)
  3. Caramia (4:48)
  4. Moreau (4:25)
  5. The Best Is Yet to Come (3:49)
  6. Millersan (3:27)
  7. Carelessly Dating (3:11)
  8. E (2:47)
  9. Do Run (3:38)
  10. Lost & Blown Away (2:47)
Zalig album! Blijft goed na al die jaren dat ik hem al bezit. Voor mij misschien wel het beste Belgische album ooit gemaakt. Maak er maar ineens benelux van:)
Mijn favoriet is Caramia. prachtig nummer, ik hou wel van die nummers die zo naar een climax toewerken.
5,0 sterren

avatar van Rayaccos

Rayaccos schreef:

Beargumentatie graag.

De grootste Belgische verassing sinds dEUS. En er wordt me daar toch mooie muziek gemaakt.

avatar van Rayaccos
JJ_D schreef:

Beargumentatie graag.

komt slap en nep over, terwijl ik bij parachutes van coldplay geraakt word door de schoonheid van de liedjes.

avatar van musicfriek
Rayaccos schreef:
Novastar zie ik als een soort van slap aftreksel van coldplay's parachutes.

Je kan het ook anders bekijken. Beide albums kwamen ongeveer tegelijk uit, dus Novastar kan het niet echt van Coldplay afgekeken hebben, misschien was het wel andersom...

Ik vind beide albums erg goed. Qua zang vind ik Chris Martin beter, maar de stem van Joost Zweegers raakt me ook enorm. Kom er zelf op uit dat Parachutes als gehele album beter is als deze. Maar voor een Belgische act vind ik het gewoon zeer knap gedaan dit album!

avatar van Arno
Het beste van Novastar, stukken beter dan Another Lonely Soul.

Arno schreef:
Het beste van Novastar, stukken beter dan Another Lonely Soul.

En waarom, als ik even zo nieuwsgierig mag zijn? Op Another Lonely Soul klinkt het allemaal wat dreigender en beter uitgewerkt, vind ik; al is dit natuurlijk een ijzersterk debuut...

JJ_D schreef:

Mee eens JJD. Dit is een sterk debuut, maar de 2de cd klinkt volwassener, en persoonlijk raakt hij mij ook wat meer, waarschijnlijk omdat er meer rustigere nummers opstaan.

musicfriek schreef:

De zang van Chirs martin beter?? echt niet. Live vind ik die Martin echt tegen vallen, kun je van Joost niet zeggen

avatar van swoon
Darkshines schreef:

Waar je echt van weg droomt.

Ik kan me eigenlijk totaal niet in die mening vinden. Ik vind de tweede cd zeker niet beter omdat het allemaal iets te glad klinkt en al de schoonheidsfoutjes zijn wel weggewerkt, maar ik vind juist dat die dit album veel beter maken als another lonely soul. Ook Ozark Henry heeft het voor mij een beetje verknald. Zonder hem was het allemaal een stuk beter geweest. Maar de tweede cd is natuurlijk niet slecht, maar gewoon een stuk minder als deze vind ik dan.

avatar van Flipper
Darkshines schreef:

Waar je echt van weg droomt.

Idd een heel mooi debuut, maar een samenhangend geheel is het nog niet. Daarom ben ik met Darkshines eens dat 'The best is yet to come'.

avatar van rrremberrrt
Ik vind persoonlijk dat je een cd als deze helemaaal niet "onsamenhangend" kunt noemen!
Hij is meer dan goed genoeg zoals hij is, en zeker beter dan 'Another Lonely Soul'!

avatar van swoon
rrremberrrt schreef:

Dat is wat ik er ook over denk.

avatar van Flipper
Flipper schreef:

Niets is zo veranderlijk als een mens. Net dit album weer beluisterd en bovenstaande opmerking neem ik terug.

'Another lonely soul' wint het toch net op punten van mij.

avatar van Darkshines
Ik denk dat je idd gewoon moet houden van de inbreng van Ozark henry, als je daar niet van houd dan kan ik me voorstellen dat je de 1ste cd meer waardeert, ik vind althans de nummers(op de 2de cd) veel beter uitgewerkt, gevoeliger, minder rock, en ga zo maar door. De sound vind ik ook aparter, hoewel hij natuurlijk doet denken aan Ozark H. met name het 1ste nr.

De eerste cd die ik ooit gekocht heb , en nog steeds een van mijn favorieten !Met caramia , wrong , lost&blown away , the best is yet to come als hoogtepunten

Belgie is top qua muziek, wat daar allemaal uit voort komt

nederland heeft trouwens ook best paar goeie groepen, zwaar onderschat in europa en de wereld, ware vele ned en bel groepen in vs of uk gevestigd, breken ze potten wereldwijd, het geld is er hier nt voor, vr film en muziekartiesten, jammer dat heel de wereld niet kan proeven van vele groepen, ze zouden gewaardeerd zijn, als wij ze waarderen, waarom niemand anders??

merk de laatste tijd dat ik ik van de laatste albums dat ik heb, aangeschaft dat er 7/10 belg is, en 2/10 nederlands en 1/10 buitenland , verschoot er zelf van

avatar van rrremberrrt
De sterkte van deze cd is dat er 'maar' 10 nummers op staan. Hierdoor is de kans relatief gezien toch kleiner om er naast de goede nummers ook een hele resem minder goeie nummers op te vinden. Op deze cd is elk nummer uitgebalanceerd, verzorgd en goed tot zeer goed gezongen. Belgische topklasse... ik ben al vol verwachting op de nieuwe van Novastar...

avatar van Nicolage Rico
rrremberrrt schreef:
ik ben al vol verwachting op de nieuwe van Novastar...

Wanneer komt het nieuwe album dan?

Nicolage Rico schreef:

Wanneer komt het nieuwe album dan?

Geen enkel idee, maar ik ga er vanuit dat er wel nog een nieuw album volgt...

Is er iemand überhaupt op de hoogte of Joost Zweegers aan een nieuwe plaat aan het werken is, en zo ja, wanneer die dan zou uitkomen??

Ìk heb geen idee. Volgens mij is er voorlopig niks bekend. Ik wacht ook al anderhalf jaar op een Live DVD, die zou er ook komen...

rrremberrrt schreef:

Geen enkel idee, maar ik ga er vanuit dat er wel nog een nieuw album volgt...

toch nog niet zo snel vrees ik, momenteel heeft joost another lonely soul geremixd en wrong er op gezet voor zen release in het buitenland, kan het eigenlijk bijna niet geloven, maar waarom doet hij nou zoiets
in ieder geval, die nieuwe geremixte cd wil ok nooit ten nimmer horen, alleen al omdat wrong op op het verkeerde album staat

Joost Zweegers heeft blijkbaar ook een tijd in Nederland gewoond; tenminste dat zei hij toen hij live in een kerk in Nijmegen op trad. Erg goed optreden.
Geluid was erg apart zo in een kerk; iedereen muisstil... en dan "Wrong" in zetten.

Hemels!!

avatar van FunkyMonk
Ja, dit is hemels! favorieten: Wrong, en The best is yet to come. Live ook heel goed deze man. 4*

avatar van FunkStar
Na drie keer luisteren ga je de nummers automatisch meeblèren. In België wereldberoemd en in Nederland nog steeds niet ontdekt. Die Belgen zijn zo dom nog niet!

Jornaquin
FunkStar schreef:
Wrong is 1 van de mooiste liedjes!

Dat is wel knap, wereldberoemd zijn in 1 land .

avatar van starbright boy
FunkStar schreef:
Wrong is 1 van de mooiste liedjes!

Dat valt nogal mee. In Belgie stukken groter, maar in Nederland heeft Novastar een paar kleine hitjes gehad, hebben de albums het heel aardig gedaan, heeft Novastar voor uitverkochte zalen gestaan en grote festivaloptredens gegeven.

Ik ben wel eens benieuwd naar nieuw werk van hem want The Best Is Yet to Come. Maar wanneer er weer wat nieuws uit komt??
Joost mag het weten.

Lost Highway