Porcupine Tree - We Lost the Skyline (2008)

Label: Transmission

1. The Sky Moves Sideways (4:02)
  2. Even Less (3:27)
  3. Stars die (4:33)
  4. Waiting (3:52)
  5. Normal (4:52)
  6. Drown with Me (4:09)
  7. Lazarus (4:29)
  8. Trains (4:04)
THEMARSVOLTA schreef:
Normal klinkt echt geweldig en had 'm graag in de HMH willen horen, maarja, kan niet alles hebben...

"It's fucking hard"

avatar van notsub
Dit is een leuk tussendoortje, maar zeker geen volwaardige release. Er komen akoestische versies voorbij van mooie nummers, maar veel songs komen in een verkorte versie. Stars Die wordt mooi gedaan, net als Normal. De "verplichte" nummers aan het einde zijn erg voorspelbaar. Toch slagen ze erin een mooi sfeertje neer te zetten.

avatar van dynamo d
Ik ben een groot liefhebber van deze band. Zie ook mijn top 10 met 2 albums van Porcupine Tree erin. Echter, We Lost the Skyline vind ik een overbodig en beetje saai album. Vanwege het degelijke zang- en gitaarwerk 3,5* maar liever niet meer dit soort albums. Gelukkig komt binnenkort de nieuwe No-Man uit en een geremasterde versie (incl. dvd-audio) van Lightbulb Sun.

avatar van Lennonlover
Ik vond hun Fear of a blank planet geslaagd. Daarom dacht ik: "hmmm, waarom niet deze ook."

Ik was een beetje teleurgesteld. Hier had véél meer mee gedaan kunnen worden. Sommige songs klinken leuk maar worden wat saai tegen het einde, anderen zijn té accoustisch. Kortom, een live-performance dat wel wat meer aangekleed had kunnen worden.

voltazy
dat was ook de bedoeling

probeer anders warszawa of coma divine

avatar van Lennonlover
psssst... de pc is al bezig met de torrents

Ik kan niet wachten om Lightbulb Sun en Stupid dream in mijn orgen gestopt te krijgen!

avatar van vigil
hij stond de helft van deze cd alleen in een winkel en de andere helft met z'n 2-en. Was ook niet meer plaats in de zaak....

avatar van Lennonlover
Dit zal zijn enige live-performance wel niet zijn zeker. Dat ze dan een andere uitbrengen op cd.

Enfin, dat denk ik ervan natuurlijk. En wie ben ik...

avatar van dynamo d
Andere live albums zijn zeker wel erg goed van PT. Mijn favoriete live uitvoeringen zijn evenwel te vinden op de prachtige dvd Arriving Somewhere But Not Here.

avatar van Kasperbert
Wat betreft live-albums zou ik ook Coma Divine willen aanraden. Niet alleen is het een perfecte introductie tot de psychedelische periode van Porcupine Tree, maar het is sowieso een van de mooiste live-optredens die ik ooit gehoord heb.

avatar van Lightbulb
Lennonlover schreef:

Dit is eigenlijk ook niet een volwaardig live album van Porcupine Tree aangezien het alleen Steven Wilson is die de nummers uitvoert, met John Wesley, die ook geen (officieel) lid is van Porcupine Tree.. misschien heb je er daarom ook teveel verwachtingen van als je het als een echt live-album beschouwt.
Dit was gewoon een introductie voor hun Amerikaanse tour.

En omdat Porcupine Tree alle opgenomen dingen altijd uitbrengt (zie bijv. ook Recordings, een album met alleen maar niet eerder uitgebracht materiaal) brachten ze deze ook uit.

En het staat dus ook compleet niet in zijn recht om dit met een studio album als Fear of a Blank Planet te vergelijken.

Dit is trouwens ook niet volwaardig uitgebracht.. het is maar een klein soort van gelimiteerd gimmick voor de echte fans.

En ja, ik ben een hele hele erge fan dus vat dit niet op als een aanval

Misschien dat je later hier ook meer waardering voor kunt opbrengen als je echt in Porcupine Tree zit.

voltazy
dit is ook vooral erg leuk voor fans die een paar nummers op een aparte manier uitgevoerd wouden horen en nu een genummerde lp op de plank hebben staan

avatar van james_cameron
Leuk tussendoortje. De songs blijven ook in deze uitgeklede, grotendeels akoestische versies overeind, maar ik hoor ze liever gespeeld door de hele band. Wat kort voor een album; voor een unplugged project echter lang zat.

avatar van Jason28
Beetje nutteloos album dit en vooral slaapverwekkend. Zie dit maar als een klein tussendoortje zonder al te veel verwachtingen.

avatar van Lennonlover
Ik vind het echt een saai album. Echt niet nodig om deze uit te brengen. Eén man een paar nummers van Porcupine Tree te horen spelen, en dan nog half z'n gat ook. Een welverdiende 1,5*

Nee ik vind het een aardig album..niet geweldig maar wel mooie versies van stars die, en normal. Lazarus hadden ze beter weg moeten laten..

En Even Less zeker ook.

avatar van Tijmennn309
Lightbulb schreef:

Dit was gewoon een introductie voor hun Amerikaanse tour.

En ja, ik ben een hele hele erge fan dus vat dit niet op als een aanval

idd. Ik vind dit een heel goed album. Steven en Wes klinken heel goed. Songkeuze vind ik ook erg geslaagd. Had voor mij nog langer kunnen duren.

avatar van ricardo
Deze zag ik vandaag liggen voor slechts 7.99 euro. Toch maar niet meegenomen. Is dit nu een studioverzamelaar of een live album? Aan de gemiddelde score te zien hier is dit een minder album dan wat ze eerder uitgebracht hebben.

avatar van vigil
Zoals je kan lezen in de andere reacties is het een akoestisch album.

avatar van ricardo
Ok, het was me nog niet goed duidelijk. Gewoon een unplugged album van PT dus. Zo te zien is het geen band voor unplugged albums dan, want de score bij deze is in vergelijking met Coma en Warzawa bedroefend laag. Ik waag me maar niet aan deze geloof ik.

voltazy
het is ook niet bedoeld als gewone live release voor zomaar iedereen. Daarnaast is de band ook drastisch ingeperkt voor deze opnames.

avatar van ricardo
Dit is meer een album voor de mensen die de band al wat langer kennen en die alle albums van hun allang in huis hebben natuurlijk. Als 1 van de eerste albums of als instap is hij waarschijnlijk niet erg geschikt denk ik dan.

ricardo schreef:

klopt

voor de al langere liefhebber was vooral de gekleurde en genummerde vinyl versie leuk (staat nu zelfs boven m'n pc )

avatar van Tijmennn309
ricardo schreef:

Waar heb je die zien liggen? Ik heb hem alleen als download, wil hem origineel

avatar van vigil
bij iedere goede platenzaak (dus zoek geen zaak met een blauwee duim) moet deze gewoon in huis hebben voor onder een tientje

Tijmennn309 schreef:

Waar heb je die zien liggen? Ik heb hem alleen als download, wil hem origineel
Bij Saturn in Groningen ligt hij gewoon in de schappen. Het is een digipack, maar dan gewoon in een soort van schuif etui. Niet een digipack met plastic binnenkant waar je de cd net zo als bij een gewone verpakking in kunt klikken. Gewoon 1 tje waar je de cd gewoon in en uit kunt schuiven. Tis wel een goedkope verpakking dus.

bro
Het brengt me in een rustgevende sfeer, deze cd.

bro schreef:
Het brengt me in een rustgevende sfeer, deze cd.

gezien jou top 10 snap ik dat goed

bro
voltazy schreef:

gezien jou top 10 snap ik dat goed

ik hou van afwisseling tussen hard en zacht
Voor elke gemoedstoestand een andere soort muziek, nietwaar?