Somatic Responses - Digital Darkness (2008)

Electronic
Label: Hymen

1. Duality (Darkstepacidmix) (5:53)
  2. Outside the Box (4:02)
  3. Human Bass (4:15)
  4. Digital Darkness (4:37)
  5. Mechafunk (5:54)
  6. Reset the World (4:33)
  7. Stranded (5:12)
  8. Neu (4:51)
  9. Beatbyter [Jungelishmix VIP] (4:50)
  10. Invincible (5:58)
  11. Cut Up Musick (4:49)
  12. Go On (4:49)
  13. Bushido (5:15)
  14. Buzzard (7:33)
  15. Scorpio (4:04)
avatar van orbit
Sterk werkje van SR, het is weer ouderwets stevig en gefirmamenteerd in de industrial roots waar deze act uit is ontstaan. Er zitten ook opvallend veel vleugen DnB in verwerkt, zowel in breakbeats als soorten electronische geluiden die erin zitten. Het is ook wat meer straightforward dan ik van andere werken van SR ken, niet moeilijk om hier in te komen. In het tweede en derde nummer hoor ik trouwens sterk invloeden van Cevin Key en side-projecten van hem zoals Download of Plateau opduiken, die ook later op de plaat nog vaak terugkomen. Goede zaak, zal toch ook één van de inspirators van deze act zijn zoals ik ook op hun website heb gelezen. Maargoed, stevig plaatje met tal van invloeden en zo nu en dan een flinke opsteker, zoals het door Panacea beïnvloedde titelnummer. Helaas ook wat rommelnummertjes tussendoor, waardoor ik nog niet op een monsterscore kom. Maar 4 sterren is alvast zeker verdiend. Misschien nog meer.