Eric Clapton - August (1986)

Label: Warner Bros.

1. It's in the Way That You Use It (4:11)
  2. Run (3:39)
  3. Tearing Us Apart (4:14)
  4. Bad Influence (5:08)
  5. Walk Away (3:51)
  6. Hung Up on Your Love (3:53)
  7. Take a Chance (4:53)
  8. Hold On (4:55)
  9. Miss You (5:05)
  10. Holy Mother (4:54)
  11. Behind the Mask (4:46)
  12. Grand Illusion * (6:22)
avatar van Twinpeaks
Goed album van Clapton waarbij gezegd moet worden dat de tweede helft inderdaad beter is dan het eerste gedeelte. Typische jaren 80 productie met knallende drums en volgesmeerde synthersizers. Het stoort me hier wonder boven wonder niet . Het geluid is vol en druk , maar de songs hebben van zichzelf nog smoel genoeg, 4 sterren

avatar van bikkel2
Toch een soort voortzetting van Behind The Sun, die ik wel iets hoger heb zitten.
Never change a winning team, dus Phil Collins schoof wederom weer bij.
Ik denk voor Clapton wel een goede periode.
Hij klonk een groot deel van de 70's en begin 80's behoorlijk stoffig en uitgeteld. Niet zo gek natuurlijk gezien de grote hoeveelheden "gif" wat hij tot zich nam.
Hij oogde hier een stuk frisser, al was zijn alcoholmisbruik nog wel gaande.
Het klinkt allemaal wel fris en fruitig, maar echt boeiend vind ik het op een aantal opstekers niet echt.

avatar van IntoMusic
Toch gooi ik er een halfje bij. Komt zeker door jeugdsentiment en het feit dat dit destijds één van mijn eerste Clapton albums was. Het eerste nummer zing ik regelmatig zachtjes tijdens werk of wanneer iets tegenzit. Geen idee waarom maar geeft de kracht van een goed nummer aan.
Rest van het album loopt gewoon lekker en stuk voor stuk catchy nummers. Ja wellicht kan de kwaliteit van de opname beter, is het misschien te poppy/commercieel en verrast het hier en daar niet... Als een album en sommige nummers na meer dan de helft van mijn leven blijft hangen en regelmatig gedraaid wordt, is het gewoon een retegoed album

avatar van musician
geplaatst:
Ik doe er ook een halfje bij.
Eigenlijk speelt Clapton hier een beetje de pannen van het dak.

Wat mij ook opvalt is dat de LP ook nog weer (veel) beter klinkt dan de eerste cd-versie die er ooit van is uitgebracht. Het spettert de pan uit en misschien heeft het te maken met de volle jaren '80 productie van Phil Collins. De drummer speelt zelf een uitstekende partij mee en Clapton freewheelt onmiskenbaar op zijn gitaar.
Feitelijk gaat hier maar heel weinig mis.