Ol' Dirty Bastard - Return to the 36 Chambers: The Dirty Version (1995)

Label: Elektra

1. Intro (4:47)
  2. Shimmy Shimmy Ya (2:41)
  3. Baby C'Mon (3:32)
  4. Brooklyn Zoo (3:40)
  5. Hippa to da Hoppa (3:14)
  6. Raw Hide (4:04)

met Method Man en Raekwon

7. Damage (3:00)

met GZA

8. Don't U Know (4:41)

met Killah Priest

9. The Stomp (2:29)
  10. Goin' Down (4:23)
  11. Drunk Game (Sweet Sugar Pie) (4:16)
  12. Snakes (5:26)

met Killah Priest, RZA, Masta Killa en Buddha Monk

13. Brooklyn Zoo II (Tiger Crane) (7:20)

met Ghostface Killah

14. Protect Ya Neck II the Zoo (4:00)

met Buddha Monk, Prodigal Sunn, Zoo Keeper, Murdoc, Killah Priest, 12 O'Clock, Shorty Shit Stain en 60 Second Assassin

15. Cuttin' Headz (2:32)

met RZA

16. Dirty Dancin' * (2:42)

met Method Man

17. Harlem World * (6:15)
Het begint aardig en dan is de stijl ook nog wel te genieten. Grappig op z'n minst. Maar na 4 nummers begint 't me finaal tegen te staan.

Af en toe wat zinnen op een wu-tang album vind ik nog te doen voor de afwisseling, maar een heel album is teveel van 't goede.

avatar van T.O.
Met Wu-Tang albums is niks mis, maar een uur lang alleen Ol' Dirty kan ik ook niet uitstaan.

avatar van Jordy
Erg komisch, hier en daar erg leuk geproduceerd, maar toch iets minder in vergelijking met de andere pre-Forever Wu-Tang albums.

verdomd als 't nie waar is, hij heeft een dag of twee geleden de pijp aan Waldo gegeven!

avatar van BoordAppel
Sjongejonge wat een mafkees was het toch. Het begint al meteen bij de intro maar ook het begin van Goin' Down mag er wezen. Geen artiest die zoiets verzint, echt uniek deze man. Jammer dat zn laatste album wat tammer is en ook erg jammer dat hij dood is. Had nog wel meer briljant achterlijke lyrics willen horen van Ol' Dirty Bastard AKA Russell Jones AKA Big Baby Jesus AKA Osirus AKA Unique Ason AKA Dirt McGirt en dan ben ik er vast nog een paar vergeten. Shimmy Shimmy Ya is een van mn favorieten van dit album.

avatar van Kos
Kos
Oooh....baby I like it raaaaaaw .

Die clip is ook geweldig trouwens.

avatar van Jordy
BoordAppel schreef:

Jammer dat zn laatste album wat tammer is

Z'n "echte" laatste album moet eerdaags nog uitkomen, geloof ik

Werkelijk jullie weten niet hoe jullie op zo'n persoon als ODB moeten stemmen... Hij is gruwelijk de beste, schreeuwstrelend weet waar die vandaan komt dattie het goed laat merken ook en zijn stem is uniek als die van 2pech (tupac)!
Hij verdient MINSTENS 'n dikke 4, zelfs als je niet van hiphop houdt!
Shimmy Shimmy Yah een dikke 5 yah!!!
BROOKLYYYN ZOOH!!!Shame on you when you step trough to...
of deze: When i touch the mic There's the rhyyyme..

uniek mc.. een van mn favoriete wu-tang albums.. helaas wel een aantal tracks die ik moet skippen maar damn wat een classics staan hier op

shimmy shimmy ya
baby c'mon
brooklyn zoo
protect ya neck II the zoo

avatar van thomzi50
Waarom staat ODB's album The Trials and Tribulations of Russell Jones niet op deze site

avatar van Dielie
je kan hem toevoegen ook he

avatar van psychonaatje
thomzi50 schreef:

Staat er wel op, hoor

Marcel²
Raw Hide vind ik gruwelijk goed. Heb dit album al vrij lang in mij bezit. Wel een mafkees die Dirt Mc Girt, moet je naar het begin van het nummer Goin' Down luisteren. Hoe komt ie er op zeg. Toch staan er sterke nummers op, zoals: Proteck Ya Neck, Brooklyn Zoo en Shimmy Shimmy. De style van de Wu-Tang Clan heb ik altijd al mooi gevonden. Dat sommige deze cd niet uit kunnen draaien, kan ik wel inkomen eigenlijk. Ik hou er wel van, en draai dit album nog regelmatig. 4* Wu-Tang Forever is ook erg goed.

fantastisch beats en sfeer dit album 4,5

avatar van MJ_DA_MAN
Redelijke CD voor de eerste keer luisteren, ben zowiezo geen echte Wu-tang fan ben ik achter, veel beats doen me weinig. Ga nog niet stemmen.

eazyfan
beste Wu-member jammer hij dood is.RIP

MJ_DA_MAN schreef:
veel beats doen me weinig.

ma hier weer hetzelfde!

gast, gij kunt lullen echt

Relax
Hij zegt niet dat de beats kl0te zijn, hij zegt dat de beats hem niet zoveel doen, omdat veel mensen die beats van de Wu-Tang zo speciaal vinden, vind MJ dat dus niet echt.
Ik vind Nigga Please kwa beats veel beter dan deze.

Ol' Dirty Bastard is echt zwaar gestoord op sommige track geweldig vind ik em.
Niet mijn favorite Wu member want dat waren Inspectah Deck & Raekwon, maar hij is voor mij toch echt een legende.
Verder gewoon goede cd best veel aardig tracks ik skip er hoogstens 2 en sommige tracks zijn echt komisch gewoon.
4 sterren voor deze cd

Dielie schreef:

ma hier weer hetzelfde!

gast, gij kunt lullen echt

Ach op jou reageer ik niet eens meer (ok, zo min mogelijk). Deze maffe Belg denkt dat zijn smaak boven die van mij staat.

eazyfan
ik geef deze toch maar 4.5*,zeer goede Cd,je moet er gewoon van houden,die kerel was uniek,miss niet de beste Wu-member maar wel zeer unieke MC!! ,zijn teksten zijn heel goed en de productie hier mag er 100% zijn.het begint al zeer goed met Shimmy Shimmy Ya: zeer goede beat en zijn flow is fantastisch,de beste track vind ik Damage,niemand die zo een geweldige teksten verzint .RIP ODB -Cd

avatar van MJ_DA_MAN
Ik kom toch niet verder dan 3*.

Geef deze een 4, vooral vanwege de fantastische producties en omdat dit album zo origineel is, kan dat altijd wel waarderen, een dosis humor is ook nooit verkeerd naar mijn mening..
Shimmy Shimmy Ya en Baby C'mon zijn mijn favorieten.
R.I.P.

Dit Album wil ik al heel lang heel graag hebben, volgens mij een aparte klassieker, zoals hier te lezen.

eazyfan
ik geef deze nu toch wel 4,5*, echt geweldige Cd, ODB blijft me favo-WuLid, (was ook al zo voor zijn dood), Shimmy Shimmy Ya, Damage, Brooklyn Zoo,Protect Ya Neck II The Zoo blijven geweldige uitschieters, Damage vind ik een echt geweldige track. ODB kickt hier soms zeer vette intelligente rhymes en soms rhymes die zo gek zijn als me achterdeur ,daarom hou ik ook zo van dit album.ODB's stijl ligt me gewoon 100% dus nog een reden waarom ik deze zo fantastisch vind, Zijn Flow is meesterlijk op deze Cd, veel mensen vinden die slecht en dat vind ik maar erg vreemd, zijn rapstijl en flow zijn gewoon erg uniek en daarom Meesterlijk. Ik kan ook wel verstaan waarom sommige mensen dit album zo irritant vinden om te luisteren omdat het ODB is maar als ik dit album net volledig geluistert heb voel ik me echt gekjes of krijg ik eerder een vreemd gevoel,anyway gewoon een Wu-TangClassic. R.I.P. A Son Unique Ol' Dirty Bastard

eazyfan
Damage 1 stem maar ,blijft wat mij betreft DE beste ODB-track ooit en zeker de beste op Deze!!!

avatar van Niek
Ik ben zeker niet vies van Wu-Tang materiaal, en dat is een understatement. Enter The Wu-Tang staat zelfs op 1 in mijn toptien en is wat mij betreft dus gewoon de beste plaat ooit gemaakt. Maar dit album vind ik echt niets. ODB is fantastisch op de Wu-Tang platen met zijn unieke eigenaardige stijl. Maar 70 min achter elkaar trek ik niet. Wat zeg ik? Na een half uurtje word ik er al gek van. Het is niet voor niets dat ik Raw Hide als enige favoriete track heb aangevinkt, aangezien daar eindelijk andere rappers aan te pas komen. Ik snap ook echt totaal niet dat dit album zo'n hoge waardering komt (het zal dan ook wel aan mij liggen), maar ik kom toch echt niet hoger dan 1,5*... Jammer, want ik had hoge verwachtingen van deze plaat, maar voorlopig beluister ik ODB alleen maar op de WTplaten, en daarop vind ook ík hem top!

eazyfan
haha ja dat kan ik snappen maar ik word er ook gek van en dat vind ik juist fantastisch aan deze Cd.

Schrok echt wel toen ik hoorde dat ODB overleden was.
Wu-Tang is niet compleet zonder hem.
Hij zelfs 1 van de drie mede oprichters van de Wu.

Deze cd is lastig te beoordelen, de nadruk ligt hier meerendeels op de humor maar daar is ODB zeker mee geslaagd.
Snakes vind de beste track die erop staat.
Conclusie: geen classic maar wel entertaining

Hij was samen met Flavor Flav toch een van de eerste die een grille had.