Counting Crows - Saturday Nights & Sunday Mornings (2008)

Label: Geffen

1. 1492 (3:50)
  2. Hanging Tree (3:50)
  3. Los Angeles (4:40)
  4. Sundays (4:21)
  5. Insignificant (4:14)
  6. Cowboys (5:22)
  7. Washington Square (4:17)
  8. On Almost Any Sunday Morning (2:58)
  9. When I Dream of Michelangelo (3:10)
  10. Anyone But You (5:25)
  11. You Can't Count on Me (3:16)
  12. Le Ballet D'or (5:01)
  13. On a Tuesday in Amsterdam Long Ago (4:57)
  14. Come Around (4:31)
  15. Wennen aan September (Akoestisch) *

met Bløf

avatar van Ronald5150
"Saturday Nights & Sunday Mornings" heeft twee gezichten, zoals de titel al doet vermoeden. Het eerste gedeelte van het album (Saturday Nights) is behoorlijk stevig. Veel gitaren en een hoog tempo. Best even wennen moet ik zeggen. Zeker als je toch vooral melancholische muziek van de Counting Crows verwacht. Maar ik vind het resultaat niet onaardig. Liedjes als "Hanging Tree", "Los Angeles" en "Cowboys" zijn bijzonder fijn. De tweede helft van het album (Sunday Mornings) is rustig van aard en vooral ingetogen. Best mooie liedjes moet ik zeggen, maar niet van het niveau uit de hoogtijdagen van de Counting Crows. De opbouw van het album werkt niet altijd in het voordeel van "Saturday Nights & Sunday Mornings". Met name als de rustige liedjes elkaar opvolgen dreig ik mijn aandacht te verliezen en worden de liedjes in mijn beleving inwisselbaar. "Saturday Nights & Sunday Mornings" vind ik een behoorlijk genietbaar album, zeker de eerste helft. Dit album is geen hoogvlieger, maar zeker ook geen dieptepunt als je het mij vraagt. Gewoon een prima album eigenlijk.