Counting Crows - Saturday Nights & Sunday Mornings (2008)

Label: Geffen

1. 1492 (3:50)
  2. Hanging Tree (3:50)
  3. Los Angeles (4:40)
  4. Sundays (4:21)
  5. Insignificant (4:14)
  6. Cowboys (5:22)
  7. Washington Square (4:17)
  8. On Almost Any Sunday Morning (2:58)
  9. When I Dream of Michelangelo (3:10)
  10. Anyone But You (5:25)
  11. You Can't Count on Me (3:16)
  12. Le Ballet D'or (5:01)
  13. On a Tuesday in Amsterdam Long Ago (4:57)
  14. Come Around (4:31)
  15. Wennen aan September (Akoestisch) *

met Bløf

eindelijk na vele jaren een nieuwe van de crows ,nog anderhalve maand wachten .Verwacht er heel veel van

avatar van mr-mucho
mooi mooi, komt echt te veel werk uit van mijn favo artiesten dit jaar

3 nummers al gehoord, en moet zeggen moeite waard met als uitschieter Cowboys (berenummer)

Vandaag hebben ze een liveconcert gegeven op de radio, in Amerika
Ze speelden 8 nieuwe nummers, Klinkt een beetje als hun oudere werk

avatar van Running On Empty
Ik koop de Engelse versie wel bij Amazon of zo,

avatar van ZERO
Wat is dat tussen counting crows en blof? Hopelijk kan je hem in België kopen zonder dat laatste nummer...

avatar van chansadres
Grootste hit was met Blof. En ik denk dat ze dat dunnetjes over gaan doen...

gelekt

bikkel
Ik ben heel benieuwd.Hard Candy vond ik lekker.Al blijft August&Everything After mijn favoriet.

avatar van thebestfreaks
Voor mij is dit een plaat die ik heel graag mooi ga vinden, ik heb wel iets met Counting Crows; bevooroordeeld dus Ik zal ook extra geld uitgeven, als het nodig is, om een versie zonder Blof te krijgen. Niet dat ik wat tegen Blof heb, helemaal niet zelfs, maar het gaat me een stuk sneller vervelen dan CC .
Goed, Saturday Nights & Sunday Mornings dus. Mooie titel, mooie hoes, das een aardig begin. Het moet geloof ik een cd in 2 delen zijn (op zaterdag avond lekker stevig, en op zondag ochtend lekker relaxed). Dit klopt wel want de eerste nummers zijn idd stevig (wat een woord, maar ik kan niet op wat anders komen...) Echte CC nummers, de hele plaat trouwens heeft niet iets vernieuwends, maar er wordt wel echt muziek, mooie muziek gemaakt De gitaar heeft een hele mooie hoofdrol in deel 1 en dhr Duritz doet waar hij goed in is. Helemaal niets mis mee, vooral na een paar luisterbeurten. Overtuigende eerste helft !
Washington Square begint met de acoustische gitaar, al snel bijgestaan door piano (ondanks dat hij nummer begint met aan te kondigen dat hij zijn piano verkocht heeft..). Mooi hoor !
Ik heb geen minder nummer ontdekt tot nu toe. Hej, en daar hebben we Anyone but you, dat is mijn minst favoriete, maar ja, ook die fluit ik inmiddels mee. Dusss
Hoogtepunt voor mij is toch wel On A Tuesday In Amsterdam Long Ago. Piano, prachtige sfeer!
De cd wordt wat steviger afgesloten met Come Around. Gewoon lekker ! Deze laatste had op Hard Candy kunnen staan.
Ik vind het een mooie sfeerplaat, ondanks dat er weinig balans in de cd zit, maar ja, dat bleek de bedoeling.... Gelukt dus !
Ik begin met 4*, ben benieuwd hoe ik de cd over een paar weken ervaar ...

kan mij daar helemaal in vinden met dit verschil dat ik cowboys een prachtige uitschieter vind en le ballet d`or het mooiste van de cd vind

Dit is hun beste cd sinds tijden. hij doet nog het meeste denken aanhun 2e cd, waar ook stevige nummers werden afgewissled met rustige

Ik heb ondertussen alle nummers gehoord en vindt het een geweldige cd.

avatar van EGO
EGO
Ik heb de CD vandaag beluisterd , en het is weer een geweldige cd
'met mooie afwiisselde liedjes

avatar van Thuurke
Ik hoop wel dat er een versie komt zonder Blof erop.

Prima plaat, met name het eerste gedeelte. Met name de rustige nummers komen soms melodisch tekort en zeuren wat te lang door.

En ook ik ga de cd ergens kopen zonder dat nummer van Blof en de dichtpiet erop.

avatar van Migo
Ben het met de vorige spreker eens. De CD gaat als een raket van start en alle 6 nummers van 'Saturday nights' zijn stuk voor stuk dik in orde, waarbij 'Cowboys' er voor mij uitspringt.
Wie op het rustigere 'Sunday mornings' instant Counting Crows klassiekers verwacht, komt echter bedrogen uit. Je vindt hier geen nieuwe 'Round here'.. daarvoor was Adam Duritz' humeur waarschijnlijk ook te goed de laatste jaren. En dat is jammer want hoe leuk de uptempo nummers ook zijn; de grootste kracht school toch in de op en top melancholieke nummers. Ik typ expres 'school', want ik vraag me af of we dergelijke nummers ooit nog weer kunnen verwachten. Duritz had zelf goed door dat dit album redelijk anders is dan anders en dat dat wellicht niet iedereen (meer) zou aanspreken. De balans slaat voor mij nog wel positief uit, maar stiekem hoop ik dat de beste man vóór het volgende album weer wat leed te verwerken krijgt.. Dat zou met name de rustigere nummers net even wat meer cachet geven, want deze zijn nu net even wat te flauw. Dieptepunt is naar mijn mening 'Anyone but you'.. Zeikerig nummer en hij zingt het refrein op een manier waarop zijn stem het minst tot zijn recht komt. Gelukkig komt daarna hét feel-good en meezing-nummer van dit album: You can't count on me.
Mijn tip: Luister dit album vooral op zaterdagavond. 3,75 * / 5 *

Oja, de echte fan zorgt er natuurlijk voor dat hij een versie zonder Bløf koopt.. Betreurenswaardige beslissing om dat nummer hier bij op te plaatsen.

nijme255@adsl
De krullebol is terug.
Klinkt op het eerste gehoor niet raar.
Nog maar een paar keer luisteren .......

avatar van gherdt
Tot een paar jaar geleden was ik zeker fan van dit zootje. Maar ik kan hier echt niet meer naar luisteren. Had er niks van verwacht en niks gekregen. Zelfde pathetische teksten met teveel cliches, het gehinnik van Adam doet me ook niks meer. Geen enkel nummer onderscheid zich op een positieve manier en alles is zooo voorspelbaar!
Ik heb Hard Candy destijd grijs gedraaid en heeft veel voor me betekend, zelfde geld voor August, die zal ik uit jeugdsentimentele overwegingen nog wel eens draaien (Anna Begins!). Verder ben ik helemaal klaar met de Crows, maar da´s mijn probleem. Mensen geniet ervan, ik wou dat ik het nog kon.

avatar van Running On Empty
Ik heb er nu 3 keer naar geluisterd en ben niet onder de indruk. Vooralsnog een zoutloze plaat wat mij betreft, Counting Crows onwaardig. Ik wacht nog even met het oordeel en probeer het eerst nog een paar keer. Absoluut niet het hoge niveau van Hard Candy en de eerste 2 platen (August & Recovering).

Dat Blöf gedoe moet nu ook maar eens ophouden.

avatar van mr-mucho
ja ja, lekker plaatje. tot nu toe vind ik los angeles, washington square en cowboys opvallen. (hmm de 3 meest amerikaans getinte nummers). heb hem nog niet heel goed beluisterd dus kan in de toekomst veranderen. 4.

avatar van thelion
Deze nieuwe van de Counting Crows is dus verdeelt in 2 "episodes" waarbij ik door het eerste deel aangenaam verrast ben rockt lekker weg zeg maar Deel 2 is meer ingetogen en is ook zeker goed te verteren..... al met al is het een degelijk album geworden wat net onder hun beste 2 platen (August and Everything After & Recovering the Satalites) uitkomt wat mij betreft....

Leuk nummer van Blof, maar Counting Crows had voor mij achterwege gelaten kunnen worden.

avatar van Thuurke
Wanking in September is wel een betere titel, Bloffert. Wat moet je nou Wennen aan September? Wat is dat nou voor een onzintitel? Er zijn Engelse en Amerikaanse versies in omloop met en zonder een ander laatste nummer (Baby I'm a big star now).

avatar van liamc
ZERO schreef:

Dat heeft de platenmaatschappij verzonnen om ze hier wat commercieler op de markt te zetten (gelukt), en toen zijn het vriendjes geworden.

Ik vind de samenwerking overgens dramatisch. Zeker de vertaling van Pascals Holiday in Spain. "dat hadden we in een paar uurtje klaar" verteld meneer doodleuk: JA DAT HOOR IK!!!

En nu weer dat Blof gejouwel erdoor.......ik ben een beetje Blof moe...

avatar van thelion
Da's ook niet zo verwonderlijk.... tis ook allemaal zeer slaap verwekkend wat Blof doet.....
Heb bij de beoordeling van het album de laatste track ook maar genegeerd.

avatar van EGpower
Wow hee, ik moet wel weer even wennen aan CC uptempo. Ben een beetje verslingerd geraakt aan die easy, melodramatische sound van ze. Ach ja, ik heb zes jaar gewacht op nieuw werk, dus dit ga ik waarschijnlijk gewoon weer een topplaat vinden. Ik kan het niet helpen.

PS. Die plaat met Blof had inderdaad niet gehoeven. Het is nu mooi geweest.

avatar van djarend
Mooi, ik heb hem nu staan in de winkel zonder Blöf, voor de liefhebber, er staat ander extra track op, Baby I'm a Big Star Now

avatar van Lennonlover
ah, eindelijk! De nieuwe. Hier wacht ik al lang op.

avatar van Bighead
djarend schreef:

Precies, gewoon bestellen via Internet en je hebt geen last van dat geblöf.

En verder is het gewoon een lekker album met goede nummers. Kwalitatief dik in orde. Blöf, Shrek en die grote gele taxi hebben het imago vast geen goed gedaan binnen een zekere populatie van zichzelf al te serieus nemende muziekluisteraars, maar het blijft gewoon een stel puike muzikanten met eerlijke muziek en een zanger met herkenbare stem.

Ben er weer blij mee. Hoop dat ze nog jaren platen maken.