Bryan Adams - 11 (2008)

Canada
Label: Universal

1. I Thought I'd Seen Everything (5:07)
  2. We Found What We Were Looking For (3:38)
  3. Oxygen (3:35)
  4. Broken Wings (3:37)
  5. I Ain't Losing the Fight (3:56)
  6. Tonight We Have the Stars (4:05)
  7. Something to Believe In (4:01)
  8. She's Got a Way (4:41)
  9. Flower Grown Wild (3:53)
  10. Mysterious Ways (4:28)
  11. Walk on By (2:53)
  12. The Way of the World * (3:20)
  13. Saved * (4:08)
  14. Miss America * (3:57)
  15. She's Got a Way [Chicane Remix] * (3:36)
avatar van Xel
Xel

avatar van Kevin91
Z'n nieuwe single klinkt goed!
Ik kan niet wachten tot ie uitkomt.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Xel schreef:
In ieder geval: guttegut, wat een iriginaliteit!

Ter promotie gaat hij ook in 11 Europese steden optreden.

Van mij mag ie. Ik denk dat dit in commerciëel oogpunt toch niet meer zo aanslaat.

avatar van musicfriek
Komt er geen remake van de film Robin Hood? Pfiew, dan kan ik rustig blijven slapen...

Nou....het album begint hoe dan ook slecht! Wat een saaie nieuwe single zeg! Het is gewoon te zoetsappig en duf, ongelooflijk duf!

Misschien is Bryan zo bang om 50 te worden dat hij bij voorbaat zichzelf al als een ouwe zak heeft afgestempeld. Misschien zal dit niet blijken uit de concerten die hij gaat geven, maar I thought I'd seen everything is serieus niets!

Mijn mening....

avatar van Didgeplayer
1,0
Klassiekers genoeg, deze gast.
Maar dan wel voor anderen.
Voor mij alleen kippevel als ik zijn muziek en stem hoor, negatief gezien dus.
Geen enkele spannende plaat heeft hij gemaakt.
Het klinkt allemaal zo zoutloos en gedateerd.
Maar ja, zolang hij volle zalen trekt, doet 'ie het goed, toch?

Empyrium
Redelijk sterk album van Bryan Adams, ergens tussen Into the Fire en Room Service in qua stijl.

Vooral Flower Grown Wild en I Ain't Losing the Fight zijn sterke songs, helaas staan er ook weer een aantal niemendalletjes tussen, zoals de eerste single.

Op het eerste gevoel een 3,5.

shappy1010
Gisteren 1 van de gelukkigen die deze man heeft mogen aanschouwen in de koepelkerk waarin hij alleen met zijn gitaar een mini concertje gaf.
Ik ben niet bijzonder fan van de man, en vind dat het ballad gehalte wel iets minder mag bij hem, maar iedere grote artiest die op deze manier zich zo bloot stelt voor publiek verdiend niks dan lof.

Wat mij in ieder geval opviel is dat de nieuwere nummers beter zijn wat ik de laatste jaren van hem heb gehoord, mede door de samen werking met Vallance. Daarnaast viel mij ten tweede op dat hoe uitgekauwd, grijsgedraaid en overcovered een nummer als Heaven is, toen meneer Adams hem daar zo prachtig en vol emotie stond te zingen in die mooie setting werd ik daar echt wel even stil van. We vergeten vaak dat dit voor zo'n artiest (hoe corny dan ook) een ontzettend persoonlijk nummer kan zijn die simpelweg een grote weerklank vinden en daarmee worden gehijacked en stukgedraaid. Ik heb in ieder geval erg genoten.

Vandaag het album gekocht.

Wat is het weer een lekker album van hem...... heerlijk!

avatar van kappottevic
Wel leuk, niet heel spetterend, beetje 'on-a-day-like-today'-achtig. Wat mij betreft had er wat meer stevigheid in gemogen a la reckless of waking up the neighbours of de oudere albums. Maar ik vrees dat dat ook met 12, 13 en latere albums wel niet meer komen zal. Bryan Adams een soort ex-rocker, ik een soort ex-fan... Ik zal hem binnenkort nog maar eens draaien, maar tot die tijd melancholisch naar boven afgerond naar een 3,5*

avatar van devel-hunt
Deze meneer doet al vanaf dag één dat hij platen maakt hetzelfde, enige verschil is dat hij nog saaiere en zoetere platen is gaan maken. 11 is weer zo'n herhalingsoefening van deze man die blijkbaar een enorme aanhang heeft!! Ieder zijn ding zeg ik dan maar, maar ik vind het niet te vreten!!

avatar van Running On Empty
Duidelijk is dat Devel-Hunt geen fan is en de vraag is of je je oren hieraan dan überhaupt moet blootstellen. Ondanks alle flauwe grappen en inkoppers die ik al heb gelezen over Robin Hood plaatjes e.d. (goedkoop scoren heet dat) heb ik deze plaat een paar keer beluisterd. Bryan Adams rockt weer lekker. Ik ben geen superfan maar dit is best een lekkere rockende plaat, een beetje in de stijl van On a Day Like Today en Into The Fire. Niets mis mee

avatar van ArthurDZ
1ste luisterbeurt: conclusie? lekker album! vaststelling: minder goed dan zijn platen van de jaren 80, maar toch...leuk album, vooral de eerste drie nummers

avatar van robindaniel
Bryans oudere werk is gewoon mooi en goed. Hij gaat st eeds verder achteruit en dit vind ik gewoon niet leuk meer. Helemaal geen pakkende nummers meer en het lijkt heel erg op elkaar allemaal.

fastpulseboy
Mijn goed, wat een ellende
Is deze kerel nou nog niet verboden?
(En nee, vroeger was het ook al een ranzige gladjakker)

avatar van LittleBox
Jezus, leg de cover van dit album eens naast die van Ryan Adams' Rock 'N Roll.... Niet alleen de naam komt bijna overeen... Gelukkig bestaat er wel een gigantisch verschil in kwaliteit

avatar van Thunderrock
Ik ben wel een liefhebber en volg zijn concerten in Nederland al meer dan 20 jaar. Maar ik moet zeggen, dat na al die jaren wachten deze 11 nummers zelfs op mij een beetje erg voorspelbaar en ongeinspireerd overkomen.

Jammer maar het talent is op.

Ga natuurlijk wel naar zijn concert in Rotterdam later dit jaar. Daar zie ik wel zijn kracht en talent ....gelukkig nog!!

Empyrium
@LittleBox: Nou ja, dat valt ook wel weer mee, deze plaat heeft zelfs een iets hoger gemiddelde.

avatar van wolf
Xel schreef:
In ieder geval: guttegut, wat een iriginaliteit!

Je hebt volledig gelijk. Dit is de slechte, meest oncreatieve titel die ik al in jaren gezien heb! Alleen komt Mariah Carrey misscihen in de buurt met Einsteins beroemde formule E= mc². Einstein draait zich om in zijn graf!

Z'n vorige cd 'Room Service' vond ik iets origineler, '11' is weer een beetje: meer van hetzelfde. Ik wil hem niet de grond in trappen, hij klinkt zeker leuk, maar het is niet zo heel origineel. Toch is 'Oxygen' wel een lekker up-tempo nummer!

En tot vandaag nog bevalt het album,!

Ik hoop nog dat er een 12 en 13de komt:)

Op het begin vond ik er niet veel aan, maar na wat luisterbeurten is het best een aardig plaatje, hoewel ik de vorige wel beter vindt. We zullen zien na nog een aantal luisterbeurten. Tot nu toe vindt ik de nummers, 2 en 8 en het laatste nummer het beste klinken.

Gister trouwens voor de 3e keer naar het optreden van de beste man geweest, en ik weet het hij doet weinig vernieuwends, maar je weet als je naar een concert van hem gaat dat je een avond lekker knallen krijgt, het was weer een avond genieten, jammer dat die weinig van het nieuwe album speelde!

maar back to business, ik geef dit plaatje 3 sterren tot nu toe (net aan dan)

Het nummer Oxygen vindt ik trouwens helemaal niks!

avatar van Poeha
kappottevic schreef:

Ik doe dit niet vaak maar ik ben het vrijwel volledig met deze persoon eens.
Alleen ben ik geen ex-fan, maar nog steds fan, ondanks zijn latere albums.

Zang blijft herkenbaar uit duizenden en goed. Klinkt inderdaad wat braaf, maar voor een romantisch buitje niet slecht.

avatar van rkdev
RockinBart schreef:

Mee eens, maar wel meer van het zelfde dat nog steeds goed te pruimen is. Je kunt overigens aan de songtitels al zien dat het allemaal niet origineel zal zijn. Maar ik heb daar niet zo'n moeite mee.

Had dit album eigenlijk maar weinig gedraaid na de release (vond het te rustig), maar heb het vandaag 2x acher elkaar gedraaid en het zijn toch wel prima nummers.

Ik vind Bryan een hele goede zanger zijn eergisteren naar een concert geweest van hem en zelfs mijne man die geen fan van hem is vond het heel goed, prachtige stem mooie muziek. Tenminste iemand die nog kan zingen en muziek kan maken! Tegenwoordig kunnen er niet veel meer muziek maken! Ik heb al zijn albums en ja de ene is wat beter als de andere! Dat is toch bij elke zanger of groep zo! Maar hij maakt tenminste nog altijd muziek! Wat je van sommige niet kan zeggen! Ik vond hem eergisteren mijn geld meer als waard! En degene die hem toch slecht vinden tja ieders zijne smaak! Mijne man is bv een heavy metal fan ramstein enzo Maar hij zei zelfs dat hij goed kan zingen en muziek kan maken! Van mij krijgt hij een hoge stem! hij houdt het tenminste al 30 jaar vol. Er zijn er andere van niet!

Joy
misschien moet je je muziekinteress ietwat verbreden, er zijn meer mensen die kunnen zingen en goede muziek kunnen maken

dat heb ik niet gezegd dat er geen andere zijn die dat ook kunnen! wij luisteren bv ook graag naar pink floyd andere muziek jaren tachtig, bon jovi, dire straits, abba, queen enz... Maar ik vind Bryan adams wel goed hij maakt zijn nummers zelf en maakt geen covers zoals er vele tegenwoordig doen! Ik heb het wel over nu he er zijn nog enkele goede artiesten maar het merendeel kan geen echte muziek meer maken !
Geef ons maar artiesten van de jaren zeventig, tachtig dan werd er nog echte muziek gespeeld! en ik vind dat de mensen die bryan adams of andere artiesten toch rot slecht vinden! Luister dan niet naar hun cd's ik doe dat ook niet bij iemand die ik niet goed vind Ik vind bv nederlandstalige muziek niet goed maar ga ik daarvoor die artiesten slecht maken! ieders zijn eigen interesse! Maar als Bryan Adams na 30 jaar carriere nog altijd zalen uitverkocht krijgt onder andere eergisteren hier in Antwerpen dan zal hij wel niet zo slecht zijn zekers!!!