Muse - H.A.A.R.P (2008)

Label: Warner Bros.

1. Intro (1:45)
  2. Knights of Cydonia (6:38)
  3. Hysteria (4:19)
  4. Supermassive Black Hole (4:01)
  5. Map of the Problematique (5:23)
  6. Butterflies & Hurricanes (5:57)
  7. Invincible (6:16)
  8. Starlight (4:14)
  9. Time Is Running Out (4:24)
  10. New Born (8:16)
  11. Unintended (4:36)
  12. Micro Cuts (3:47)
  13. Stockholm Syndrome (7:38)
  14. Take a Bow (4:42)
  15. City of Delusion * (5:08)
Wat is Knights of Cydonia toch vet live.

Gsus
Het geluid is volgens mij juist tekenend voor de grootte van het concert, het zal me niks verbazen als ze daar voor meer dan 75.000 man stonden op te treden.

Geweldige dvd trouwens, helemaal het nummer New Born. Geweldig om te zien hoe het publiek uit z'n dak gaat.

avatar van ariedirk
Jammer dat man of mystery er niet op staat of is die ergens tussen gepropt op de dvd?
Vond ik namelijk heel vet dat ze die speelde op pinkpop

Leonard91 schreef:
Maar wat een spuuglelijke hoes is dit zeg!

Mooie hoes juist!

Baltasound
Micro Cuts geeft echt rillingen Zeer goede live plaat. Wel jammer dat je bij elk nummer allemaal wijven hoort gillen aan het begin....

avatar van Morsyd
Top live-album! En de DVD is nog beter!!
Stond ik maar tussen die uit-zijn-dak-gaande-massa in Wembley!
En al bij al vind ik dat de gillende wijven meevallen, valt niet zooo op.

avatar van Ceasar
Ik vind dit best een lekker album. Mooie liedjes, goed gemusiceerd. Maar er stoort mij één ding: de ademhalingstechniek van Matthew Bellamy. Iedere keer als ie adem haalt klinkt het alsof ie 5 minuten met zijn kop onder water geweest is en in ademnood verkeert. Heeft ie soms astma? Of een slechte conditie? Of moet ie gewoon eens op zangles?
Door dit gehijg kan ik, hoewel ik het echt een goed album vind, deze DVD/CD niet in één keer uitzitten. Ik raak bijna zelf buiten adem...

avatar van ariedirk
dat gehijg is ook op de reguliere albums erg aanwezig, t klinkt niet echt professioneel, maar vind het wel erg bij muse horen. ik stoor me er niet zo aan

Ik hou normaal niet zo van live albums, maar bij Muse klopt het gewoon allemaal. Geluid geeft de live experience goed weer, alleen jammer dat ik er niet bij was op Wembley.

Zigstar
Ik denk dat het geld op was.

ja zo'n gevoel heb ik ook want ik vind dat dit eigenlijk niet zo heel veel toevoegen...

avatar van ariedirk
ik denk dat dat geld zomaar niet op was. zeker niet na de tour van 2006 en 2007 die veelal langs dikke stadions en festivals liep. de mannen hadden toch al gauw een 10.000 tot 75.000 man (en zo te horen ook vrouw) aan publiek. dan zouden ze wel erg zwaar aan de drugs moeten zijn als dat nou al op was.
Logischer zou zijn dat ze gedacht hebben als er zo veel gasten naar ons komen kijken zouden er allicht een paar een cd/dvd-tje van willen hebben, daar kunnen wij weer een slaatje uit slaan.

pff wat een gezeik. Dit is de grootste show van Muse tot nu toe. Als show zijnde staat dit gewoon als een huis en is dit het grootste en meest bombastische wat ze ooit gedaan hebben, logisch dat ze daar dan een dvd van willen uitbrengen.
Warner vindt dat al lang best, want ja, dat zijn inderdaad de uitbuiters, die er ook voor zorgden dat de vorige dvd (Absolution Tour DVD) maar half afgewerkt was. Dus niet deze, maar de vorige dvd was overbodig.

Jammergenoeg kan ik zelfs naar een van mn favoriete bands niet meer zonder kritiek kijken, dat hebben ze er zelf naar gemaakt.
Om te beginnen is er namenlijk de productie van dit product. Waar ik wel moet opmerken, dat de cd qua geluid wel beter te doen is, maar vooral de dvd geeft me nergens een live gevoel. Mooie beelden van een gigantisch strak uitgevoerde live show, maar het geluid is doodgeproduceerd, zodat ik op wat gegil na, het idee heb dat ik na een lange videoclip zit te kijken.
Het concert zelf heeft tot Butterflies nodig om kwalitatief op gang te komen en dat nummer is dan wel gelijk de beste uitvoering die ik van dat nummer gehoord heb denk ik. Toch zijn ze erg druk bezig een show op te voeren en heb ik het idee dat het muzikaal allemaal veel beter had gekunt, wat zeg ik, gemoeten. Dit is ook de eerste dvd, die ik niet zonder de beelden kan afspelen.

Helaas realiseer ik me heel goed dat ik hier nog steeds over mijn favoriete band aan het praten ben, maar hier had zoveel meer in gezeten dan alleen een geweldige show.

Mja hier moet ik de cd beoordelen officieel en die heb ik niet eens veel beluistert. mja de beelden blijven erg mooi en goed uitgevoerde nummers als Blackout, Butterflies, Hoodoo, Stockholm, Microcuts bijvoorbeeld, laat ik die meetellen, kom ik toch nog op een 3.5 als ik mn best doe. Dan ben ik mild.

avatar van Nick4
Geweldige performance, subtiel camerawerk; Prachtige DVD/CD! De absolute hoogtepunten: Knights of Cydonia, Invincible (wat een opbouw!) en New Born!

avatar van Pinsnider
Excuus voor de, ietwat belegen, oneliner die nu komt, maar het was wel de eerste indruk:

VETTE SHIT!!!!!

Wat een geluid zetten die gasten toch neer! Vooral de uit-je-dak-nummers zijn fantastisch!! Wat zou ik die gasten graag nog een keer aan de slag willen zien en dan mogen van mij de rustmomenten (die ik bij andere bands juist wel waardeer) vervangen worden door nummers als Plug In Baby, Bliss, The Small Print en Sober... Ik ben bang dat ik dat niet ga overleven hahaha

Morrighancrow
Ceasar schreef:

Dat is echt 'love it or hate it', of eigenlijk meer 'notice it or don't', want mij was het als fervent Muse-fan totáál niet opgevallen totdat iemand mij erop attendeerde. En nog steeds hoor ik het alleen als ik er echt bewust naar luister. Dus misschien moet je gewoon ophouden met erop te letten

Verder zit ik erg te twijfelen of ik deze DVD/CD aan ga schaffen, want ik heb niet het gevoel dat het veel gaat toevoegen aan de Hullabaloo en Absolution DVD's die ik al heb...

qua show wel. qua muziekbeleving niet.

avatar van Ceasar
Morrighancrow schreef:
Dus misschien moet je gewoon ophouden met erop te letten

Ik wil wel, maar het lukt niet! Het gehijg is, vooral op dit album, zo ontzettend nadrukkelijk aanwezig. En zeker als je dit met een koptelefoon beluistert krijg je zelf ook bijna ademnood.

avatar van divart
carero schreef:
(Bijna) al het materiaal is natuurlijk al bekend, maar het intro van de CD is erg leuk .

Prokofiev: Romeo & Julia (balletmuziek). Niet echt orgineel om als opener te gebruiken maar wel een van de mooiste klassieke stukken die ik ken.

Ik vind het geluid van de cd trouwens wel erg goed (na alle negatieve verhalen hierover). Is enkel een beetje erg raar gemixt. Zang naar de achtergrond, publiek naar de voorgrond Tjsa, dat gegil hoef ik niet zo te horen eigenlijk.

Take a Bow als afsluiter vind ik wel erg oké,

avatar van Jeanneman
Pitchforkmedia over H.A.A.R.P. schreef:
In their case, Muse are the kind of act that rarely serves as an endpoint but more often makes teens fall in love with rock hard enough to explore it further. And that's fucking important. I mean, we can't all start with Radiohead.

En zo is het

Muse live is best cool, maar over het algemeen is deze band niet meer zo aan mij besteed.

avatar van Gizzmann
Morrighancrow schreef:

Als je Unintended een mooi nummer vind moet je deze CD eigelijk wel hebben. Deze live versie is nog veel mooier dan de normale versie op Showbiz.

Morrighancrow
Tja, om voor dat ene nummer nou een cd van tig euro aan te schaffen... Nouja, ik denk dat ik maar gewoon wacht tot hij ook voor een tientje bij de Free Record Shop ligt (dat duurt nooit zo lang)

Gsus
Tig euro? Had 'm voor 14,99 bij de MediaMarkt!

Heb er een half puntje bij gedaan, de dvd is zó vet.

avatar van divart
Om nog even terug te komen op een eerder bericht van mezelf. Het geluid van de cd is absoluut wel bagger over de stereo. Het lijkt In Rainbows van Radiohead wel (al heeft Radiohead vermoedelijk jaren in de studio gezeten om zo'n non geluid te creëren)

avatar van nootjes
Ik ben wel benieuwd naar de DVD van deze, eens zien of ik die ergens kan uitlenen, want hem zomaar meteen blindelings gaan kopen, dat ga ik nu ook weer niet doen.
Die ene keer dat ik Muse aan het werk gezien heb, was ik in elk geval wel onder de indruk, want daarna ben ik eigenlijk pas écht beginnen luiseren naar hun cd's. Voordien kende ik de singles een beetje, maar dat was het.
Verder was ik teleurgesteld toen ik hoorde dat deze plaat "maar' een live-cd was, in plaats van een nieuw album. Maar geduld is een schone deugd, zeker?

avatar van citizen
Voegt deze nog iets wezenlijks toe aan de live-cd van de dubbelversie van hullabaloo? Uiteraard de tracklist...maar is deze beter of minder?

de live kant van Hullabaloo is vele malen beter. Ik zou dan ook iedereen aanraden die dvd eens op te zoeken, maar die is steeds moeilijker te vinden geloof ik.

avatar van vigil
citizen schreef:

vooral anders, we zijn tenslotte een paar jaar en platen verder.

avatar van Tha)Sven
nootjes schreef:
En dit jaar komt er toch alweer een nieuw album dus maak je maar geen zorgen

Nathan1988
Ceasar schreef:

Tom Chaplin van Keane heeft (en zeker op hopes & fears) hetzelfde 'probleem'. Als je erop let wordt je er gek van maar ik vind het wel lekker vol emotie overkomen.