Tears for Fears - Tears Roll Down (1992)

Alternatieve titel: Greatest Hits 82-92

Label: Fontana

1. Sowing the Seeds of Love (6:20)
  2. Everybody Wants to Rule the World (4:11)
  3. Woman in Chains (6:28)
  4. Shout (6:33)
  5. Head over Heels (4:14)
  6. Mad World (3:29)
  7. Pale Shelter (4:39)
  8. I Believe (4:50)
  9. Laid So Low (Tears Roll Down) (4:44)
  10. Mothers Talk (4:59)
  11. Change (3:54)
  12. Advice for the Young at Heart (4:54)
  13. Shout [Skylark 12" Extended Club Mix] * (9:08)
  14. Change [Joey Negro Punkdisko Mix] * (7:42)
  15. Head Over Heels (David Bascombe 7" N.Mix) * (4:18)
  16. Pale Shelter [New Extended Version] * (7:10)
  17. Laid So Low [Tears Roll Down) (Us Dance Mix] * (3:18)
  18. Mothers Talk [Beat of the Drum Mix] * (8:58)
  19. Sowing the Seeds of Love [Wen's Overnight Mix] * (6:48)
  20. Shout [Jakatta Thrilled - Out Mix] * (5:37)
  21. Woman in Chains [Jakatta Awakened Mix Radio Edit] * (3:45)
  22. Mad World [Afterlife Mix] * (5:18)
  23. Everybody Wants to Rule the World [The Chosen Few Remix] * (6:34)
avatar van Sammy
Alle grote nummers van Tears for Fears. Ik moet bekennen dat ik van Tears for Fears verder maar één cd ken en dus niet hun hele oeuvre ken, maar op deze cd staan alleen maar sterke nummers. 4*

Nice 1 sammy

Dit is idd een lekkere cd
heb hem zelf ook, vind voornamelijk seeds of love , shout , everybody wants to rule the world en woman in chains echt vette shit... idd ode aan Tears for Fears ben benieuwd wat hun nieuwe album wordt hoop dezelfde stijl, alleen dan iets moderner en iets meer expirimenteel!

Greetz Shiv

en Pale Shelter niet te vergeten !

Greetz Shiv!

avatar van Droid
Prachtige verzamelaar, net voordat Orzabal solo verder ging met Tears For Fears (en het allemaal niet meer zo interessant werd). Het extra nummer "Laid So Low" was al van hem alleen.

avatar van orbit
Het nummer Laid So Low (Tears Roll Down) vind ik zelfs erg goed, evenals natuurlijk Mad World en Head over Heels. Sommige van die latere hits vind ik wat minder.. en Pale Shelter had hier natuurlijk ook wel op gemogen.

avatar van musicfriek
orbit schreef:
en Pale Shelter had hier natuurlijk ook wel op gemogen.

Ehm.... zie track 7

misschien bedoelt orbit wel een andere Pale Shelter

avatar van orbit
Oh kut, keek er overheen..

avatar van Pinsnider
Neemt inderdaad niet weg dat dit een prachtverzamelaar is!! Wat hebben die gasten toch een flinke hoeveelheid puike liedjes gemaakt!! Het enige nummer dat ik altijd doorskip (of in mijn geval: waarbij ik de naald wat verder zet), is I Believe... Verder HULDE!! 4,5

Lekkere verzamelaar met lekkere hits !
Dit is voor mij ook jeugdsentiment !
''Shout'' blijft ook zo goed !

avatar van monique
prachtig verzamelalbum,en inderdaad is dit voor mij ook jeugdsentiment,lang leve de jaren 80

Prachtige verzamelaar die aantoont dat Tears for Fears erg knappe muziek in elkaar geknutseld hebben in de loop der jaren.

avatar van Thuurke
De beste verzamelplaat van Tears for Fears met de beste nummers van hun 3 eerste platen.

Nummers 13 t/m 23 staan op de dubbel CD versie disk 2 en is ook zeer de moeite waard.

avatar van Jan Wessels
Hoewel ik in het algemeen wel van verzamelaars houd is mijn advies hier: koop de drie reguliere TFF cd's, er staat nog zoveel andere mooie tracks op dat het zonde is om dat allemaal aan je voorbij te laten gaan.

avatar van tnf
tnf
Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht zoiets aan te schaffen, maar zag hem gisteren voor weinig liggen en kreeg er een goed gevoel bij. En thuis aangekomen bleken er een paar tracks op te staan die ik vaag kende en leuk vond, maar waarvan ik niet wist dat ze van hen waren (surprise!). Alles bij elkaar een plezierige cd. 1 en (vooral) 12, die ik al kende, blijven wel favorieten.

De cd heeft in mijn ogen 1 minpuntje: 'Mad world' blijkt een van de weinige nummers in de muziekgeschiedenis die in de coverversie (van Gary Jules) een stuk leuker werd. In de Tears for Fears-versie had ik hem nog nooit gehoord en heel erg leuk vind ik hem niet.

bikkel
Ondanks de verzamelde hits die Tears for fears ooit had,zijn de albums over het algemeen van een prima niveau.
Zelfs de periode dat Roland Orzabel alleen doorging onder de TFF vlag leverde nog een aantal uitstekende platen op.Namelijk Elemental en het zwaar over het hoofd geziende Raoul & the kings of spain.
Dit is een aardig verzamelaartje,maar ondanks de remixes,niet meer dan dat.
Ik ben het roerend eens met Jan Wessels.Koop de 3 reguliere cd's.
Nogmaals,de Curt Smith loze albums zijn meer dan de moeite waard.
Orzabel was(is?)het creatieve brein achter de groep.Dat is een feit.

avatar van musicfriek
Ik geef nu wel de voorkeur aan The Ultimate Collection maar als beginnend Tears for Fears-luisteraar is deze erg goed te doen.

avatar van dazzler
Ik vond het jammer dat hier vooral album versies opstonden.
Veel leuker voor de verzameling is dat op een hitcompilatie de 7" versies staan.
En dan bedoel ik in de eerste plaats de singel mixen.
Want toch nog liever de album versie ipv een geëdite versie.

De 9 beste.

Mad World
Pale Shelter
Change
The Way you are
Mothers Talk
Shout
Everybody wants to rule the World
Head over Heels
Sowing the Seeds of Love

Jammer dus dat The Way you are er niet op staat.
De singels na Seeds of Love bleven toch in de eerste plaats
eerste klas albumtracks met veel minder hitpotentie.

Pieter Paal
Ik smelt nu nog van het prachtige 'Head over heels'. Voor mij het mooiste nummer dat Tears for Fears ooit gemaakt heeft.
Ze lanceerden later ook nog Sky Radio-zangeres Oleta Adams.
Paul Weller deed ook zoiets met zangeres D.C. Lee in zijn Style Council-periode. Toch deed Oleta Adams het solo beter dan D.C. Lee.
Die bonus-tracks ontbreken op mijn CD, maar dat vind ik niet eens zo erg, want ik zit echt niet te wachten op andere versies van songs die in de originele uitvoeringen toch al zo vertrouwd zijn.

avatar van FunkStar
Goeie verzamelaar met de beste tracks van Tears For Fears!
Pas gekocht voor 2 euro!

Ik mis The Way You Are.

Een non-album single hoort op een compilatie thuis.
Op welke manier anders kunnen wij het nummer nog terugvinden?

Gelukkig staat ie wel op latere verzamelaars.

Als ik me niet vergis staan op deze verzamelaar vooral albumversies.
Bijvoorbeeld Mother's Talk en I Believe hebben een heel andere singleversie.

Kingsnake
De enige reden wat deze verzamelaar interessant maakt(e) was Laid So Low, welke alleen op single was verschenen.
Alle andere tracks zijn regelrecht vand e voorgaande platen getrokken.

Laid So Low schijnt een verwijzing te zijn dat Curt de band had verlaten (So Low = Solo), of zo iets.
In ieder geval is TFF na deze plaat enkel Orzabal (tot de reunie 2 jaar terug).

Al die bonustracks ken ik niet, is zeker een nieuwe versie van de verzamelaar.

Hij werd inderdaad speciaal voor deze verzamelaar
heropgepoetst en als single uitgebracht met een nieuwe titel.

De bonustracks horen inderdaad op een extra schijfje
bij de rerelease van dit album ... allemaal overbodige remixen.

Kingsnake
dazzler schreef:

Hij werd inderdaad speciaal voor deze verzamelaar
heropgepoetst en als single uitgebracht met een nieuwe titel.

De bonustracks horen inderdaad op een extra schijfje
bij de rerelease van dit album ... allemaal overbodige remixen.

Ja precies, de song was oorspronkelijk zonder coupletten en had alleen een refrein, die maar eenmaal werd gezongen.
Best een vette track met veel percussie in 7/8

avatar van vigil
dazzler schreef:
van een single uit de Sowing the Seeds of Love sessies.

volgens mij zelfs van de gelijknamige single. Die stond er samen met een fantastische remix van Shout op.

avatar van rkdev
vigil schreef:

Klopt, het nummer staat overigens op de re-release van The Seeds Of Love.

Father McKenzie
Ik moet eerlijk bekennen dat dit alles is wat ik van deze band in huis heb. Maar ik vind het wel een puike verzamelaar!

Hun reguliere albums ken ik niet, zal ik ook maar gelijk toegeven....

Father McKenzie.

Hun albums zijn echt wel de moeite waard.
Deze singles collectie is me iets te veel een hutsepot van hits.
In hun album context komen de nummers nog beter tot hun recht.

Laat je leiden door de recensies bij de albums.

haveman
Deze verzamelaar voor een zacht prijsje kunnen aanschaffen en het klinkt best lekker. Ik voel echter niet de drang me te verdiepen in andere albums. Daarvoor is het toch allemaal net niet.

I Blelieve en Laid So Low hadden ook van George Michael kunnen zijn. Alleen was het dan beter geweest. Net als de cover van Mad World beter is dan het origineel.

avatar van lennon
Laid so low is een nummer wat in 1989 een b kant was voor Sowing the seeds of love, echter toen nog in een instrumentale versie. N.A.V. dit album toch nog een mooie gezongen versie gemaakt, met volgens mij een sneer naar Curt Smith.... Voor mij is dit het enige nummer wat het album interessant maakt, omdat de rest gewoon op de reguliere albums is te krijgen.

Als geheel is dit een fantastische verzamelaar, en van begin tot eind een groot feest, daarom 4 sterren.

Dat de cover van Mad world beter is dan het origineel is naar mijn mening pure onzin, want ik val er van in slaap... geef mij het origineel maar.

Van I believe is de album versie hierop gezet, terwijl de single versie een soulful re-recording heet, en een iets toegankelijkere versie.. had er eigenlijk dus op moeten staan denk ik.

TFF heeft ook na deze periode supermooie muziek gemaakt,, voor het grootste deel zonder Curt Smith, maar dat maakt deze verzamelaar wel incompleet, maar niet minder goed!