Zita Swoon - Big Blueville (2008)

Belgiƫ
Label: Chikaree

1. Infinite Down [New Version] (4:08)
  2. Looking for a Friend (4:38)
  3. I Feel Alive in the City [New Version] (4:37)
  4. Je Range [New Version] (4:07)
  5. Everything Is Not the Same [New Version] (4:17)
  6. Josieanna (2:54)
  7. People Can't Stand the Truth [New Version] (2:10)
  8. Quand Même Content (3:13)
  9. L'Opaque Paradis [New Version] (3:53)
  10. Giving Up the Hero [New Version] (2:52)
avatar van Zandkuiken
Ikzelf hou ook erg van de weg die de band is ingeslagen vanaf A Song About A Girls. De betoverende grilligheid van het Moondog Jr-album is misschien ver te zoeken, maar de schoonheid van de soberder "liedjes" weet me evengoed mee te slepen.
Even sterk als A Band In A Box vind ik deze Big Blueville evenwel niet. Daarvoor is het misschien wat kort, zoals al aangehaald, maar vooral vind ik dat deze wat magische momenten ontbeert. Zo gaven de nummers gespeeld op de zolder van de Vooruit A Band In A Box toch extra cachet. Maar goed, dit blijft 'n uitzonderlijk goed plaatje, dat van de eerste tot de laatste seconde kan rekenen op mijn volle aandacht, terwijl ik het bijvoorbeeld tijdens de nummers 10 & 11 op A Band In A Box wel al eens op de heupen krijg ...
Het nieuwe jasje van de Big City-nummers bevalt me prima, en ook de nieuwe nummers mogen er wezen.
In het gezegende muziekjaar 2008 weet Zita Swoon toch weer één van mijn platen van het jaar af te leveren!