John Lennon - Lennon Legend (1998)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Imagine (3:03)
  2. Instant Karma! (3:19)
  3. Mother [Single Edit] (3:53)
  4. Jealous Guy (4:14)
  5. Power to the People (3:18)
  6. Cold Turkey (4:02)
  7. Love (3:22)
  8. Mind Games (4:11)
  9. Whatever Gets You Thru the Night (3:18)
  10. #9 Dream (3:50)
  11. Stand by Me (3:25)
  12. (Just Like) Starting Over (3:55)
  13. Woman (3:26)
  14. Beautiful Boy (Darling Boy) (4:00)
  15. Watching the Wheels (3:31)
  16. Nobody Told Me (3:33)
  17. Borrowed Time (3:33)
  18. Working Class Hero (3:49)
  19. Happy Xmas (War Is Over) (3:33)
  20. Give Peace a Chance (4:49)
Een verzameling van Lennons grootste nummers. Die bevat natuurlijk schitterende dingen. 'Imagine' is een absoluut topnummer. Toch houd ik niet van alles. Ik blijf The Beatles verkiezen boven hun solocarrières.

uiteraard

Marcel²
Ik blijf The Beatles verkiezen boven hun solocarrières.

Dat heb ik nou ook, maar ik heb een aanrader voor je George Harrison met het album All Things Must Pass

avatar van Music4ever
Lennn solo is ook héél goed te pruimen hóór!
Dit prachtige verzamelalbum bewijst dat.

ik weet het niet hoor, ik persoonlijk houd niet zo van al die yoko invloeden bij veel van zn nummers... dat rock & roll album van hem is wel gaaf volgens mij. persoonlijk heb ik meer met meneer mccartney solo.

Bob Cremers
Ik hem op DVD. mooie muziek.

avatar van Lennonlover
gewoonweg de beste nummers van de beste artiest die ooit op deze planeet heeft rondgelopen, ik heb 'em op dvd ongelofelijk werk van Yoko!

avatar van dynamo d
Ik heb deze ook op dvd. Mooie is dat dit Lennon's muziek in 5.1 surround sound is. Prachtig! Vooral 'Woman', 'Imagine', 'Mind Games', '#9 Dream' en 'Jealous Guy' vind ik erg goed.

Bob Cremers
Hetzelfde als ik.

avatar van rudiger
de hits van lennon op 1 cd , geweldig
mijn favo: woman ( kippevel)

avatar van frankieman
Wat een geweldige verzamelaar is dit eigenlijk. Verzamelaars zijn meestal toch enkel de publieks lievelingetjes, maar dat valt hier best mee. Dit is een verzamelaar voor de echte fans, en dus petje af voor Yoko. Het is eigenlijk van het begin tot eind, echt geweldig. Alleen vind ik Power to the people er niet echt op passen, en mis ik God.

En wat is Cold Turkey toch een gigantisch lekkere rocker.

# 4,5

avatar van avdj
Dit is toch wel de beste 1 disc verzamelaar.
Alleen God ontbreekt helaas.

EVANSHEWSON
Een goede dwarsdoorsnede van Lennon's solowerk, God ontbreekt inderdaad, maar kom.
Beter is de dubbelaar Working Class Hero, maar dat is dan ook een dubbelaar...

avatar van Lennonlover
Ik geef deze een 5 omdat ik mijn John met deze CD heb leren kennen. Ik was toen 12 en direct verliefd. Vervolgens de Number 1 cd van The Beatles gekocht, twee jaar later en ik was héééélemaal verkocht

Maar eigenlijk is de Working Class Hero inderdaad beter.

avatar van Lennonlover
Ik ben voor de zoveelste keer de DVD aan het bekijken. Man, wat was deze man toch een genie. De grootste die hier op aarde heeft rondgelopen. Af een toe een traan wegpinken is een gewoonte bij het bekijken van de dvd. Man, waarom is hij niet gewoon blijven slapen, die dag...

Joh, ik denk nog steeds aan jou. Nog miljoenen doen hetzelfde. Maar jou muziek zal nog langer leven!

Harald
Ik heb net gezien dat over de moord op John Lennon in New York, 1980 een film met de titel Chapter 23 is gemaakt vanuit het oogpunt van de moordenaar, Mark Chapman. Ik ken deze film niet en kan er ook verder niets over zeggen. Vraag me alleen af of deze film noodzaakelijk was.

Hier in het kort het verhaal:

"Het verhaal over de moord op John Lennon in New York, 1980. Mark Chapman arriveert in New York met de bedoeling Lennon om te brengen. Chapman, die zelf veel waardering voor Lennon heeft, kampt met hevige psychische problemen en demonen in zijn hoofd verleiden hem om zelf ook beroemd te worden en Lennon neer te gaan schieten. In de tussentijd onmoet hij Jude, een hevige Lennon-fan."

avatar van FunkStar
Geweldige en beste verzamelaar van John Lennon!
Toppers zijn Imagine, Instant Karma, Mother, Woman, Starting Over en Happy X-Mas!

Ook Power To The People en Stand By Me mogen er zijn!
Met de nummer 1 hit, Give Peace A Chance heb ik niet zoveel mee..

Alleen waar is Woman Is The Nigger Of The World...?

Lacoste
Geweldige cd, die ik heel vaak en heel graag draai!

Vooral het nummer Jealous Guy staat zonder twijfel in mijn top10 voor mooiste nummers ooit! Maar Mother vind ik ook prachtig! Mijn favoriete nummers van de cd zijn de 1e vier tracks! En daarna volgen Love & Mind Games! De rest is gewoon goed! Maar zal ik nooit afzonderlijk opzetten!

Cold Turkey vind ik echt tenenkrommend slecht en is dan weer het nummer wat in mijn top10 staat van slechste nummers ooit! Dat nummer kan ik niet horen! Ik zie hier ergens boven dat er ook anders over dat nummer wordt gedacht! Maar goed zo zie je maar smaken verschillen!

Ik ben er ook achter dat ik Lennon echt duizend malen beter vind solo dan Paul McCartney, waar ik persoonlijk echt niets mee heb! Maar dat geheel ter zijde natuurlijk! Ik ben blij met deze verzamelaar!

4***

Selecteer 4 favoriete tracks staat er. Tja, doe dat maar even. Het zijn er te veel: dat zegt genoeg over deze zeer sterke cd.

Opvallend: Nobody Told Me. Een briljant nummer, pas uitgebracht na John's dood. Stem ik daar in ieder geval op en op Woman en (Just Like) Starting Over, die singles had ik.

avatar van Lennonlover
Inderdaad héél sterke compilatie. maar het is en blijft wel een verzamelaar en je mist altijd wel een pak nummers die er op hadden mogen staan.

avatar van Robin V
Dit is voor mij persoonlijk de perfecte verzamelaar van Lennon. Als hij langer geleefd had waren er ongetwijfeld veel meer pareltjes meer uit zijn pen gevloeid. Maar dit vat alles mooi samen, ik mis bv een God of woman is the nigger of the world helemaal niet. Want ik heb helemaal niets met die nummers. Beste nummers zijn Instant karma, Jealous guy, Just like starting over en de terecht platgespeelde kerstplaat.

Deze verzamelaar is wat geluidskwaliteit en songkeuze betreft een verbetering t.o.v. de eerdere John Lennon Collection. Desondanks maakt ook deze plaat duidelijk dat het nog vrij moeilijk is een echt goede bloemlezing uit zijn solowerk samen te stellen. De reden is hiervoor is tweeledig: na zijn dood werd de kleffe plaat "Double Fantasy" een bestseller en kan dientengevolge niet onvertegenwoordigd blijven. De tweede, banalere reden is dat Lennons solowerk grotendeels onderdoet voor zijn Beatlesoutput.

Persoonlijk mis ik hier de favorieten "How Do You Sleep?", "God" en "I'm Losing You" (Cheap trick version). In ere hersteld is het wonderschone "Nobody Told Me", samen met "Instant Karma!" een van de weinige songs die zich kunnen meten aan zijn Beatlesklassiekers.

whoknowslisa
Gisteren deze verzamelaar weten te scoren bij Bijenkorf voor slechts 1 euro (!), en hij is het dubbel en dwars waard! Als Beatles liefhebber, en ook Lennon fan, moet ik zeggen dat ik dit een vrij goede verzameling van zijn beste solo-nummers vind. Al ben ik het eens met bovenstaande: 'How Do You Sleep?' en 'God' mis ik toch wel echt.
Voor de rest helemaal niets op aan te merken. ^^
****

Music & Me
John Lennon - Lennon Legend

John Lennon, ik heb er een haat liefde verhouding mee. Bepaalde nummers vind ik echt zo intens mooi, andere vind ik zo intens afschuwelijk, en dan vooral de rock getintere nummers als Cold Turkey. Zelden zo iets lelijks gehoord.

Maar daar tegenover staat dan weer Jealous Guy. Dat is weer compleet het andere uiterste. Zelden zo iets moois gehoord.

Daarom heb ik zelf maar een compilatie samengesteld. Sommige nummers zijn langer dan de nummers die op deze cd te vinden zijn. Album versies denk ik.

01 - Imagine
09 - Working Class Hero
10 - Grow Old With Me
11 - God
12 - Give Peace a Chance
13 - Happy Xmas (War Is Over)

De meeste nummers staan op deze cd.
John Lennon - Lennon Legend 4***

Ik mis bij het maken van eigen compilaties, die ik zelf ook graag maak, het nummer HOW bijna altijd. Die tekst is zo ontzettend goed. "How can I give love, when love is something I ain't never had" en "how can I go forward, when I don't know which was I'm going" enz, enz. Zo mooi, zo autobiografisch!!!!!!!!!!

avatar van James Douglas
Goede compilatie om kennis te maken met het solowerk van Lennon, althans zo werkte het voor mij. Toch wil je al snel dieper en in dat licht wordt God hier wel erg gemist. Daarnaast stoor ik mij aan de edit van Mother.

avatar van musician
Music & Me schreef:

Daarom heb ik zelf maar een compilatie samengesteld. (...)

Ik ben het helemaal met je eens, van A tot Z. Ik vind dan bijvoorbeeld Power to the people en vooral het infantiele Give peace a chance werkelijk verschrikkelijk.

Om rechts van te worden, bij wijze van spreken.

Maar ach, daarentegen zijn nummers als inderdaad Jealous guy, Mindgames of Nr. 9 dream weer echt geweldig.

Bijzonder en vooral intrigerend, die Lennon.

avatar van Guinness1980
Ik blijf The Beatles verkiezen boven hun solocarrières.

Ik niet, en eigenlijk is John Lennon de enige Beatle waar ik de muziek van kan waarderen. Met de muziek van the Beatles heb ik helemaal niks.
Al betekent dat natuurlijk niet dat het slechte muziek is

Xibalba
Erg lekkere verzamelaar. Het enige nummer wat van mij echt niet had gehoeven is 'Cold Turkey'. Ik kan het geniale niet vinden in dat nummer. Met name de laatste minuut van het nummer heb ik eerder het idee dat hij zich flink aan het uitleven is op een koude kalkoen dan dat hij in één klap is gestopt met de drugs.

Ik vind het ook jammer dat de Radio-Edit van 'Mother' erop staat. Ik heb het echt niet op ingekorte versies en het was nog niet eens nodig ook, gezien er nog 6 minuten over zijn op de cd. Natuurlijk mis ik ook wat nummers maar goed dan houd je toch.

Verder is de hele cd geweldig met als absoluut hoogtepunt 'Jealous Guy' dat nummer zal mij dus nooit gaan vervelen en komt zeker in mijn top25 van mooiste nummers ooit. Absoluut het hoogtepunt van John Lennon solo voor mij.

avatar van henk01
Zojuist aangeschaft voor 5,50 incl de dvd. Geen slechte koop dacht ik.