Gnarls Barkley - The Odd Couple (2008)

Soul / Hip-Hop
Label: Downtown

1. Charity Case (3:13)
  2. Who's Gonna Save My Soul (3:16)
  3. Going On (2:55)
  4. Run (I'm a Natural Disaster) (2:44)
  5. Would-Be Killer (2:24)
  6. Open Book (3:22)
  7. Whatever (2:20)
  8. Suprise (3:41)
  9. No Time Soon (2:56)
  10. She Knows (2:47)
  11. Blind Mary (3:26)
  12. Neighbors (3:06)
  13. A Little Better (3:07)
avatar van Chrisseh
Hebben ze niet zo goed gedaan, deze is namelijk nu al gelekt. Ben wel benieuwd, vorige album was zeker te doen. Run is iniedergeval al wel een lekker lied.

Gekkenhuis
Ohhh, hopelijk net zo goed als zijn voorganger

avatar van thomzi50
Jammer dat er niet een nieuwe Danger Doom komt in plaats van deze. Vond St. Elsewhere prima hoor, maar ook niet meer dan dat. En denk niet dat dit duo tot meer dan dat in staat is. Wat ik tot nu toe heb gehoord was niet superboeiend.

avatar van Chrisseh
Ik hoop eigenlijk stiekem nog op een project van Danger Mouse met Black Thought (zogenaamd Dangerous Thoughts), waar ooit geruchten over gingen. Dat lijkt mij dan weer leuker dan een Danger Doom.

Run (overigens in de leak die ik heb en de meeste waarschijnlijk (?) zullen hebben 'open book' is genoemd) is echt te briljant.
De rest klinkt tja. Als de drums wat harder waren had ik het waarschijnlijk heel coole muziek gevonden. Nu is het zo mellow dat het meeste aan me voorbijgaat. Desalnietemin klinkt het tot nu toe zeker niet slecht!

avatar van chansadres
Raar, want het label is Atlantic en ik heb op mijn versie een hele andere tracklist.

Dit is de tracklist:
Track listing

1. "Charity Case"
2. "Who's Gonna Save My Soul"
3. "Going On"
11. "Serious Moonlight"
12. "Neighbors"
13. "A Little Better"

avatar van psychonaatje
Zie op de MySpace dat het label Downtown is. "Mijn" lek heeft overigens precies de tracklist die op MuMe staat.

Edit: "Mijn" lek heeft dezelfde tracklist als de rest, alleen zijn de titels verkeerd getagd.

01. Charity Case 3:13
10. She Knows 2:47
11. Blind Mary 3:26
12. Neighbors 3:06
13. A Little Better 3:07

Met dit album heb ik een beetje hetzelfde probleem als met de vorige: een aantal tracks pakken me goed en vind ik gelijk leuk (en blijf ik leuk vinden), de andere tracks hebben een te hoog irritatie-gehalte door de stemmetjes.

avatar van Reijersen
Kan me nog niet helemaal bekoren na de eerste luistbeurt. Even wat verder luisteren nog. Mis namelijk vooral echt een uitspringend nummer, eentje die echt een topper is.

avatar van jelmer19
Sommige tracks zijn wel leuk om te horen maar zoals Aerodynamic ook vermeld kan ik me aan sommige tracks irriteren. Tot nu nog niet echt positief dus... maarja nog een paar kansen geven...wie weet

avatar van BoordAppel
Klinkt toch weer erg lekker, al is de verrassing er wat vanaf natuurlijk. De gelekte versie die ik heb is trouwens van nogal bedenkelijke kwaliteit, dus ik wacht maar even met stemmen tot het album ook echt uit is.

Joy
welke verrassing?

avatar van MJ_DA_MAN
De combi Danger Mouse / Cee-Lo.

avatar van BoordAppel
En het originele geluid dat daaruit voortkwam. Dit ligt in het verlengde van St. Elsewhere, vandaar dat het niet zo'n verrassing meer is zoals Crazy en het album destijds.

avatar van chansadres
Run is erg lekker maar voor de rest zitten er veel kabbelaars tussen. Het had zoveel mooier kunnen klinken. Ik kijk uit naar de Greatest Hits. Dat word een must buy cd. Over 2 a 3 albums is het zover...

avatar van Rhythm & Poetry
Run, mag overigens niet op MTV (of misschien ook op meer zenders) niet vertoond worden. Omdat de clip gevaarlijk is voor mensen met epilepsie.

Heb het album nu zelf ook binnen, binnekort maar even beluisteren.

avatar van j.b.b.l
Reijersen schreef:

Dat heb ik op dit moment ook.Er staan veel vage nummers op zoals Would Be A Killer(ergens is het nummer zelfs eng ).Ik geef het nog een paar luisterbeurten.

avatar van Bill
En toch vind ik het nogsteeds erg leuke muziek. En die stem... erg goed! Ik begin met 3,5*.

avatar van Chrisseh
Alhoewel het over het algemeen hier uitwijkt naar de negatieve kant, ben ik daar helemaal niet mee eens. Erg leuke muziek en met een andere vibe dan het vorige album.

WernerGSF
ondanks de ban voor MTV, is Run op dit moment de Must C

raffael77
Wat een slappe clip. Pas na 2:15 zie je van die zwart wit ringen en blikjes maar denk dat het te kort is om daar naar van te worden.

Verder........

Ik kan maar niet wennen aan zijn stem geluid. Ik vind hem een erg slappe zanger. Je kan heel duidelijk merken dat Cee-Lo een gemiddelde zanger is. Het lijkt wel of hij een kikker ingeslikt heeft.

Hij zong ook wel eens bij Goodie Mob maar dat was toch stukken beter dan dit.

Danger Doom vind ik combi met MF Doom geweldig maar heb hem na die tijd niet echt kunnen wqaarderen om zijn producties.

raffael77 schreef:

Mhwah. Ik vind hem ook niet altijd even sterk zingen, maar op bijv. G.O.D. van Common is ie echt geweldig met zijn stem.

avatar van BoordAppel
Het is een fantastische zanger met een uniek stemgeluid. Daarnaast kan hij ook nog eens goed rappen, een zeldzame combinatie.

avatar van Reijersen
Kan me uiteindelijk toch meer boeien als mijn eerste bericht hier deed geloven. Wat ik met BoordAppel eens ben is dat Cee-Lo inderdaad een fantastische zanger/rapper is. Helemaal zijn eigen stijl en gewoon erg cool.
De nummers hebben allemaal wel een leuke vibe en in elk nummer is wel wat leuks te ontdekken. Anders als het debuut, maar daarmee niet minder leuk.

Beitel
Een halve teleurstelling. Aan de ene kant wel erg veel meer van hetzelfde, waardoor het niet meer zo weet te boeien als het toch zeer frisse St. Elsewhere. Daarnaast mist het de energie van het debuut, het is niet meer zo gigantisch cool of juist enorm energiek als de vorige keer. Maar bij het herhaald luisteren blijkt dat de nummers eigenlijk toch wel wat waarde kennen. Sommigen zijn een beetje 'flauw', zoals Would-Be Killer, Whatever of Neighbor maar er is genoeg om van te genieten. Going On, Open Book en Surprise zijn mijn favorieten vanwege hun energie, maar over het hele album zijn er nog genoeg diamantjes verstopt. Daarnaast blijft Cee-Lo een fantastische zanger, valt nauwelijks te evenaren.

Eigenlijk was ik vooral blij bij het zien van de clip van Run, die geen enkele epilepsie-test door zal komen. Het is die moeiteloze originele uitvoering van hun liedjes dat ze een verademing maakt bij al die eenheidsworst. Het is misschien niet meer zo fris, maar toch ben ik blij met hun terugkeer.

avatar van djarend
Voor de liefhebbers, luister ook eens naar de nieuwe Black Keys - Attack & Release, geproduceerd door Danger Mouse, vuige rock/blues/gitaren ,. erg goed.

tuktak
goede cd dit wel, heeft wel een aantal luisterbeurten nodig maar pakt dan zeker goed. ookal is de verrassing eraf, dit album is beter dan zijn voorganger.

Gekkenhuis
Wederom een uistekend album. Er zitten, net als op St. Elsewhere, wel weer 2 a 3 nummers die minder zijn, maar over het algemeen is het prima te doen.