Decorate Decorate - Normandie (2007)

Denemarken
Label: Tactic

1. Surname of Copenhagen (3:49)
  2. Europe Has No Heart (2:49)
  3. Karen (3:42)
  8. Karen Dissmix [Remix] *
  9. 11th Dark Disco Mix [Remix] *
avatar van Castle
azra schreef:
Er was ook een tweede single uitgekomen een tijdje geleden.
Ik ben benieuwd of de versie van Europe Has No Heart dezelfde is als die hier op de cd staat.

Een geweldig nummer , smaakt naar meer en het willen hebben van de cd.
Ook benieuwd naar mijn favoriet op Normandie, Europe has no heart op de cd...

Lost Highway
Europe Has No Heart is een wereldsong, ik zou het jammer vinden als hieraan gesleuteld wordt. International vind ik zelf nog iets straffer, al zegt mijn 5* voor een dergelijk kort album wel genoeg. Ik zie dat STaRS bijna zo overdonderd is als ondergetekende ten tijde van zijn eerste luisterbeurt, mooi zo. Zou Surname op Instructions een bewerking zijn van Surname Of Copenhagen? Die tweede single heb ik gemist, en is ook niet meer op hun site te beluisteren.

Kosinski
Fantastisch debuut van een zwaar onderschatte band die nooit de echte erkenning kreeg. Europe Has No Heart is nu al een van mijn favoriete nummers allertijden. Ook het eerste en laatste officiele album, Instructions is van een klassieke schoonheid. 3 x raden wat mijn vrienden de komende maand onder de kerstboom vinden.

avatar van Castle
Kosinski schreef:
. 3 x raden wat mijn vrienden de komende maand onder de kerstboom vinden.

Kadootjes??

Milestones
Was is het toch jammer dat een album als dit blijft steken op slechts 14 stemmen. Je weet gewoon zeker dat honderden medegebruikers dit album zouden omarmen, maar het gebeurd gewoon niet. Het is niet anders. Toch maar weer eens een klein berichtje om dit briljante album onder de aandacht te brengen.
Het woord Kippenvel krijgt na het luisteren van Normandie een nieuwe dimensie.

Lost Highway
YouTube - DECORATE DECORATE - Time

Ik weet niet of dit al eerder werd gepost, Decorate.Decorate. songs zijn een zeldzaamheid.
Eén van hun eerste songs, vreemd dat deze de uiteindelijke ep release niet heeft gehaald.

Milestones
Departure is een van mijn favoriete songs of all-time.
De angstaanjagende gitaar gaat dwars door je ziel.
Dit is zo mooi !!!

avatar van azra
De zanger van deze band is duidelijk getalenteerd, heeft nog twee projecten lopen voor zover ik weet.
Soviets in the Sky With Diamonds
Sowjets im Himmel

avatar van Man of Sorrows
Meesterlijke ep, deze maakte destijds heel wat indruk op mij. Ik had een bandje zoals Editors/Interpol verwacht maar dit gaat heel wat verder met verschillende muzikale invloeden, briljante teksten en een zanger die het beste van David Bowie en Nick Cave in zich heeft.
Uitzonderlijk getalenteerde band, het heeft echter niet mogen zijn.

IJsbergsla
Het blijft mij een raadsel dat dit grootse album de klassieke status nooit heeft gehaald.
En erger dat de band daarna volledig inkakte met Instructions en verdween in het niets.
Misschien is het een idee om Departure eens te gebruiken als achtergrond van een gelikte internationale reclamefilm. Dan wordt het snel tijd voor een re-issue want wie vind dit album nou slecht ?

avatar van WesleyX16
Is deze band nu alweer uit elkaar?! Zonde...

avatar van Gringo_m
Wat een heerlijke bak met gitaar geweld!
Had Interpol maar zoiets gemaakt.
Voorlopig vol gas door de speakers!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Vrijdag ontdekt, zaterdag besteld bij Reptile71 en vandaag (maandag) al in de bus, geweldige ontdekking uit Denemarken. Wat is er toch veel moois gemaakt op deze wereld Surname of Copenhagen grandioos nummer.

avatar van Man of Sorrows
En wat te zeggen van Europe Has No Heart en International? Wat een drive. Het heeft niet mogen zijn voor Decorate Decorate.