Decorate Decorate - Normandie (2007)

Denemarken
Label: Tactic

1. Surname of Copenhagen (3:49)
  2. Europe Has No Heart (2:49)
  3. Karen (3:42)
  4. Evelyn (3:01)
  5. International (3:50)
  6. Departure (4:41)
  7. 11th (4:30)
  8. Karen Dissmix [Remix] *
  9. 11th Dark Disco Mix [Remix] *
Lost Highway schreef:
Ik word triestig van wat ik hierboven allemaal lees. Dat dit een Interpol of Editors kloon genoemd wordt door een derderangsjournalist, tot daar aan toe, maar van de MM leden verwacht ik beter. Dit heeft totaal niets te maken met voornoemde bands ( die ook onderling weinig gemeen hebben *zucht* ).

Een kloon is een groot woord, maar het geluid van Decorate Decorate is op deze EP toch wel sterk geïnspireerd door Interpol vind ik. Zo'n nummer als 'Karen' had zelfs een Interpol cover kunnen zijn. Mss dat jij als groot Interpol liefhebber meer oor hebt voor de nuances, maar in grote lijnen is er imo toch wel een gelijkenis. Sisters of Mercy hoor ik er iig niet in (gelukkig maar, want daar heb ik het niet zo op).

Maar dit is zeker een goed plaatje. Ben ook wel benieuwd naar hun "echte eerste" langspeler.

Rat
Ach van "Kloon van"wordt ik af en toe zo moe van. Van Interpol hebben ze in het begin ook gezegd dat het een kloon is van Joy Division. Zo kun je praktisch elke band wel een kloon van... noemen.

Wat lost Highway schrijft sluit ik me bij aan. Decorate decorate is super!! Ik denk ook wel dat ik jou ook de 28ste in Geleen zal zien he?

avatar van Castle
Als de full length album net als dit Normandie zal zijn, vind ik Decorate Decorate beter en eigenzinniger dan eerder genoemde.

De vergelijking Eldritch/ dr. Avalanche en Bowie kan ik me beter in vinden dan het overgewaardeerde Editors.

avatar van Premonition
Mag ik nog een band noemen, toevallig (?) ook uit Denemarken, Kashmir. Volgens mij hebben ze goed naar hun grote broer geluisterd. Fijn plaatje (maar ik heb dan ook een zwak voor Kashmir)

avatar van reptile71
Sterk debuut. Ik snap de vergelijking met Interpol wel, maar vind hem toch te kort door de bocht. Een nummer als Karen doet mij daar ook sterk aan denken, maar deze band verdient beter dan te worden afgedaan als Interpol kloon. Invloeden liggen volgens mij ook verder, wat meer in de gothic hoek misschien, moet soms wat denken aan Bauhaus, maar ook aan Sisters of Mercy, vnl. bij Europe Has No Heart (wat ik overigens stukken beter vind dan The Sisters met name door de zeer sterke zang, die de spanning op geniale wijze opvoert net zolang tot je haar recht overeind staat). Over die laatste vergelijking wil ik dan nog kwijt dat de zanger qua donkerte de stem van Eldritch aardig benaderd, maar dan wel zonder als een zombie te klinken, maar door gewoon goed te blijven zingen en dat vind ik een grote pré van Decorate Decorate. Komt bij dat deze band gewoon een hele goede sound weet neer te zetten. Het staat gewoon allemaal als een huis en ze hebben, zoals ik al zei, een echt goede zanger.
Live uitvoering van 11th vind ik trouwens een prachtige afsluiter.

Ik ben benieuwd naar hun vervolg op Normandie. Als ze op dit niveau kunnen blijven en hun eigen sound nog wat verder ontwikkelen kan het alleen maar een topalbum worden.

Lost Highway
Als ze dit niveau behouden zal dat meer dan een topalbum worden. Ik vind Decorate trouwens ook beter dan The Sisters, deze laatste zijn me te theatraal en soms moeilijk serieus te nemen.

avatar van Chameleon Day
Ik hoor er dus echt geen Sisters in. En gelukkig maar. Bauhaus ook niet zo (maar daarvan ken ik alleen 'In the Flat Field').
Vind het zeker ook een goede band. Veel potentie. Met een rijker geluid ook dan Interpol (maar wel (sterk) daardoor beïnvloed Perfume zou het met mij eens geweest zijn denk ik).

Lost Highway
Europe Has No Heart en International; sta me toe te struikelen over mijn eigen enthousiasme als ik praat over Decorate Decorate. Naar mijn zeer bescheiden mening is dit zowat de meest getalenteerde band van dit moment. Zij zullen wel voorbeelden hebben, van The Velvet Underground over The Sisters Of Mercy en (om de critici een toegift te doen) Interpol, maar wat deze jongens hier neerzetten klinkt mij zo fris in de oren dat ik het gevoel heb naar muziek te luisteren die ik nog nooit eerder heb gehoord. Ik las dat reeds één bandlid is opgestapt; het zou doodzonde zijn als deze band al de mond wordt gesnoerd nog voor het allemaal begint. Ik juich arrogantie niet toe, maar hoop wel dat deze kerels van zichzelf weten hoe goed ze zijn, en zich niet gaan storen aan allerlei Interpol vergelijkingen. Hier zit toekomst in.

avatar van Chameleon Day
Komt er nog een album van deze jongens? Wordt tijd.

Lost Highway
Album wordt verwacht rond april, althans volgens de laatste geruchten.

avatar van Devoo
7 nummers en maar 26 minuten duren? Hopelijk is dit een geval van kort maar krachtig? Zal het in ieder geval wel eens proberen!

avatar van reptile71
Bassist van DD is per oktober opgestapt. Hij gaat verder bij een ander bandje genaamd Demons Are Real. Zelfde genre, hoewel een wat donkerder imago, ook geheel niet onaardig. Luister bijv. Anonymous In Pain op hun MySpace, net ff wat meer richting goth dan DD.

avatar van Castle
De nieuwe Decorate single staat op de Decorate Decorate My Space.
DD Mym Ruimte
Lekker nummer wat in begin rommelig overkomt, maar daardoor opbouwt.
Ik ben benieuwd naar opvolger van Normadie

Lost Highway
Puike single, al staat op dit album beter materiaal. Pleasure doet me denken aan recenter werk van Bloc Party.

avatar van azra
En dan toch eindelijk in bezit gekomen van deze cd. Een schande dat het pas zo laat is. Dit krijgt een band dus als ze te veel nummers volledig op youtube zetten. Als ik 5 van de 7 nummers ken van een cd die een half uurtje duurt dan is er een minder grote drang om de cd te kopen om iets nieuws te hebben (alleen voor een goede cd bij de verzameling te hebben dan).

Maar natuurlijk stond deze cd al enige tijd op mijn lijstje te balanceren en uiteindelijk toch nog in bezit gekregen. (d.m.v. een geschenk) Ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben. De naam Interpol doet deze band alles behalve eer aan in mijn ogen, dit is veel beter, rauwer en vernieuwender. Zo'n nummer als Karen kan zo opduiken op iedere avond en een groot publiek tot zich wenden terwijl een nummer als International misschien een enkeling verleidt met de toch wel dieper verborgen schoonheid.

Ik ben mijzelf voortdurend tegen het hoofd aan het slaan omdat ik vorig jaar september toch niet naar Geleen was gegaan om o.a. deze band live te zien (mijn weekend was zogenaamd al te druk). Hun volgende album komt 27 april uit (als ik me niet vergis) en ik kijk er zeker naar uit!

azra schreef:

Ik ook Azra! DD is een veelbelovende band. Wel hoop ik op een ietwat origineler geluid. Ik blijf dit toch erg Interpolesque vinden.

avatar van Castle
Interpolesque... Joy Disionists... Bowie-est... en zo on.
Invloeden en stijlen maken dat je het wat vind of niet. Ik denk DD wat dat betreft wel veel eigens heeft...

avatar van azra
Inderdaad, als er nu een bandje zou komen wat een identiek album zou maken als Pornography alleen met andere melodieën en teksten zou ik ook niet gaan zeuren. Ik begrijp alleen de naam Interpol hier niet, dit is veel meer electronic, rechter uit het hart met kippenvel momenten.

avatar van Chameleon Day
Interpol is niet "recht uit het hart" en levert geen "kippenvelmomenten" op? Laat de Interpol "die hards" het maar niet lezen. (ben ik zelf overigens niet)
Electronic hoor ik er niet echt in. En wat die Interpol vergelijking betreft: ach de een hoort het (luister eens naar 'Karen') en de ander kennelijk niet. Doet er ook niet toe. DD is zonder meer een interessante band.

PS. Waarom geen stem van jou Azra?

avatar van azra
Omdat ik het complete album pas een paar maal gedraaid heb en toch nog zit te twijfelen rond de 4 ****. Het nadeel van dit album is dat het eigenlijk té kort is om hoger te geven dan 4 **** maar dat er toch wel heel aardige nummers op staan. Over een tijdje komt er vast wel een stem en een uitgebreider verslagje hierover

avatar van reptile71
Release van het nieuwe album is voor zover mij bekend verzet naar 1 juni 2009. Even geduld nog dus...

avatar van azra
Nou zeg! Dat is niet leuk. Heb ik heel netjes geld gespaard, wordt het anderhalve maand verzet. Dan moet het maar héél goed worden

avatar van Castle
Wazig, is de site uit de lucht, wie weet maar tijdelijk om een nieuwe layout voor het album in te richten??
FF een berichtje aan de gasten gestuurd.

De site doet het weer

avatar van STaRS
Geweldige debuut EP van deze Deense groep. Elk nummer hierop vind ik uitstekend. Mijn favorieten zijn Evelyn, Surname of Copenhagen en International. Als ze dit niveau kunnen aanhouden zou hen een hele mooie toekomst te wachten moeten staan.

avatar van azra
Over 8 dagen weten we in ieder geval of het volgende album van hetzelfde niveaus is

avatar van reptile71
@STaRS: Zit Europe Has No Heart niet bij je favorieten?

Even afwachten of ze 1 juni gaan halen. Het is zo verdacht stil aan die kant.... Ik ga er eens even achteraan.

avatar van azra
Ik hoop van wel. Anders had ik Audra al besteld zodat ik hem gisteren in huis had gekregen. Ik ben echt zéér benieuwd. Er was ook een tweede single uitgekomen een tijdje geleden.
Ik ben benieuwd of de versie van Europe Has No Heart dezelfde is als die hier op de cd staat.

avatar van reptile71
Er zijn 3 gesigneerde Audra CD's onderweg voor wie het eerst interesse daarin toont. Eentje is al vergeven, dus laat maar weten. Is dan een geluk bij een ongeluk.

Ik heb A:larm gemaild over Instructions. Als ik meer weet laat ik het weten.

avatar van STaRS
@reptile71: eigenlijk heb ik op deze EP 7 favorieten, maar de 3 die ik heb opgenoemd steken er net iets bovenuit. Europe Has No Heart is idd wel een fantastisch nummer