Decorate Decorate - Normandie (2007)

Denemarken
Label: Tactic

1. Surname of Copenhagen (3:49)
  2. Europe Has No Heart (2:49)
  3. Karen (3:42)
  4. Evelyn (3:01)
  5. International (3:50)
  6. Departure (4:41)
  7. 11th (4:30)
  8. Karen Dissmix [Remix] *
  9. 11th Dark Disco Mix [Remix] *
avatar van Castle
Geweldige band uit Denemarken, vooral Europe has no heart, Surname of Copenhagen en Departure zijn buitengewoon goed.
Ik ben benieuwd naar de opvolger van deze plaat.

avatar van Chameleon Day
Klinkt heel aardig dit. Ga ik zeker achteraan.

avatar van Castle
Ja het is echt de moeite waard.

avatar van Silver
Wat ik er van gehoord heb, Klinkt fantastish

avatar van reptile71
Klinkt zeker niet verkeerd.

Rat
In een woord geweldig. Cd is een groeibriliant. Deze band gaat nog goed scoren. Het concert wat ze gaven op roskilde was het hoogtepunt van 2007. Super liveband.Verlang al naar het 2e album . Zouden ze in de zomer aan gaan werken. Heb ik een hyves-pagina en probeer de fans zoveel mogelijk op de hoogte te houden van tourdates.
Houd ze maar in de gaten!!!

avatar van Castle
Ik heb me zojuist op de Decorate /Decorate hyves aangemeld, goe dinitiatief. Grappig te zien er veel Limburgers lid zijn, zou dt komen omdat de MusicMachine in Sittard de cd verkoopt?

Over het nieuwe album dat begin 2009 zal verschijnen, had ik inderdaad een email van Mikkel Holtoug gehad. Ben benieuwd, dat het maa mag smaken.

avatar van Chameleon Day
Zeker niet slecht, maar het klinkt toch wel heel erg als Interpol vind ik. Wel met meer toetsenwerk. Ze kunnen zo in het voorprogramma.

Rat
Ok , tegenwoordig lijkt iedere band wel op een ander. Interpol heeft weer veel joy division invloeden. Daar is toch niks mis mee?
Je had ze vorig op roskilde moeten zien. Dan was je helemaal uit je dak gegaan!
Groet and keep up the spirit

avatar van Chameleon Day
@ Rat: Nou, als ik naar Interpol wil luisteren dan luister ik wel naar Interpol. Natuurlijk hoor je in elke band wel bepaalde gemeenschappelijke elementen terug, maar het moet niet teveel op elkaar gaan lijken. Dan voegt het allemaal niet meer veel aan elkaar toe. Overigens vind ik dit Decorate Decorate tot nu toe niet slecht hoor. Het klinkt veel belovend, maar mij bekruipt wel het gevoel van waar heb ik dit eerder gehoord.

Ik moet zeggen dat ik veel van de nu-wave bandjes toch wel eenheidsworst vind. Het klinkt allemaal als Bloc Party, Editors of Interpol en deze lijken weer op elkaar. Ik vind deze bands niet slecht hoor, maar meer van dit is overbodig. Eigenlijk vind ik alleen Dragons er wel uitschieten.

En luister eens naar Feeding Fingers, echt een verademing in deze tijd van het Interpol en Editors geweld!!!

Overigens hoor ik niet zo veel JD-invloeden in Interpol, maar dat terzijde.

...o ja....groeten terug...je bent nieuw op MuMe zie ik....heel veel plezier hier!

Chameleon Day schreef:
Daar ben ik het heel erg mee eens. Vooral omdat Feeding Fingers absoluut op geen enkele manier met Interpol is te vergelijken.

Toch, ook al heb ik dit nog maar zeer minimaal kunnen beluisteren, denk ik dat deze band niet zomaar opzij gezet moet worden als een Interpolkloon. Ik denk dat er meer inzit. Sowieso vind ik de zang al beter en op het eerste gehoor is het gevarieerder ook. Ja, ik denk eerlijk gezegd dat dit Interpol voorbij gaat...

Rat
Ben het eens dat er een soort overkill is ontstaan.
Af en toe kom ik gewoon niet op de naam van de band als er iets wordt gedraait voor of na het concert terwijl ik thuis de cd vaak heb gehoord.
The dragons heb ik trouwens in de effenaar gezien. Vind ik super, draai ik zeer veel, maar vind ik een cloon van JD. De zanger heeft zelfs bepaalde bewegingen van ian C. in zijn optreden.
Maar persoonlijk kan het me niet zo boeien zolang ze niet gaan coveren. Als de muziek mij grijpt ben ik een tevreden mens.
Feeding fingers heb ik net op myspace geluisterd en is inderdaad erg goed en "not interpol look a like" voor diegene die dat belangerijk vind. Bedankt voor de tip!!

avatar van Chameleon Day
Deze band (DD) is ook zeer zeker geen kloon van Interpol. Maar de invloeden zijn zo op het eerste gehoor wel erg sterk. Echter, alles wat ik hier zeg is "onder voorbehoud", want ik heb het EP'tje pas een keer met anderhalf oor open beluisterd. Dus wie weet.....misschien overtreft de leerling de meester.

perfume
Ik vind dit nu echt een twijfelaar! Ik heb deze band een week of twee geleden geluisterd bij mijn platenboer. Mja! Toch niet gekocht. Vond het wel erg op Interpol lijken. Maar echt beoordelen kun je pas als je rustig op de bank zit met je koptelefoon op.

avatar van Castle
Toen ik dit in de winkel met koptelefoon beluisterde, kreeg ik een vette kick en die krijg ik nog steeds als het beluister.
Invloeden zitten er overal wel in, muziek is evolutie en evolutie is dingen overnemen / verbeteren. Uiteindelijk als je het zwart wit beschouwd zijn de drums nog steeds evolutie van oermens.

Ik vind dit gewoon fris en goed, DD brengt hier gewoon goede songs.

Rat
Heb je helemaal gelijk in. Het donkere voor sommige depresieve geluid is hetzelfde.Ik heb de "meester"in 1980 gezien in de effenaar, en ik ben echt nieuwsgierig wat dit gaat worden!!

perfume
Rat schreef:
.Ik heb de "meester"in 1980 gezien in de effenaar!

Te gek man! Ben je een van die gelukkigen

Mordor
Op het eerste gehoor vrij eentonig (Hoor ik daar Paul Banks in de verte?) en toch ook de neiging hebbend om het als flauw aftreksel te zien van Interpol. Op mij maakt het voorlopig geen indruk. Wie weet komt dat nog. Geef mij Interpol's vuurdoop maar.

Mordor schreef:
Geef mij Interpol's vuurdoop maar.

Daar staat dit idd mijlenver vanaf. Maar toch, slecht is het niet.

avatar van Silver
Wanneer komt dit naar nederland, dit is werkelijk waar briljant.

avatar van reptile71
Ik ben er mee bezig dit naar NL te halen.

reptile71 schreef:
Ik ben er mee bezig dit naar NL te halen.

De groep, de CD of allebei?

avatar van Castle
Importeur voor NL is MusicMachine in Sittard, die doen ook online bezorgen.

En voor live, dat zou wel okees zijn.

avatar van azra
@ Reptile ; Groet mij wanneer je ze binnen hebt (en offtopic ; ben je ook van plan om iets van Corpus Delicti binnen te halen)

Chameleon Day schreef:
De groep, de CD of allebei?
De CD.
En die kan best zowel bij mij als bij een andere shop verkocht worden hoor, heeft niemand last van. Contact met de band was positief dus.

@azra: Doe ik.
Corpus Delicti heb ik me nog niet in verdiept. Ik zal het eens luisteren.

reptile71 schreef:
De CD.

Das mooi want de band verdiend het.

Rat
Het heeft niks te maken met de albumrecensie, maar wilde toch even mijn vreugde delen dat mijn vriend het geregeld heeft gekregen decorate decorate en cut city naar nederland te halen en wel op het Geleen Calling festival op 28 sept.
Ik heb beide bands al gemaild en hebben me al laten weten dat ze het super vinden om naar nederland te komen.
I can hardly wait!!!!!!
Verdere informatie myspace en hyves (Geleen Calling)

avatar van reptile71
Eindelijk eindelijk eindelijk... hij staat op de webshop !
Inmiddels moet hun nieuwe album ook al bijna klaar zijn denk ik...

avatar van azra
Ik heb al verschillende nummers van hun gehoord op youtube. Europe has no heart is zoo mooi
Ik hoop dat ze dan wat van hun nieuwe nummers gaan spelen de 28ste in Geleen!

edit: gelezen op hun site ;
Record release + making a short trip to Stengade 30
We are currently busy recording our debut full length album which is due to be released in early 2009. We are glad to announce that it will be released and distributed through A:larm Music. We will try to post some of the new stuff here as soon as it is ready to be presented.

Lost Highway
Ik word triestig van wat ik hierboven allemaal lees. Dat dit een Interpol of Editors kloon genoemd wordt door een derderangsjournalist, tot daar aan toe, maar van de MM leden verwacht ik beter. Dit heeft totaal niets te maken met voornoemde bands ( die ook onderling weinig gemeen hebben *zucht* ). Het is niet omdat de zanger een zware stem heeft dat meteen al die bands als klonen van elkaar hoeven gezien te worden. Bass en gitaar klinken helemaal anders, tekstueel en qua image ook, qua toetsenwerk; kortom compleet verschillend.

Genoeg met de ergernissen; nu iets over band en album. Dit is een band die absoluut een eigen gezicht heeft. Invloeden hoor ik vooral van ( nee niet Editors en Interpol ) David Bowie en Sisters Of Mercy. De thematiek neigt naar onderwerpen als teloorgang van de Westerse cultuur, globalisering, vervreemding en thema's die hier nauw bij aansluiten. Qua image ( zie ook de clips ) neigen ze sterk naar avant-garde, en zoals eerder gezegd is Bowie hen zeker niet vreemd. De zanger heeft een stemgeluid dat mij vooral doet denken aan die van de opper Sister.

Europe Has No Heart is werkelijk fenomenaal. Met bezwerende vocals, en een tekst die tot de sterkste uit de recente popmuziek behoort, blaast dit nummer je omver. Karen is de tweede topper; dreigend, maar ook catchy en dansbaar, in een stijl waar de Sisters of Mercy in de vroege jaren '80 een patent op hadden.

Origineel? Ja zeker! Dit is een klein bommetje. Zweden had al zijn subliem post-punk debuut van The Search, Noorwegen het overweldigende 120 days; nu is het de beurt aan onze Deense vrienden die ons Decorate Decorate schenken ( we hadden natuurlijk ook al de zeer getalenteerde Trentemöller, maar dat is dan weeral iets anders ). Na hun recentelijke tragedie kan Finland niet achterblijven met een debuut van een band die je naar de strot grijpt. Ik sta alvast op de eerste rij bij de release van hun full album; hopelijk heeft de band nog niets aan kracht ingeboet.