Department S - Is Vic There? (1993)

Label: Mau Mau

1. Of All the Lost Followers (2:47)
  2. Just Pretend (3:27)
  3. Romany Blood (3:31)
  4. I Want (3:26)
  5. Fighting Irish (4:08)
  6. Is Vic There? (3:06)
  7. Going Left Right (3:06)
  8. Age Concern (2:31)
  9. Somewhere Between Heaven and Tesco's (2:46)
  10. Whatever Happened to the Blues (3:25)
  11. Ode to Köln (5:07)
  12. Clap Now (3:11)
  13. Monte Carlo Or Bust (2:49)
  14. Is Vic There? [Italian Version] (3:07)
  15. She's Expecting You (2:36)
  16. Put All the Crosses in the Right Boxes (2:50)
  17. Solid Gold Easy Action (2:21)
wijsneus
't Lijkt me dat dit een verzamelaar is. Going left right en Is Vic there ? zijn nummers uit begin jaren 8o. Had ik vroeger als 12"-single.
Iemand thuis in de wereld van Department S ?
Dat zullen er niet veel zijn, aangezien er nog geen stemmen uitgebracht zijn op deze CD.

Wie o wie weet hier meer van ?

wijsneus
En op die 12" ( helaas nergens meer te vinden ) is She's Expecting You het 3e nummer , zo uit mijn hoofd.

Tja, dan zal het toch een verzamelaar zijn.

avatar van WesleyX16
Volgens Wikipedia is dit een compilatie-album. Dan hebben zij nooit een regulier album uitgebracht.

En She's Expecting You is te vinden op Department S - Sub-Stance

avatar van RonaldjK
Op reis door de new wave van december 1980, kom ik van die malle noveltyhit van het label Stiff, Stop the Cavalry van Jona Lewie. De trein stopt bij Department S, dat twee dagen voor Oudjaarsdag single Is Vic There? uitbrengt. Eind maart 1981 betreedt het voorzichtig de Britse hitlijst, om in mei tot #22 te komen. Broeierige wave, beetje postpunk, of zoals wij het toen noemden: doom wave.
In juli 1980 haalt de groep, die zich vernoemde naar een tv-serie, nog eens #55 met Going Left Right dat in de sfeer van de gejaagde postpunk zit, eveneens op deze verzamelaar te vinden.

Blijkens Discogs en MuMe kwam het pas in 2011 tot een regulier album, te weten Mr. Nutley's Strange Delusionarium, kennelijk mede ingegeven door het relatieve succes van deze én een andere verzamelaar genaamd Sub-Stance uit 2003.
Op deze compilaties is te horen dat de groep meer dan vleermuizenwave maakte, tot vrij vrolijke funkpop toe. Andere keren moet ik denken aan Killing Joke (bij Romany Blood) of The Psychedelic Furs (I Want). Het is dus alleszins een gevarieerd palet dat Department S ons schildert. Laat onverlet dat die hits uit 1980 heerlijk passen op mijn afspeellijsten met new wave.

Mijn reis door new wave heeft daarmee 1980 erop zitten. Ik maakte al enkele vooruitstapjes naar 1981, zoals hier. Bij de powerpop van The A's werd ik echter afgelopen juli door Germ en potjandosie getipt over een viertal andere powerpopgroepen.
Die namen heb ik genoteerd en twee ervan blijken al vóór 1980 werk te hebben uitgebracht. Daarom eerst op weg naar de Amerikaanse groep Shoes en Black Vinyl Shoes uit 1977. Na die albums is 1981 aan de beurt!