Bangles - Greatest Hits (1990)

Label: Columbia

1. Hero Takes a Fall (2:54)
  2. Going Down to Liverpool (3:40)
  3. Manic Monday (3:06)
  4. If She Knew What She Wants (3:50)
  5. Walk Like an Egyptian (3:24)
  6. Walking Down Your Street [Single Mix] (3:17)
  7. Following (3:21)
  8. Hazy Shade of Winter (2:47)
  9. In Your Room (3:29)
  10. Eternal Flame (3:56)
  11. Be with You (3:02)
  12. I'll Set You Free [Single Mix] (4:51)
  13. Everything I Wanted (3:37)
  14. Where Were You When I Needed You (3:05)
2,5 omwille van tienerherinneringen en hun knappe looks
Was ook onder de indruk om vrouwen aan gitaren te zien
Maar om eerlijk te zijn, het stelt allemaal niet veel voor hé.
'Hazy Shade Of Winter' is leuk (gecoverd), 'Be With You' blijft wat in je hoofd spelen
Maar 'Eternal Flame' is zo kitscherig en Susanna mag dan een schoon kind zijn, ze kweelt hier echt verschrikkelijk.
Allé, heb die nog eens beluisterd (met veel doorspoelingen), nu gaat hij weer de kast in voor 10 jaar.

avatar van Youri
Vond de cd terug in mijn oude kledingkast bij mijn ouders. In de auto opgezet en betrapte mijzelf erop dat Going Down To Liverpool en Hazy Shade Of Winter wel erg lekker klonken na al die jaren. De rest klinkt So 80's. Het mierzoete Internal Flame en Manic Monday. Toch wel blij met het weerzin van de cd. Zal hem alleen niet vaak draaien. Suzanne Hoffs was wel een lekker ding zeg.

avatar van HiLL

avatar van andré
The Bangles schreven ook niet veel zelf: 'Manic Monday' schreef Prince voor ze en 'If She Knew What She Wants' is een geschreven door ene Jules Shear. Bovendien is 'Going Down To Liverpool' een nummer van Katrina & The Waves en 'Hazy Shade Of Winter' van Simon & Garfunkel. Laten dat nou nét de beste nummers zijn....

avatar van Dielie
"Manic Monday" is een supervet nummer

heerlijk

en "Walk Like an Egyptian" demaks

en de naam van de groep vind ik zooo cool

Nee. Rok.

avatar van Janz
Tsjonge jonge wat zijn jullie negatief.
Dit is best leuke muziek.
Onlangs nog maakten de dames een alleszins geloofwaardige comeback met Doll Revolution.

avatar van dazzler
BANGLES
Dat waren vier meisjes uit het jeugdhuis.
Altijd samen en ze dweepten met sixties muziek.
Ze bespeelden ook zelf instrumenten en konden allemaal zingen.

Het was vrij uniek dat meisjes een groepje hadden.
Meestal schopten ze het niet verder dan achtergrondzangeres.
Maar deze meiden waren uit heel ander hout gesneden.

In 1986 braken ze wereldwijd door.
Meer nog, ze haalden twee keer de nummer 1 in de Benelux.
Maar na een tijdje kapten ze ermee en ging Suzanna solo.

GREATEST HITS
biedt een goed en chronologisch overzicht van hun carrière.
Jammer dat het album maar 14 tracks telt.

(1/2) waren singels van hun debuut All Over the Place (1984).
(3/4/5/6/7) staan op hun doorbraakalbum Different Light (1986).
(8) was een Simon & Garfunkel cover uit de film Less Than Zero (1987).
(9/10/11/12) waren allemaal singels uit Everything (1988).
(13) was het enige nieuwe nummer (ook op singel).
(14) is de b-kant van Hero Takes a Fall.

FAVORIETEN: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 8 / 9 / 10

CONCLUSIE
plus - alle singels staan erop
min - het album All Over the Place levert maar 2 songs.

bikkel
Weinig mis met The Bangles.Maakte gewoon lekkere niets aan de hand gitaarpop.Leuke uitstraling en voorvrouw Susanne Hoffs gaat voor mij door als 1 van de mooiste meisjes uit de popmuziek.
Leukste nummers zijn voor mij toch de minder grote hits.
Going Back to liverpool,Manic Monday,Hazy Shade Of Winter en Walking Down Your Street.
Van de uiterst geringe damesformatie's die er waren vind ik The Bangles toch wel het leukst.

avatar van musicfriek
Tracks 2, 3 en 8 zijn nog wel de moeite, maar de rest vind ik saaie, vlakke popmuziek. Van Eternal Flame heb ik nog trauma's, wat een verschrikkelijke plaat blijft dat toch.

Ik hoor bij die hele grote groep mensen die Eternal Flame wel goed vind (stond niet voor niks op 1), en vind dit ook een leuke verzamelaar. De dames kunnen wel degelijk muziek maken.

Dat het nummer 1 is geweest zegt helemaal niks Dacht dat jij dat nu wel wist

avatar van kaztor
Het gaat hier natuurlijk wel om een #1-hit van 20 jaar geleden, niet om een Marco Borsato-plaat. (Want staat er nog ens wat anders op 1?)

avatar van musicfriek
Alsof je daarmee alles goed praat.. 20 of 30 jaar geleden had je ook 'foute' nummer 1 hits, net als nu.

avatar van dazzler
Nou niet gaan zaniken over nummer 1 hits.

Een nummer staat op 1 omdat het veel mensen aanspreekt.
En dat op zich is al een grote verdienste.

Sommige nummer 1 hits zijn inderdaad tijdsgebonden.
Eternal Flame is echter een klassieker (Atomic Kitten bracht het
trouwens opnieuw naar de top in 2001) omdat het mensen
tot op vandaag blijft aanspreken ... punt aan de lijn.

Dat zijn feiten, daar kan je niet om heen.

Dat wil niet zeggen dat je dat lied daarom moet goedvinden.
Eternal Flame kan naar jouw smaak een onding zijn, geen probleem.
Maar een nummer 1 zegt wel degelijk iets over de kracht van een hit.

Daar kan en mag je niet om heen, tenzij je vindt dat de meeste
mensen smaakloos zijn en te dom om mooi van lelijk te onderscheiden.
Maar dat laatste heb ik niet beweerd.

dazzler schreef:
Daar kan en mag je niet om heen, tenzij je vindt dat de meeste
mensen smaakloos zijn en te dom om mooi van lelijk te onderscheiden.
Maar dat laatste heb ik niet beweerd.

Frans Bauer, Gerard Joling, Benny Neyman, need I say more? Ik ken legio mensen die Eternal Flame ook niks vinden, maar het zal meer een kwestie van smaak zijn. Ik was toen vrij veel bezig met de top 40 en om de haverklap werd je er mee doodgegooid, dat werkt ook niet mee natuurlijk. Zodra die eerste zin weer begint (Close Your Eyes), dan gaat steevast de zender af.

En ik wil alleen maar zeggen dat een nummer 1 hit nooit garant staat voor kwaliteit, uitzonderingen daargelaten.

avatar van LucM
Natuurlijk staat een nr.1-hit niet altijd garant voor kwaliteit, maar "Eternal Flame" vind ik wel erg goed (en het is een nu nog veel gedraaide klassieker), oneindig veel beter dan de cover door Atomic Kitten (die versie vind ik saai en vlak!). The Bangles klonken pretentieloos en vrolijk, maar hadden muzikaal toch meer te bieden dan de meeste meidengroepen.

avatar van TerryA
andré schreef:

en toch klopt dit niet helemaal ... The Bangles waren (zeker tot eind jaren 90) de meest succesvolle all girl band op aarde dat hun eigen instrumenten speelde - het zou me ook nietr verbazen als ze die record nog steeds houden?
En al werden sommige songs ook door anderen geschreven - het was "ook" door anderen en met de meeste songs niet alleen door anderen geschreven! - volgens mij was bijv, Hoffs een van de principle schrijvers van Eternal Flame, terwijl Vicki Peterson betrokken was met de meeste Bangles songs. Hun eerste albums waren zelfs alleen door de 4 vrouwen zelf geschreven. Later (vanwege de record company) gingen ze kijken naar external schrijvers maar "in samenwerking" met 1 of meer van The Bangles.
In andere worden, The Bangles waren veel meer talentvol dan andere all girl bands. Hun muziek is intussen wel wat verouderd maar in de jaren 80 waren ze toch best belangrijk voor wat later volgde (vrouwen met eigen instrumenten in bands)

bikkel
Ik ben het volledig met je eens Terry A.Het is niet terecht om deze groep af te doen als een stel huppeltrutjes die niets konden.Ze speelden alles zelf in.Tegenwoordig mag je hopen dat er in de damesgroepjes er tenminste 1 live kan zingen.
Ik vind ook lang niet alle liedjes leuk.Eternal Flame zelfs te klef, maar zeker in de up-tempo songs hadden ze een lekkere sound met een licht sixtiesgehalte.

avatar van LucM
Vele gebruikers baseren zich op vooroordelen. Omdat het een meidengroep is, denken ze meteen aan Pussycat Dolls die én nauwelijks kunnen zingen én nauwelijks in staat zijn een degelijke song te brengen.
The Bangles konden wel degelijk songs schrijven en instrumenten bespelen. Bovendien is Suzanna Hoffs een uitstekende zangeres, het is net haar zang dat het nummer "Eternal Flame" een klassieker heeft gemaakt. Vergelijk dat maar eens met de versie van Atomic Kitten, dát klinkt echt klef.

avatar van mathijs1982
Ik vind de minder bekende tracks eigenlijk beter dan de hitsingles. Ik heb Eternal Flame ook altijd een vreselijk nummer gevonden, evenals manic monday. Echt ongelofelijk dat Prince zo'n zoetsappig jeukerig nummer geschreven heeft. Naar ik begrepen heb schreven de Bangles vooral op het album Everything het meeste zelf. Hier hadden ze wat mij betreft mee door mogen gaan, want hoewel het nog niet echt topniveau was groeiden de dames wel. Jammer was dat de teksten vaak wel erg cliche waren, maar de composities werden steeds beter en vooral de samenzang was best wel uniek. Favoriete nummers: If she knew what she wants, Walking down your street, Hazy shade of winter, in your room, be with you en I'll set you free.

avatar van LucM
"Manic Monday" is inderdaad vrij zoet en eenvoudig evenals "Eternal Flame" (eigenlijk alle nummers van the Bangles) maar die nummers hebben veel charme dankzij de spontaniteit, de natuurlijke productie, de ongedwongen sfeer en vooral de prachtige en herkenbare zang van Suzanna Hoffs.
Iets wat ik mis in de kunstmatige huidige hitparadepop zoals Rihanna of Kate Ryan.

avatar van mathijs1982
Ach ja, de hitparadepop van toen en nu is volgens mij beiden net zo goed/slecht. Ik denk niet dat er erg veel verschil qua niveau is. En je moet ook geen appels met peren vergelijken. Ik bedoel Rihanna is een R&B zangeres en the Bangles maakten toch wel pop/rock nummertjes. Dat Suzanna Hoffs een betere zangeres is staat natuurlijk vast, maar echt heel briljant zijn the Bangles ook nooit geweest. De wat meer up-tempo tracks doen het em. Ik vind juist Eternal Flame helemaal niet spontaan, het is zo gelikt en gepolijst dat het glazuur van mijn tanden springt, maar grappige nummers als Walking down your street en Be with you kunnen me wel enigzins bekoren, juist door de luchtigheid en spontaniteit.

avatar van LucM
Zelf vind ik "Walking Down Your Street" en "Be with You" ook de beste nummers van the Bangles, maar ik vind alle nummers hierop best te doen.
"Eternal Flame" vind ik trouwens stukken beter in de versie van the Bangles dan in de versie van Atomic Kitten.

avatar van kaztor
#2 en #8 zijn meer dan geniaal!

De rest is ook not too shabby...
Als ik 'm eens goedkoop tegenkom zou ik 'm zeker niet laten liggen.

avatar van kaztor
heb 'm nu dus via de SecondHand-site.

1 euro?

Father McKenzie
Ik zal de radio niet op een andere post zetten als deze hier langskomen, maar ik ben nooit echt wild van dit bandje geweest; Op zcih zijn Manic Monday en Eternal Flame wel leuke composities, maar het zijn die onnozele stemmetjes, ik zou dit door zangeressen met sterke degelijke stemmen wel eens gezongen willen horen (Carly Simon, Carole King bijvoorbeeld).
Nou ja, héél lichtvoetige huppeldepuppelpop. Niets op tegen, maar niet echt fàn van!

musicfriek schreef:
1 euro?

€4,50 deze keer.

Father McKenzie schreef:

Ik vind juist de zang zo leuk hierbij. Geeft het echt een '60's sfeertje.

avatar van Reint
TerryA schreef:

The Go-Go's was de eerste all-girl band die hun nummers volledig zelf schreven en speelden, en daarmee in de hitlijsten van Amerika kwamen.