Stevie Wonder - Stevie Wonder's Original Musiquarium I (1982)

Soul / R&B
Label: Tamla

1. Superstition (4:25)
  2. You Haven't Done Nothin' (3:29)
  3. Living for the City (7:26)
  4. Front Line (5:52)
  5. Superwoman (Where Were You When I Needed You) (7:57)
  6. Send One Your Love (4:02)
  7. You Are the Sunshine of My Life (2:51)
  8. Ribbon in the Sky (5:35)
  9. Higher Ground (3:46)
  10. Sir Duke (3:52)
  11. Master Blaster (Jammin') (5:08)
  12. Boogie on Reggae Woman (4:55)
  13. That Girl (5:15)
  14. I Wish (4:12)
  15. Isn't She Lovely (6:32)
  16. Do I Do (10:27)
Inmiddels op vinyl aangeschaft en wel een 2lp. Beslaat zo'n beetje zijn beste jaren. Want best dat waren die jaren. De eerste, zeg iets van 6-7 platen fenomenaal. Prijsnummers hier volop wat nuet onlogisch ware met een toch "best of" album. Maar een prima songkeuze in goede geluidskwaliteit en voor mij dan ook een ware "trip down memory lane". Het ultiene Wonder nummer was, is en blijft toch Superstition. Dat soundje was destijds zo nieuw en dus ongewoon en progressief, dat blies me echt omver. En nog steeds merkte ik onlangs. Maar ook de rest erg sterk hoor. Daarna was het plots afgelopen. Maar dit hadden en hebben en houden we. Jabsoluut.