Thin Lizzy - Jailbreak (1976)

Ierland
Label: Vertigo

1. Jailbreak (4:04)
  2. Angel from the Coast (3:07)
  3. Running Back (3:17)
  4. Romeo and the Lonely Girl (3:58)
  5. Warriors (4:12)
  6. The Boys Are Back in Town (4:30)
  7. Fight Or Fall (3:48)
  8. Cowboy Song (5:18)
  9. Emerald (4:04)
avatar van RonaldjK
Ja, klopt uiteraard. Heb die UK Tour '75 meegeteld maar die is toch echt live.

avatar van Metal-D78
Ja, en die kwam pas jaren (lees: onlangs) uit.

avatar van RonaldjK
Helemaal waar, een kronkel in mijn hoofd!

avatar van Heer Hendrik
Waar ik Bad reputation en Johnny the Fox een beetje vind tegenvallen is deze Jailbreak geweldig. Staat eigenlijk geen minder nummer op. De 35 minuten zijn zo om. Echt goede composities met veel afwisseling in tempo. Top album

Mijn eerste kennismaking met Thin Lizzy was toen ik als jonge gast de single "The Boys Are Back in Town" hoorde op de radio. Pas vele jaren later cd's beginnen aan te schaffen van TL. Dit was mijn eerste TL plaatje.
Echt geweldig toch. Echt zo'n typische jaren 70 (hard) rock sound.

avatar van RonaldjK
Op Record Store Day in april verschijnt het album in een alternatieve versie, zó anders dat hij op MuMe een eigen ingang heeft. Kijk hier maar eens.

avatar van Edwynn
Wie zit daar nou op de wachten?

avatar van RonaldjK
Beperkte oplage, die raakt wel op!

avatar van vielip
Ja dat denk ik ook wel. Om vervolgens doodleuk een jaar later weer uitgebracht te worden in een andere kleur. Alles voor het uitmelken! Ik betrap mezelf erop dat ik de laatste maanden weer wat cd's heb gekocht. De prijzen van nieuw vinyl zijn al een tijdje dusdanig belachelijk dat ik het wel best vind zo langzamerhand.

avatar van Edwynn
Dat hele record store day-hipstergelul doet de zaak geen goed inderdaad.

avatar van vielip
En dat is eigenlijk zonde want ooit was die dag bedoeld om de destijds in zwaar weer verkerende platenzaken in het zonnetje te zetten.