Thin Lizzy - Chinatown (1980)

Ierland
Label: Vertigo

1. We Will Be Strong (5:08)
  2. Chinatown (4:41)
  3. Sweetheart (3:26)
  4. Sugar Blues (4:17)
  5. Killer on the Loose (3:52)
  6. Having a Good Time (4:34)
  7. Genocide (The Killing of the Buffalo) (5:05)
  8. Didn't I (4:25)
  9. Hey You (5:08)
  10. Don't Play Around [Single Version] * (3:08)
  11. We Will Be Strong [Single Version] * (4:07)
  12. Sugar Blues [Live at City Hall, Cork, 1980] * (5:37)
  13. Whisky in the Jar * (5:44)
  14. Are You Ready * (3:07)
  15. Chinatown [Live at RDS Hall, Dublin, 1980] * (5:04)
  16. Got to Give It Up * (6:04)
  17. Dear Miss Lonely Hearts * (5:21)
  18. Killer on the Loose [Live at Hammersmith Odeon, 1981] * (5:36)
  19. Chinatown [Edited Version] * (3:38)
  20. Chinatown [Soundcheck, Cork, 1980] * (4:48)
  21. Don't Play Around [Soundcheck, Hammersmith, 1980] * (3:55)
  22. Sweetheart [Soundcheck, Hammersmith, 1980] * (4:20)
  23. Didn't I [Soundcheck, Cork, 1980] * (5:53)
  24. Hey You [Soundcheck, Cork, 1980] * (6:46)
avatar van oruiz
wat een spuuglelijke hoes

Thin Lizzy is hard op weg een schim te worden van zichzelf.

Dat doen ze op zich met stlijl.

Luister maar eens naar Killer on the Loose, Sugar Bleus en Chinatown.

De hoes is opnieuw van vriend J. Fitzpatrick. Smaken verschillen. Ik vind 'm wel leuk!

avatar van Carow
hoe bedoel je?

Mad Dog
Dit is een prima plaat met Snowy White. We Will Be Strong is een aanval op Gary Moore. De singles Killer in the Loose & Chinatown is echte Lizzy killers.

Didn't I is ook weer een prima balad van Philip.

Empyrium
IJzersterk album van Thin Lizzy. Naast de singles Chinatown en Killer on the Loose, is er nog het mooie Didn't I, de stoere opener met het zo kenmerkende twin-guitar voor Thin Lizzy, wat en open aanval is op Gary Moore.

Empyrium schreef:

Dit album bevat één van mijn "all-time favorites": We Will Be Strong.
Prachtig gitaarwerk en o zo melodieus ingespeeld: geen noot staat werkelijk verkeerd.

avatar van notsub
Achter de hoes, die zo van een pak vuurwerk lijkt te komen, zit een CD met lekkere muziek. Het is een typische Lizzy CD, waarop de band zich van alle kanten laat horen. Chinatown is een hoogtepunt, mede door het lekkere soleerwerk en Killer On The Loose is een pakkend hardrocknummer over een oude bekende. Het opzwepende Genocide mag ik ook graag horen en heeft nog een boodschap ook. Thin Lizzy haalt hier niet het niveau om dit als klassieker te beoordelen, maar deze is zeker in orde.

notsub schreef:

De beruchte vraag: welke tien albums neem je mee? Voor mij is dit er één van: heerlijk gitaarwerk en hardrock zoals ik die graag hoor: We Will Be Strong, Chinatown, Genocide. Lekker!

avatar van Droombolus
Lekker verfrissend en ongedwongen is het eerste wat mij te binnen schiet als ik aan Chinatown denk. Na Black Rose, die voor mij nèt even te pretentieus is en daardoor het kenmerkende fris van de lever Lizzy gevoel mist, kwam Chinatown als een echte verademing. Snowy White voldoet prima binnen de band en het speelplezier spettert uit de speakers. Doordat op Live & Dangerous de beste nummers van de eraan voorafgaande platen in een verbeterde uitvoering staan ( de band komt live stukken beter uit de verf dan in de studio IMO ) is dit mijn fave studio plaat van Lynott cs !!

avatar van trebremmit
De nummers blijven te weinig hangen, niet zo sterk als Bad Reputation en Jailbreak. Toch zijn We will be strong en Chinatown erg sterke nummers.

avatar van Rhythm & Poetry
Met nul verwachting deze cd beluisterd, de cover beloofde weliswaar niet veel goeds maar daar kan ik de muziek nog niet op veroordelen. Na even gegoogled te hebben wie of wat Thin Lizzy is heb ik het album een luisterbeurt gegund.

Nu ben ik nog helemaal niet bekend met het genre, maar leer ik met de week wat nieuwe platen kennen en al snel bleek dat ik dit toch wel een van de mindere vind. Dit komt omdat ik het allemaal wat cliché vind klinken. Het blijft allemaal erg beheerst en muzikaal maar nergens hoor ik een leuke uitspatting. Zelfs als er een jankende gitaar klinkt vind ik het allemaal naar het saaie toegaan; het is allemaal te netjes.

Daarnaast vind ik de zang ook niet om over naar huis te schrijven en als dat zo is dan kan ik me vaak irriteren als het tekstueel dan ook nog eens ver onder de maat is. Een tekst kan je niet aanspreken, en dat is deels ook het geval, maar ik vind het met name van een te simpel niveau. En net als bij de instrumentale geldt dat het ook hier allemaal te lief en te netjes is.

Ik kan helaas dus weinig positiefs ontdekken aan China Town of het moet een nummer zijn als Sugar Blues. Bij dit nummer vind ik de instrumentatie een voldoende waard; weliswaar een mager zesje, maar het is een voldoende. De drum vind ik hier wel de moeite waard en ook het gitaarspel mag er wel zijn.

Veertig minuten is voor een album helemaal niet lang; maar dit album beluisteren was voor mij een hele lange zit. Ik zal de heren van Thin Lizzy matsen en het album niet beoordelen; ik heb er gewoon niks mee maar kan niet zeggen dat het slecht is; daarvoor heb ik dan toch net wat te weinig verstand van dit genre. Ik ben nu wel toe aan een heerlijk album van A Tribe Called Quest.

Stijn_Slayer
Enigszins onderschat album als je het mij vraagt. Niet zo goed als Jailbreak, maar voor andere Thin Lizzy studio albums doet deze niet zo veel onder vind ik. Het proberen waard in ieder geval.

avatar van Edwynn
Vooral We Will Be Strong en Killer On The Loose zijn heerlijke onvervalste Thin Lizzy krakers.
Chinatown is een prima plaat met alle herkenbare Thin Lizzy elementen.

Sir Spamalot (crew)
Kom maar af, o andersdenkenden, daarvoor is deze site tenslotte uitgevonden: om met elkaar gedachten en/of meningen uit te wisselen. Ik vind dit nog altijd een geweldig album: fantastisch gitaarwerk van fantastische gitaristen en Phil had een neus voor gitaristen. Voor mij blijft dit een album dat zijn weerhaken in mijn armzalig karkas zet. Mijn tip, mijn voorzet, aan u om dit binnen te schieten / koppen.

avatar van iggy
Geen lizzy klassieker maar gewoon een goed album. Nog altijd stukken beter dan de nodige hard rock crap wat er vandaag de dag uitkomt. Killer on the loose titel track enz. Prima plaat niks mis mee. Hoewel snowy toch een niveautje lager was dan brain robertson.

Iggy/diver

Sir Spamalot (crew)
Iggy, ik begrijp je punt ivm Snowy White wel, maar de stijlen van de gitaristen in Thin Lizzy wilden nog wel eens verschillen en gelukkig maar. Niemand was een kloon van de ander, ze vulden elkaar perfect aan. Over de songs kun je eeuwig en altijd twisten maar ik waardeer de gitaartandems bij Thin Lizzy. Ik blijf dit een fijn album vinden, waarschijnlijk speelt die nostalgiefactor van mij weeral een rol, maar qua muziek vind ik hier weinig mis mee.

avatar van trebremmit
Ik ben deze steeds beter gaan vinden, hoort absoluut bij de beste platen van Thin Lizzy.

Ozric Spacefolk
Wat een drumgeluid... Ik ben altijd al een fan geweest van Brian Downey, maar dit is gewoonweg schitterend wat hij op deze plaat doet...

Echt het ultieme drumgeluid... Ik kan er nog wat van leren...

avatar van vielip
Zoals velen hierboven al vast stelden; dit is gewoon een prima Lizzy album! Destijds als mislukt omschreven maar dat is geheel onterecht naar mijn mening. Heerlijke krakers als We will be strong, Killer on the loose, Chinatown en Genocide die er bij mij ingaan als koek!

avatar van Metal-D78
En ook bij de remaster hiervan geldt: mooi hoesje, niets nieuws......

Met Killer on the Loose en Chinatown twee knallers, maar verder geen classic.

Persoonlijk een van de mindere platen

avatar van viking1
Best wel lekker thin lizzy album.
Luisterd prima weg.
Mooie heldere sound.
Zet minder vaak op dan renagade,thunder &lightning,live&dangerous.
Toch een dikke voldoende dit frisse album.

Ik las dat destijds dit album eigenlijk werd afgekraakt en dat veel mensen dit een ontzettend slecht Thin Lizzy-album vonden/vinden, maar ik vind dit ongetwijfeld het beste Thin Lizzy-album. Er zit lekker veel actie in en 't is gewoon fijne rock.

Guitars & Wings
Blijft voor mij het beste thin lizzy album met het meeste aantal goede nummers. Black rose is een goede tweede, vnl omdat het gitaarwerk daar wat feller was (gary moore)

avatar van spinout
Mooie hoes. Die afbeelding zou niet misstaan op de zijkant van een motor benzinetank. De nadruk ligt hier op rock nummers. Er word niet geëxperimenteerd met andere stijlen, behalve dan dat er een matige ballad te horen is. Chinatown en Killer on the loose zijn toch Lizzy klassiekers, dacht ik.

misschien een wat minder album van de heren maar die steekt nog steeds boven veel ander middelmaat uit.

avatar van Broem
Zeker boven de middelmaat. Still going strong on vinyl in huize Broem. Killer om THE Loose is en blijft weergaloos. Puik album.

avatar van AstroRocker
Prachtig album van Thin Lizzy welke ik ooit op lp had, nu dan op cd.
Een vraag aan de leden van dit forum, ik heb ooit een maxi single o.i.d. gehad die als ik het mij goed herinner in Groningen is opgenomen tijdens de tour ter promotie van dit album. Er stonden vier nummers op, waarvan ik alleen nog weet dat i.i.g. Bad Reputation en Chinatown erop stonden. De maxi single (of ep) heette ook Bad reputation (misschien met toevoeging live). Weet iemand of deze opname ooit is uitgebracht op cd?
Ik vond het een geweldige plaat namelijk.

avatar van AstroRocker
Hum, even gezocht via google en kwam weer uit op Music Meter. Het zou Thin Lizzy Killers Live kunnen zijn, alhoewel ik vrijwel zeker dacht te weten dat er vier nummers opstonden ipv zes. Voorzover ik het kan overzien helaas alleen als vinyl ep te koop.

avatar van freakey
AstroRocker schreef: