Bryan Adams - 18 til I Die (1996)

Canada
Label: A&M

1. The Only Thing That Looks Good on Me Is... (3:37)
  2. Do to You (4:11)
  3. Let's Make a Night to Remember (6:19)
  4. 18 Til I Die (3:30)
  5. Star (3:42)
  6. (I Wanna Be) Your Underwear (3:18)
  7. We're Gonna Win (2:27)
  8. I Think About You (3:36)
  9. I'll Always Be Right There (3:17)
  10. It Ain't a Party...If You Can't Come... (3:47)
  11. Black Pearl (4:00)
  12. You're Still Beautiful to Me (5:14)
  13. Have You Ever Really Loved a Woman? (4:48)
  14. Hey Elvis * (3:26)
  15. Low Life * (4:10)
  16. I Want It All * (4:48)
  17. Hey Little Girl * (4:39)
  18. I Finally Found Someone * (3:43)

met Barbra Streisand

avatar van jordybeukeboom
Dit album moet wel met Kerst zijn uitgekomen...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
oei oei oei... als je nagaat dat we dit tot een van de hoogtepunten in 's mans nadagen moeten rekenen

avatar van Rinus
Redelijk album van Adams, maar staat in geen vergelijk tot bijvoorbeeld "Cuts like a knife" of Reckless".Het was ook het laatste album, dat ik ooit kocht van hem (voor een tientje). Ik draai het zo af en toe nog wel eens.

yEYo!
Wat een verschrikkelijk album
Waking up the neighbours is echt het laatste Bryan Adams-album.

avatar van James Douglas
Nou, vreselijk? Niet bepaald zijn beste. Bryan Adams was hier zijn identiteit een beetje kwijt en verloren aan.. Mutt Lange. Toch staan er wel enkele acceptabele songs op zoals de titeltrack en 'I Wanna Be'.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Was dit ook nog Mutt? Puur qua geluid komt deze me juist iets minder eenheidsworst voor dan Waking up the Neighbours (en Foreigners vierde en al die Def Leppard albums en uhhh.... Shania Twain)

avatar van James Douglas
Ja, qua sound is dit minder 'Def Leppard'-klonig dan zijn voorganger. Echter is die invloed van Mutt Lange hier nog (zwaar) aanwezig en de beste man speelt ook gitaar op verschillende tracks. Hij verloor zichzelf volgens mij een beetje in het 'fancy' imago (zie de inlay maar eens) en zag er niet meer uit als de 'boomstamrocker uit Canada' die hij daarvoor was.

Father McKenzie
yEYo! schreef:
Wat een verschrikkelijk album
Waking up the neighbours is echt het laatste Bryan Adams-album.

Ik ben geheel de jouwe in deze!

*1/2 en dan ben ik in een gulle bui. Vreselijke meuk, toch?

avatar van LucM
Dit album had ik gekregen vlak na release en zopas verkocht. Matig album waarin wel een aantal behoorlijke composities staan (die heb ik nu op een compilatie van Bryan Adams), maar als geheel komt dit puberaal en vrij glad over, producer Mutt Lange is hier te dominant. Nadien niets meer gekocht van Bryan Adams buiten de compilatie dubbel-CD.

avatar van rkdev
Redelijk album. Nummers als The Only Thing That Looks Good on Me Is You, 18 Til I Die, Star en We're Gonna Win maken het voor mij erg genietbaar.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Inspiratieloze plaat van Bryan Adams waar ik niet bepaald opgewonden van kan raken, ondanks een titel als I Wanna Be Your Underwear ( ?? ).
Ben het eens met de bewoordingen van Luc.
Puberaal & glad, leuk om eens te beluisteren maar ook absoluut niet meer dan dat.

fastpulseboy
TEQUILA SUNRISE schreef:
leuk om eens te beluisteren

leuk???
waarom is het leuk om je oren te teisteren met een verschrikkelijke plaat, zoals ze zelf eerder zegt?
er is zoveel moois op deze wereld. Waarom deze marteling vrijwillig willen ondergaan...
Laat dat maar over aan de onwetenden.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ja, leuk en onderhoudend maar zeker niet van een hoogstaand niveau.
Ik vind het zeker geen verschrikkelijke plaat en het heeft mijn oren niet geteisterd, dat is namelijk weer het andere uiterste.
Het album valt me tegen, dat is alles.

fastpulseboy
wauw

goed album! goede muziek verwacht niks anders van Bryan Adams

avatar van lennon
Ik zie een hoop negatieve verhalen hier..

Ik vind dit eigenlijk het enige Bryan Adams album dat mij compleet kan boeien... Voor de rest doet een best of wel genoeg voor me..

Dus dit album is voor mij echt wel heel erg ok!

lennon schreef:
heb je Into the Fire wel eens gehoord? BA's ondergewaardeerde plaat.

avatar van lennon
rkdev schreef:
heb je Into the Fire wel eens gehoord? BA's ondergewaardeerde plaat.

Ik heb ze allemaal een keer geprobeerd, maar het houdt me gewoon niet vast..

Ben ook naar 2 shows geweest, de 1e keer voor 18 till I die promotie, die vond ik erg goed..

de 2e keer verveelde het me ook al.. net als het grootste deel van de albums..

Maar de man kan zeker zingen, dat staat vast.. zijn muziek is niet helemaal de mijne denk ik..

avatar van vielip
Dit album is het niet voor mij. Er staat me teveel geneuzel op in vergelijking met z'n beste werk (Cuts like a knife, Reckless en Into the fire) maar daardoor kan ik me wel weer voorstellen dat er mensen zijn die dit album juist erg interessant vinden. Het is namelijk zo afwisselend als maar kan! Aan mij is het echter allemaal niet besteed. De nummers waar ik iets mee kan zijn; The only thing, We're gonna win, Let's make a night, 18 'til I die en It ain't a party. De rest vind ik bagger.

avatar van richiedoom
Na de eerste 7 nummers had ik zoiets van: dit worden 2,5 sterretjes. Erg ongeinspireerde saaie nummers (We're Gonna Win is nog wel grappig). Maar naar het einde toe wordt ie veel en veel beter met een aantal mooie ballads, waarvan I Think About You en Have You Ever.... de uitschieters zijn. Over het geheel genomen toch net wat beter dan de voorganger. De opvolger is echt een parel van een album en een dikke aanrader!

avatar van vielip
Have you ever...vind ik echt een draak van een nummer! Elke keer als ik dat nummer hoor zie ik mezelf op een bruiloft aan een lange tafel zitten en dan iemand die roept; ja jongens inhaken maarrrr!
Nee, voor mij is juist de eerste helft van dit album nog enigszins de moeite waard. De rest, op It ain't a party na, vind ik ronduit bedenkelijk.

avatar van richiedoom
Dan verschillen wij duidelijk van mening! Ik vind die eerste helft bestaan uit saaie cliche neprockers. Juist de ballads van hem vind ik altijd zo mooi, omdat hij daar een perfecte stem voor heeft. Wat vind je eigenlijk van de opvolger van deze plaat? Dat vind ik namelijk echt een prachtig album.

avatar van LucM
Have You Ever Really Loved a Woman? vind ik geen topsong maar beter dan Adams' meeste andere ballads vanwege die Spaanse gitaar die het nummer kleur geeft. Maar globaal vind ik dit album te clichématig en te glad geproduceerd (met dank aan Mutt Lange). De volgende albums zou het niet beter worden, helaas ...

richiedoom schreef:

Bedoel je Unplugged of On a day like today? Ik gok de laatste...die past in het verlengde van dit album vind ik. Een handvol goede nummers maar vooral veel teveel gezapigheid en zoetsappige ballads en voortkabbelende niemandalletjes. Sorry maar de beste Bryan Adams studioalbums zijn voor mij Cuts like a knife, Reckless en Into the fire. En het Live, live live album uiteraard!!

vielip schreef:
Geen speld tussen te krijgen, 100% waar.

Toch vind ik het jammer dat 'Room Service' zo ondergewaardeerd wordt (komt natuurlijk niet in de buurt van de albums die jij noemt hoor, maar wordt naar mijn mening wel te laag beoordeeld).

Joy
LucM schreef:
Have You Ever Really Loved a Woman? vind ik geen topsong maar beter dan Adams' meeste andere ballads vanwege die Spaanse gitaar die het nummer kleur geeft..

met de meester, paco de lucia, op gitaar

mooi nummer, mooie clip ook

YouTube - Bryan Adams - Have You Ever Really Loved A Woman?

avatar van Heer Hendrik
1,0
Flut plaat van Bryan adams. 18 till i die en I wanna be your underwear zijn het toppunt van pubersongs. Ik bekijk de tracklist en kan niet eens favoriete nummers aangeven, dan zegt het voor mij genoeg.
O, ja de meest irritantste ballad van Bryan staat hier ook nog op: Have you.......... ik krijg het niet eens voor elkaar om die hele titel te typen

avatar van vielip
Nou nou Hendrik, dat is allemaal wel érg negatief vind ik. Als jij een album als Reckless of Into the fire wel goed vindt dan moeten nummers als We're gonna win, 18 till I die, It ain't a party, Let's make a night en The only thing je toch wel aanspreken. Liggen namelijk behoorlijk in het verlengde van eerder genoemde albums. Zeker muzikaal gezien! Ben het overigens wel helemaal met je eens wat betreft Have you ever....

avatar van Heer Hendrik
1,0
Ik ben blij Vielip dat je het in ieder geval met me eens bent over die laatste song van het album. Maar die andere songs..... Het ligt inderdaad in het verlengde van andere Bryan Adamssongs, maar die zijn gewoon veel beter. Dat zijn slechte kopieen van de eerdere goede songs. Ik heb veel cd's van Bryan Adams, maar deze is met mijn ex mee de deur uitgegaan en dat was een goede beslissing

avatar van vielip
Met dat laatste ben ik het wederom eens
Ook wel met je opmerking dat de nummers die ik noem kwalitatief minder zijn dan eerder werk. Alleen vind ik ze nog best goed te luisteren. Al wordt dat lastig aangezien ik de cd ook al lang geleden heb verkocht...