Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head (2008)

Label: ATCO

1. Fawn (2:32)
  2. Town with No Cheer (5:03)
  3. Falling Down (4:55)

met David Bowie

4. Anywhere I Lay My Head (3:38)
  5. Fannin Street (5:06)

met David Bowie

6. Song for Jo (4:09)
  7. Green Grass (3:33)
  8. I Wish I Was in New Orleans (3:59)
  9. I Don't Want to Grow Up (4:11)
  10. No One Knows I'm Gone (2:57)
  11. Who Are You? (4:49)
Kid A(cid)
Is deze Fawn ook instrumentaal? Want ik zag dat deze versie een stuk langer duurde en 't zou me niet owaarschijnlijk lijken dat deze versie vocalen heeft meegekregen.

sxesven
Hier drie tracks te streamen.

avatar van Justinx
Tja, wat moet ik hier van vinden. Ik vind de nummers zacht gezegd best wel slecht. Haar stem is een niemandsdalletje tussen nietzeggende synths in een vreemd electronisch jasje. Het klinkt helemaal niet 'echt', als in een oprechte ode aan Tom Waits. Ik had in die zin veel meer verwacht van ''de debuterende drie nummers''. Hopelijk gaat het gehele album een iets andere weg inslaan.

sxesven
Ik weet het ook nog niet helemaal, maar of ik het echt slecht vind, dat weet ik nog zo net niet. Ik las ooit eens een commentaar van iemand die al vreesde voor deze plaat, omdat 'ie vast van die zwoele jazz interpretaties van Waits zou bevatten zoals dames die er doorgaans van menen te moeten maken. Die blijven godzijdank achterwege. Het wat bevreemdende electronisch/synth-achtige jasje doet me een beetje denken aan dreampop, Sofia Coppola soundtracks enzo, best wel aardig. Haar stem doet me verder weinig, inderdaad een niemendalletje wat dat betreft; dat gevoel van dat die plaat er moest komen omdat er Scarlett op staat en omdat dat goed verkoopt (of dat zo is weet ik eigenlijk niet) bekruipt je dan toch. Misschien wel met de beste bedoelingen gemaakt, maar ok. Maar even de hele plaat afwachten. Ik zie het wel gematigd positief tegemoet voorlopig.

avatar van korenbloem
hier ben ik wel benieuwd naar, maar verwacht er niet veel van

avatar van Jeanneman
Wel een aantal leuke keuzes. Green Grass, Anywhere en I Don't Wanna Grow Up zijn een aantal van mijn favorieten en de nummers zijn ook wat recenter dan ik had verwacht. Ik had eerder verwacht dat de nadruk op het eerdere werk van meneer Waits zou liggen.

Maar het had misschien wel wat vrolijker gekund. Ik zou haar graag Big in Japan horen zingen

aidoo
Waits covers? Wie verzint het?

avatar van Sater
Zou Bowie hier niet op meezingen?

WernerGSF
David Bowie heeft aan "Falling Down" en "Fannin Street" zijn vocalen geleend.

avatar van Sater
Even checken dus!

avatar van swoon
Ik ben eigenlijk echt heel benieuwd en vind anywhere i lay my head zeer mooi.

WernerGSF
Ik vind Falling Down in iedergeval al een enorm mooi nummer

avatar van chansadres
Kid A(cid) schreef:
Is deze Fawn ook instrumentaal?

Ja, hij is instrumentaal.

Ik volg de NME hierin. Wat een heerlijk geniaal album O+!

WernerGSF
Heb je 't hele album beluisterd dan?

avatar van chansadres
Yep

avatar van Lennonlover
OOOOOH neen! Zeg dat het niet waar is. Weer een zingende actrice... nu gaat deze mooie zich eraan wagen.

Hopelijk gaat ze geen Paris Hiltonnetje trekken want dan mag ze voor mij direct afgevoerd worden. Ben niet erg optimistisch gestemd over deze soort muziek maar ik ben ergens wel erg benieuwd...

WernerGSF
Mensen mensen, doe toch eens kalm.

En ik wil "Paris Hilton" hier niet meer lezen.

mijn god waarom doet ze dit nou weer? Sorry maar ze kan echt voor geen meter zingen..:S heel laag en eentonig. Wat stom toch dat al die actrices weer zo arrogant worden dat ze denken dat ze ook kunnen zingen.

avatar van swoon
Ik vind dit echt een supergoede cd. Ongelooflijk mooie covers met de geweldige stem van Scarlett(nieuwe revelatie) erdoor. Ze zingt zeer zwaar maar dat maakt het net allemaal iets mooier en specialer. Song for Jo, het nummer dat ze zelf heeft geschreven is trouwens prachtig. Maar vooral Town With no Cheer, het geweldige Anywhere I Lay my Head en het magistrale Fallin Down(mijn nieuw lievelingsnummer van 2008) zijn geweldig.

4*, met kans op verhoging. Eerste coverplaat die ik geweldig vind.

sxesven
Jasses. De previews vond ik nog heel aardig klinken, maar zo een geheel album is me iets teveel van het goede. Johansson's stem gaat na een nummer of drie, vier echt ontzettend op mijn zenuwen werken. Tot daar is het nog wel charmant, daarna wordt het ronduit vervelend. Muzikaal gezien vind ik het nog wel leuk aangepakt, i.e. geen vervelende popi-jazzy interpretaties, maar dan nog kan ik hier over de hele linie gezien niet van genieten. Zal toch richting een kleine onvoldoende gaan.

handsome_devil
lollie, had ik dus toch gelijk

sxesven
Inderdaad. Inmiddels Xiu Xiu dus maar opgezet.

handsome_devil
omg dat zijn wel 100 dansende poppetjes waard

x100

Hmm ja, wel zo'n beetje wat ik verwacht had. Echter wel minder shoegaze uitstapjes, waar ik een beetje op hoopte, en wat deze plaat nog enigzins had kunnen redden. De productie is niet onaardig, maar wel erg vol. Aardige electro dingetjes soms wel, en het is in ieder gevaldapper geprobeerd.
Verder is Scarlett duidelijk geen zangeres, dus dat weten we bij deze dan ook weer. Ze zit vooral in de lage tonen en springt daar maar met moeite een keertje uit. Qua zang doet het allemaal vrij monotoon aan en ze moet dus echt wel op die productie leunen, om nog iets van de plaat te maken.

avatar van Kaaasgaaf
Wat een chagrijn hier zeg!
Heb deze plaat net voor het eerst gehoord.
Te vroeg dus voor een uitgebreide bespreking, daar kom ik later op terug.
Maar voor nu kan ik alvast met zekerheid stellen dat dit het meest bijzondere is dat ik in zéér lange tijd heb gehoord. En dat bedoel ik 100% positief! Het is wonderschoon en heel intens.
En ja, ik ben groot fan van Scarlett, Waits, Bowie en Dave Sitek.
Dit kon dus ook eigenlijk niet misgaan.

Gsus
Blegh, wat een cd. Heb 'm niet af kunnen luisteren

Ik ben er 12 minuten voor het einde mee gestopt, het is imho 1 lang, saai, slaapverwekkend stuk gebrom. De stem van Scarlett staat me totaal niet aan, iets wat ik eigenlijk al in de 1e minuten dat ze zingt hoor. Tevens heb ik een beetje het idee dat het angstvallig niet-commercieel is gemaakt. Het klinkt allemaal zo vreselijk geforceerd 'alternatief'.

Nee, wat mij betreft mag Scarlett weer regelrecht terug naar 't witte doek en daar gaarne blijven. Geen stem uiteraard want ik heb 'm niet afgeluisterd.

avatar van itchy
Stelt inderdaad niet veel voor... Scarlett kan alleen maar heeel laaaag zingen en komt daarmee naarmate de speelduur vordert erg koe-achtig over. Verder is Tom Waits een meneer waar ik echt helemaal niks mee kan. Instrumentaal vind ik het af en toe wél erg fijn in elkaar zitten en vandaar toch nog een 2.5*. Maar die is dus meer voor de mensen achter de schermen.

Volgende keer weer gewoon lekker zijn in een film aub

avatar van Kaaasgaaf
Seksist.

avatar van korenbloem
nauw, nauw, nauw, nauw net alsof haar dat slecht af gaat. (dat lekker zijn).