John Williams - Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Score
Label: Concord

1. Raiders March (5:05)
  2. Call of the Crystal (3:49)
  3. The Adventures of Mutt (3:12)
  4. Irina's Theme (2:26)
  5. The Snake Pit (3:15)
  6. The Spell of the Skull (4:24)
  7. A Whirl Through Academe (3:07)
  8. The Journey to Akator (3:33)
  9. "Return" (3:11)
  10. The Jungle Chase (4:22)
  11. Orellana's Cradle (4:22)
  12. Grave Robbers (2:28)
  13. Hidden Treasure / The City of Gold (5:13)
  14. Secret Doors / Scorpions (2:17)
  15. Oxley's Dilemma (4:46)
  16. Ants! (4:14)
  17. Temple Ruins / The Secret Revealed (5:51)
  18. The Departure (2:26)
  19. Finale (9:19)
sxesven
En JohnWilliams is niet Koenr, noch Toon1. Zo, zijn we daar ook weer uit.

Discussie gesloten.

avatar van Koenr
0,5
stuntman_jasper schreef:
Ik heb niet je hele lijst doorgeploegd, maar kon alleen maar 2 vinden

Een beetje dom om op basis van 2 0,5*-en dan maar te roepen dat het niet m'n genre is.

avatar van stuntman_jasper
Koenr schreef:

Ach ja...

Ik heb blijkbaar niet goed gekeken.

avatar van Albus Dumbledore
Ik ga nu toch een stem geven hierop. Ik beoordeel meestal de filmmuziek terwijl ik de film kijk. Want daar is de filmmuziek toch ook voor? Voor tijdens een film. En soms download ik een paar nummertjes.
Maarja, ik vond de muziek ook wel een beetje tegenvallen. Het had niet één duidelijk thema zoals in Raiders, Doom en Crusade. Die thematjes kan ik zo nog na-neuriën . Doordat er geen duidelijk thema inzat kwam de muziek nogal rommelig bij mij over. De enige thema's die ik echt heel mooi vond, waren de thema's die John al gecomponeerd had voor de vorige films, zoals Raiders March en een kleine glimp van Marion's theme. De rest van de muziek kan ik me al helemaal niet meer herinneren.
Het was wel mooie muziek, maar ik had nou niet zoiets van 'WOW!'
Ik moet eigenlijk zeggen dat de muziek die aan het begin van de Teaser Trailer werd gespeeld mooier was, die vond ik echt prachtig. Die heb ik nu ook gedownload.
(Voor de mensen die dat met me eens zijn en het ook willen hebben, het heet: The Revolution - Brian Tyler.)

Maar hij krijgt nog wel een dikke voldoende, omdat de muziek zeker niet slecht was en dankzij de oude thema's en dan vooral Raiders March, was ik toch nog wel overtuigd. Ook al viel het een beetje tegen.

4,0 sterren.

avatar van Thunderball
Ik vind dat je een soundtrack cd moet beoordelen op wat er op de cd staat, je beoordeeld een cd van een artiest immers ook niet op wat je je er van herinnert van een live concert.
Ik merk wel vaker dat mensen hier soundtracks punten geven, terwijl ze de betreffende cd/LP niet zelf gehoord hebben. Soms zelfs de film in geen jaren gezien hebben. Lijkt me niet dat je dan het goed kunt beoordelen.

avatar van Albus Dumbledore
Oke, hier kunnen we weer een ellenlange discussie over beginnen, maar daar heb ik geen zin in. Dus gewoon, ieder zijn eigen menig. Maar ik heb bij mijn download programma nu ontdekt hoe je albums moet downloaden (WOW, Albus, wat goed! ). En dat ga ik nu ook doen. Helaas is ie niet zo snel, dus kan ik één album tegelijk doen helaas. Ik ben nu bezig met Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Ik zal Indy 4 ook nog eens downloaden en dan zal ik opnieuw mijn oordeel geven.

het is een heel geslaagde soundtrack. de nummer komen nog mooier uit dan in de film. nummer 1, 3, 19 zijn de mooiste. heel goed gedaan door John Williams.

4.5*

Deze cd moet je eigenlijk alleen al hebben voor de Finale (de laatste track natuurlijk): die is briljant. John Williams haalt hier zijn absolute top, waar hij dat ook soms deed bij de Star Wars Soundracks.
De hele soundtrack is (natuurlijk) goed. Toch liggen de hoogtepunten met name in de wat donkere spannender tracks, zoals The Spell of the Skull & Hidden Treasure.
Als je de kans hebt, koop dan nu de Box met daarin alle vier de soundtracks: geremastered en expanded + een bonusdisc in een fantastische verpakking. Nu in the Sale bij Amazon.co.uk

avatar van JohnWilliams
John Williams heeft een award gewonnen voor track 3.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Ik heb deze cd gekocht in een kartonnen hoes met ruimte voor een boekje, alleen zit dat er niet bij. Hebben jullie wel een boekje?

avatar van JohnWilliams
Tuurlijk zit er een boekje bij, dat is dan toch ook de voorkant van je cd.

neo
Hij heeft het over een digipack. Ja, hier hoort net als bij de normale cd uitgaven het commentaar van Spielberg bij te zitten. Dan mis je dus een boekje.

avatar van SpaceyKing99
Leuke Indy-score, maar toch de minste.
Williams wordt dan natuurlijk ook wel wat ouder, maar doet het nog goed in de "Soundtrack" industrie !
3.5*

avatar van JohnWilliams
Ik ben benieuwd wat hij van TinTin gaat maken!

avatar van SpaceyKing99
k ben benieuwd wat hij van TinTin gaat maken!

Is het al zeker dat Williams TinTin gaat doen?

avatar van SpaceyKing99
Sorry, heb het al gezien; Williams doet die score!

avatar van davy jones
Een van de mindere van Williams, ik kan deze muziek niet appreciëren. Te saai, te langdradig en de thema's zijn nog maar een schim van de voorgaande thema's van Indy.
Natuurlijk zit er The Raiders March er nog in, en de versie die op deze cd staat is dan wel terug de mooiste, ook het thema van Mutt vind ik nog goed maar voor de rest vind ik deze cd waardeloos.

2.5* voor The Raiders March
De enige miskoop dat ik ooit heb gedaan. En dat het juist een album van Williams moet zijn, dat vind ik zelf jammer.

avatar van John Barry
John Williams is bij deze soundtrack op de automatische piloot bezig. De eerste track Raiders March is een geweldige binnenkomer. Dit wereldberoemde thema blijft fantastisch. Tussendoor hoor je ook nog het mooie Marion thema. Kortom, de eerste track is genieten geblazen. De geweldige binnenkomer biedt hoge verwachtingen die helaas niet helemaal worden ingelost.

In track 2, 3 en 4 introduceert Williams ons zijn nieuwe thema’s. Call of the Crystal is op zich wel een mysterieus nummer, Williams weet de mysterieuze sfeer goed neer te zetten. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar zijn ark thema voor de eerste Jones film, kan ik alleen maar concluderen dat Williams bij Crystal Skull echt wat inspiratie of motivatie mist. The Adventures of Mutt is op zich een leuk nummer om naar te luisteren, maar wat Williams bezielde om dit voor Mutt te componeren is mij een groot raadsel. Het thema klinkt veel te kinderlijk, het past totaal niet bij het personage Mutt. Hij is geen kleuter meer hoor, Williams!!!!
Irina’s Theme thema vindt ik het beste nieuwe thema wat Williams introduceert. Vooral dat koper solo moment is prachtig. Het thema past perfect bij Irina. Het thema had eigenlijk wel wat vaker gebruikt mogen worden.

The Jungle Chase is de beste actie track van het album, maar Williams heeft in het verleden laten zien dat hij veel beter kan. In dat is bij bijna alle tracks het geval. Het is in het algemeen niet slecht, maar het kon zoveel beter. In de track The Journey to Akator gaat Williams even helemaal de mist in. Het eerste deel is prachtig met het mooie Indy thema. Vervolgens krijgen we een slechte overgang naar goedkoop klinkende Mexicaanse muziek. Onbegrijpelijk dat men het in hun hoofd haalt om een nummer wat zo goed begon zo te verpesten.

Al met al was Williams terugkeer naar doctor Jones wat mij betreft niet zo succesvol. Ik hoop dat zijn terugkeer naar Star Wars eind dit jaar meer indruk maakt.

3 sterren.