menu

The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots (2002)

mijn stem
3,89 (370)
370 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Warner Bros.

 1. Fight Test (4:18)
 2. One More Robot / Sympathy 3000-21 (5:04)
 3. Yoshimi Battles the Pink Robots, Pt.1 (4:50)
 4. Yoshimi Battles the Pink Robots, Pt.2 (2:58)
 5. In the Morning of the Magicians (6:23)
 6. Ego Tripping at the Gates of Hell (4:38)
 7. Are You a Hypnotist?? (4:49)
 8. It's Summertime (4:24)
 9. Do You Realize?? (3:37)
 10. All We Have Is Now (3:57)
 11. Approaching Pavonis Mons by Balloon (Utopia Planitia) (3:09)
totale tijdsduur: 48:07
zoeken in:
avatar van titan
5,0
titan (crew)
Na eerder eindelijk te zijn doorgebroken verrast the flaming lips vriend en vijand met deze fantasierijke topplaat. In vergelijking met eerder werk is er veel electronica te horen, maar de magie van de muziek van the flaming lips lijkt zich hierin juist helemaal thuis te voelen. 5*

4,5
Wat een prachtige nummers staan er toch op deze cd. Ook wel een aantal nummers waar ik nog wat aan moet wennen (de meer experimentele nummers), vandaar (nog) geen 5* maar 'slechts' 4,5.

avatar van NERD
4,0
In the Morning of the Magicians is zo mooi...

avatar van Ward
4,5
Geweldig album. Wat is dit toch wonderschoon. Vooral In the Morning of the Magicians is heel mooi en ook Do You Realize?? vind ik prachtig. Een dikke 4.5*

4,0
Hun beste plaat, punt andere lijn.

avatar van 93.9
3,5
Fight Test lijkt trouwens erg op Father And Son van Cat Stevens.
Zijn ze ook over aangeklaagd!
Verder mooi album; een trip.

3,0
Ik luister hem nu voor het eerst en het eerste wat ik dacht bij Fight Test was dat het inderdaad een cover was. Lijkt wel heel erg, verder prachtig, dat titelnummer.. fan-tas-tisch!

In the Morning of the Magicians draait nu..

avatar van dudehere
4,5
Er circuleren wat berichten op het internet over een nieuw Flaming lips album dat At War With the Mystics gaat heten.
Komt begin volgend jaar uit.

Ben spontaan van vreugde weer eens door het werk van deze band gaan luisteren. Wat een mooie nummers maken ze toch.

zoals dit prachtige kunstwerk

4.5*

Maar ook ouder werk als 'Transmissions from the Satellite Heart' en 'Clouds Taste Metallic' hebben nog niks aan kracht en briljantheid ingeleverd

avatar van dynamo d
3,5
Ik heb (de dvd-audio versie van) dit album gekocht vanwege de zeer lovende kritieken. Maar ik begrijp er weinig van, want ik vind er niet zo heel erg veel aan. Do You Realize?? is nog wel aardig, maar de rest heeft me (nog) niet gepakt. 2* van mij voor Yoshimi. Titel van album en naam van de band klonken wel hoopvol, maar ik denk niet dat ik nog meer van The Flaming Lips zal gaan aanschaffen.

avatar van ChrisX
4,0
Tja, waarom heb je het album aangeschaft? Omdat hij zo goed zou klinken of omdat je de muziek wel mooi leek? Ik vind het zelf een schitterend album waar op ze erg veel stoeien met elektronica overigens. Bij vlagen en met name in de tweede helft van de plaat worden ze erg melancholisch. It's Summertime is een mooi hoogepunt.

avatar van voskat
5,0
De tweede helft valt een beetje tegen. Zeker na een vorig album dat in die helft van het ene hoogtepunt naar het ander steeg.

Nou ja, toch 3,5 sterren.

avatar van Lukas
4,5
Op het eerste oor klinkt het voor mij allemaal aardig, soms meer dan dat. Het gaat echter wel een beetje ongemerkt voorbij, ik word er niet echt door gegrepen. 3.5* voorlopig.

avatar van platedraaier
4,0
Deze plaat net via de website van de heren zelf geluisterd. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Het grijpt me gewoon. met name de eerste helft van de plaat. Lekkere pop en anders dan ik verwacht had. (ik vond de stem van de zanger live nogal vervelend, maar op deze plaat heb ik daar geen last van.) Deze komt zeker in mijn verzameling........

avatar van aERodynamIC
3,5
Ik volg de eindejaars-lijstje van titan altijd met interesse.
Ook in 2002. The Flaming Lips stonden daar toen op 1.
Een album dat volkomen aan me voorbij gegaan was.
Ik heb me altijd voorgenomen om het toch eens uitgebreid te beluisteren, maar zie: het is al 4 jaar verder en nu pas is dat het geval.
Mij grijpt het nog niet zo als bij platedraaier het geval is, maar boeien doet het me toch wel.

sxesven
Je zal je horizon toch eens willen verbreden - dan moet je érgens beginnen. Anno 2002 wist ik muzikaal even niet meer waar ik het moest zoeken. Hoezeer ik mijn brute hardcore en springerige J-pop ook liefhad, er moest toch méér zijn in de wereld. In mijn zoektocht naar anders en meer stuitte ik op dit werkje van de vlammende lippen. Aangezien ik nogal een zwak had voor alles Japans (van muziek via literatuur tot Japanse schonen) sprak dit plaatje onmiddelijk tot de verbeelding; nog in de winkel droomde ik me de geflipte wereld van de Lips al in. Het artwork, de titels, het alles - dit moest en zou toch wel een plaatje zijn dat ik zou koesteren.

Dat viel eerst dus nogal tegen. Niet dat ik het niks vond, dat niet. Vooral de eerste paar nummers vond ik goed te verteren. Daarna begon het echter nogal in te kakken. De eerste keer dat ik Yoshimi in zijn geheel luisterde zat ik letterlijk te wachten tot 'ie was afgelopen - en dat terwijl de hele plaat nog geen 50 minuten duurt. Dat werd met de tijd echter wel minder; ik was enkel dit soort, vooruit, kale songs (althans, die paar die op de tweede helft te vinden zijn) niet echt gewend (inmiddels is dat wel anders, natuurlijk). Ik had wel degelijk een zekere waardering voor de plaat op weten te brengen, maar daar hield het voorlopig een beetje op. Nieuwe bands, die me beter smaakten, kwamen in het vizier, en Yoshimi begon stof te verzamelen in mijn kast.

Echter, u kent dat gevoel wel: op een dag begon het te knagen. Het begon nog vrij subtiel; een hongerig gevoel, lichte jeuk aan de oren. Daar bleef het echter niet bij - een gevoel van gemis nestelde zich stevig in mijn lijf en ik begon mij danig emo te voelen. Geen plaat kon mij opbeuren en ik begon me af te vragen wat in godesnaam het wondermiddel was dat ik eens had geconsumeerd en dat me nu, zoveel later, ruw onder de huid ging zitten. Ik kwam er volkomen bij toeval achter waar het probleem nu zat; op weg naar school kwam ik niet veel later een MiniDisc (dat leest u goed!) tegen waar ik dit album eens had opgezet. Al bij de eerste stuiterende klanken van Fight Test begonnen de symptomen drastisch af te nemen, en eer ik halverwege gevorderd was voelde ik mij weer uitstekend. Ik vermoed dat ik de rest van de dag met een opgeluchte en afwezige (want in Lips-werelden verkerende) kop heb rondgelopen, hoewel ik dat niet helemaal zeker weet - ik was er zelf immers niet helemaal bij.

Van waarderen was weldra geen sprake meer; ik had Yoshimi inmiddels lief, met heel mijn hart. Het is dan ook moeilijk níet als een blok te vallen voor een Japanse dame die eigenhandig de wereld redt van kwaadaardige robots. Óf voor een plaat die zo verdomd prachtig, fantasierijk, ingetogen, uitbundig, idiosyncratisch, vooruit: zó volstrekt Yoshimi is. Dat er nog veel kwaadaardige robots richting Japan mogen worden gestuurd - het levert immers pure schoonheid op.

Ik heb een paar nummers van dit album gehoord en het klinkt zeer aardig. Klopt het dat dit een live album is?

sxesven
Neen.

Hebben ze bij sommige nummers dan publiek(geklap) toegevoegd (bij bijvoorbeeld Flight Test en In the Morning of the Magicians) of heb ik gewoon life nummers gehoord ipv albumnummers?

sxesven
Nee nee, dat klopt. Daar is inderdaad gejuich en gejoel te horen, maar dat is inderdaad niet van een live-opname.

avatar van jellorum
de volgende van wayne en zijn maten
lostte na de furore van the soft bulletin toch wel de verwachtingen in voor mij , dit is opnieuw onbenoembare? pop? muziek van de bovenste plank, die waar je zelfs vanop een stoel niet bij kunt
weeral een super geluidstrip en toch anders de vorige plaat
ik vind de muziek wat breekbaarder dan bij the soft bulletin maar daar zijn de thema's niet vreemd aan natuurlijk
hier vind ik de titeltrack en de instrumentals toch een stukje sterker dan de rest
enjoy

avatar van Koston
4,0
In The Morning Of The Magicians, kippenvel nummer

avatar van pinguin#13
4,5
ik sluit mij aan bij de kippenvelmensen. Topplaat.

woggle
Cool thema album
Al begrijp ik het thema niet helemaal...

djeffibrelich
magie, kippenvel, alweer.
na zaireeka en the soft bulletin(een album die je na 1 luisterbeurt als meesterwerk kan bestempelen) stellen the flaming lips me nog steeds niet teleur.
elk album is een meeslepende luisterervaring.

avatar van Lepel
3,5
Na in aanraking te zijn gekomen met 'The Soft Bulletin' (uit 1999) van deze band met dwaze teksten, ben ik dit album eens gaan neerladen. Het is geen slechte plaat, maar eerdergenoemde cd had kennelijk zo'n hoge standaard gezet dat 'Yoshimi' ietwat tegenvalt. Hoe is laatste van Flaming Lips, uit 2006? Of moet ik het maar laten bij dat ene geweldige album uit 99?

avatar van iemand74
4,0
Heel leuk album, mooie dromerige psychedelische pop met een (flink) elektronisch randje. Vooral de eerste helft vind ik heel mooi, veel psychedelische geluiden (van dat soort waarvan je oren gaan jeuken als je met hoofdtelefoon luistert) over sfeervolle popsongs.
Mijn favorieten zijn One More Robot / Sympathy 3000-21 en Yoshimi Battles the Pink Robots Pt. 1, maar eigenlijk alle nummers zijn goed.

avatar van steven
4,5
sinds een hele tijd weer uit de kast getrokken. wat een prachtplaat. haalt het niveau ( het onwaarschijnlijk hoge niveau) van The soft bulletin. weird maar poppy , freaky en schaamteloos mooi commercieel ( do you realize) . klassiekertje hoor!

Zigstar
Zeer mooie plaat, moet hem wel nog wat meer luisteren want nog niet alle nummers zijn volledig tot me doorgedrongen. Yoshimi part 1 en Morning of the Magicians zijn wel zwaar .

avatar van dj maus
4,0
Yoshimi 1 en 2, en vooral Do You Realize zijn me toch wat te zeer op het randje van de kitsch, maar de subtielere nummers als Fight Test, Are You A Hypnotist en vooral One More Robot zijn de Lips op hun best.

4,0
Maar The Flaming Lips zijn net op hun best als ze op het randje van kitsch kunnen balanceren.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:48 uur

geplaatst: vandaag om 19:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.