Er bestaan dus nog zekerheden in het leven. Want toen ik begin dit jaar het gerucht opving dat er een nieuwe Weller zat aan te komen, kon ik de gedachte 'dat wordt dus de plaat van het jaar' niet onderdrukken. En zie ( of beter hoor) : The Modfather doet het weer. De 5* haal ik nog niet uit de kast (1st nog wat meer luisteren) maar binnenkort zal het er toch van komen heb ik zo de indruk.
Zoals gewoonlijk krijgen we weer het ene topnummer na het andere te horen en bovendien zijn ze allemaal perfect gearrangeerd. Op die manier ontstaat toch weer een erg rijk geluid dat echt wel iets toevoegt aan het Weller-oeuvre. Mijn favorieten zijn voorlopig Black River en Have You Made Up Your Mind, omdat het weer 2 van die nummers zijn die dagenlang door je kop spoken. Weinig songschrijvers die zo goed de kunst verstaan om steeds weer opnieuw met van dat soort heerlijk meezingbare deuntjes op de proppen te komen. Maar ook de psychedelische kaart wordt een paar keer op voortreffelijke wijze getroffen. Zo zie ik Echoes Round the Sun ( dat hij samen met maatje Noel schreef) als een ideaal nummer om live het feest te laten losbarsten. Een ander hoogtepunt is dan weer God dat door zijn ingesproken ( in plaats van gezongen) tekst mijn aandacht zonder enige moeite weet te trekken. Eigenlijk verdient elk nummer wel een vermelding want het zijn stuk voor stuk pareltjes, zelf de instrumentals lijken er wel iets aan toe te voegen. De plaat is dan ook af en een perfect uitgewerkt concept.
Iemand trouwens al het boekje doorbladert? Paul beschrijft daarin een droom die zo'n beetje de rode draad door het album vormt en ook meteen de titel verklaart natuurlijk. Ook goed geschreven en erg herkenbaar voor mij persoonlijk (mijn dromen verlopen ook op zo'n vreemde manier).
En dat maakt zijn muziek eigenlijk ook zo goed, de herkenbaarheid. Zijn liedjes blijven hangen en worden steeds meer en meer vertrouwd naarmate de luisterbeurten zich opstapelen.
Anyway, Weller heeft weer een (excuseer me even voor het taalgebruik maar je kan volgens mij alleen maar zo perfect verwoorden

) fuckin goeie plaat afgeleverd.