Duran Duran - Arena (1984)

Label: Capitol

1. Is There Something I Should Know? (4:34)
  2. Hungry Like the Wolf (4:01)
  3. New Religion (5:37)
  4. Save a Prayer (6:12)
  5. The Wild Boys [Studio Version] (4:17)
  6. The Seventh Stranger (5:05)
  7. The Chauffeur (5:25)
  8. Union of the Snake (4:08)
  9. Planet Earth (4:31)
  10. Careless Memories (4:07)
  11. Girls on Film * (5:59)
  12. Rio * (5:55)
Jack in the Box schreef:
De AVRO zond rond de tijd van deze release een gave tv-special uit.

Dat was de film Arena...

Wolfgang1975
DIe Disky uitvoering mist volgens mij wel Rio en Girls On Film die op de EMI remaster staan. Bij de Special edition van Seven & The Ragged Tiger die binnenkort (in maart) uitkomt, zit een dvd met As The Lights Go Down. Dit is de "echte" Arena concertfilm, dus zonder waardeloos verhaal.

De "film" Arena heb ik ook op dvd...maar vind ik een tikkeltje teleurstellend. As the Lights Go Down lijkt me leuker. Overigens heeft de dvd Sing Blue Silver ook wel wat te bieden.

Wolfgang1975
Is inderdaad een goede docu, maar al die gillende bakvissen vind ik nogal storend.

Wolfgang1975 schreef:
maar al die gillende bakvissen vind ik nogal storend.

Dat ben ik met je eens, aan de andere kant geeft het ook wel weer goed aan hoe populair ze destijds waren.. Het pas wel in het plaatje....

Wolfgang1975
Wel eens een bootleg uit die tijd gehoord? Je begrijpt dan meteen waarom het publiek grotendeels uit deze live(!)plaat gemixed is. Nick Rhodes schijnt in zijn archief een veel rauwere mix te hebben van dit album. Wellicht wordt deze ook ooit nog uitgebracht. EMI is nu toch lekker bezig!

Alleen al door de combo The seventh stranger en The Chauffeur (magnifiek) een topper.

ook Careless memories vind ik een lekker nummer.

avatar van goldendream
Bestaat "As The Lights Go Down" op dvd?

goldendream schreef:
Bestaat "As The Lights Go Down" op dvd?

Ja, als toevoeging op de special edtion van 7 and the ragged tiger (let op, er zijn 2 versies, 1 met alleen cd's en 1 met cd's en dus de dvd)

avatar van goldendream
Op youtube vind je heel veel instrumentals van hun oudere nummers, zoals 'Girls on Film', 'Anyone Out There' en 'Save a Prayer'. Weet iemand daar meer over? Ik vind nergens info over die instrumentals.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Niet allemaal goed gespeelde nummers, vind de studio albums van hun beter klinken.
Live klinkt het voor mij allemaal net niet, Wild Boys is precies hetzelfde als de single versie die ik heb.

DjFrankie schreef:

Wild boys is dan ook een studio versie op dit live album

avatar van rkdev
Redelijk sterk live-album van Duran Duran dat voor mij eigenlijk vooral door 3 nummers de gegeven score behaalt. Van kant A springt New Religion er met kop en schouders bovenuit en Kant B begint super met The Seventh Stranger en een sublieme uitvoering van The Chauffeur (misschien nog wel beter dan de studioversie). De overige live-nummers worden natuurlijk erg goed gespeeld, maar Simon is helas niet altijd even sterk bij stem. Het op 't album plaatsen van de studioversie van The Wild Boys (een nummer dat ik altijd goed heb kunnen waarderen, zeker door de combinatie met de clip) is natuurlijk qua marketing een slimme zet. Alleen de plaatsing in het midden van het album is wat vreemd.

avatar van Funky Bookie
Verrassend leuke live plaat.
Het is geen integraal concert waardoor ik mijn verwachtingen al naar beneden bijstel.
Ik vind Simon Le Bon geen fantastische zanger, maar ook dat valt hier erg mee.

Alhoewel het een hele rare toevoeging is, ben ik wel blij met The Wild Boys aangezien dit 1 van mijn DD favorieten is.

buizen
Deze live-compilatie gister in prima staat meegenomen uit een platenboerderij.
Op vinyl. Voor drie euro. Uitklaphoes. Originele binnenhoes en het 8 pagina's tellende 'full colour booklet' zit er ook nog bij. En meer zelfs, want het meisje of de jongen die dit album ooit in de jaren '80 koesterde heeft er ook enkele knipsels uit de Hitkrant bij gedaan, van elk bandlid eentje. En een Oor-recensie.
Dat zijn nu leuke zaken om zomaar tegen te komen in de magische wereld van tweedehands vinyl. Kan er net zo van genieten als van het na lang zoeken vinden van een collectors item waarvoor diep in de buidel getast moet.
Recensie volgt.

avatar van dazzler
buizen schreef:

Ik vond twee jaar geleden voor 4 euro in de kringloopwinkel:
Duran Duran - Sing Blue Silver + Arena / The Making Of Arena (DVD) at Discogs .

In perfecte staat inclusief de bijhorende foto's van de bandleden.

Dus: ik weet wat buizen bedoelt.

avatar van Jan Wessels
Jan Wessels schreef:
In de jaren 80 was dit één van mijn favoriete new wave bands (nou ja, new wave) tot ze wel erg afgleden na Rio.

Mm, "wel erg afgleden" klinkt toch wat overdreven. Rio is een top-album maar wat ze daarna maakten: Big Thing, Notorious, Wedding Album en All You Need Is Now (deze bezit ik intussen zelf ook) mag er toch ook zijn. Niet alles is even goed, een aantal nummers zijn zelfs "skip-momenten" maar deze mannen hebben wel een aardige reeks neergezet. Wilde ik toch even rechtzetten.

avatar van vigil
Waarvan akte

avatar van spoiler
Vandaag weer eens op de platenspeler gelegd.
Blijft een heerlijke plaat hoor

avatar van TEQUILA SUNRISE
Wat rommelig live album, hoewel live? Het publiek ( lees gillende meiden ) is wel erg naar de achtergrond gemixt. Fraaie live uitvoeringen van Save A Prayer, The Chauffeur & Careless Memories zorgen ervoor dat ik hier wel 3.5 sterren aan kwijt kan.

avatar van steven
luister hem weer eens , misschien wel 20 jaar geleden. Best goed eigenlijk , goede soundscapes en spel van nick rhodes . niet slecht gemusiceerd. goede setlist ( 7th stranger , new religion) Wild boys is gewoon raar op dit album. Niet het best live album ooit , simon le bon is niet heel geweldig live. maar zeer amusant , goede plaat

avatar van lennon
Ik draai nu een bootleg van één van die 3 Oakland shows die zijn gebruikt voor de plaat en film.
Wat me opvalt is dat de rauwe opname echt niks verschilt van wat er op de plaat is gekomen. (Arena is een verzameling van die 3 avonden) zo hoor ik op mijn bootleg dat Union of the snake daarvan is gebruikt,maar ook gewoon exact zoals ie op plaat staat. Er is dus niet aan gesneden of geperfectioneerd. En dat vind ik toch wel een opvallend gegeven..nooit beseft dat dit dus echt was hoe de band live klonk destijds.

Op de bootleg staan ook nog the Reflex en New moon on monday. Van de 1e begrijp ik wel dat ie de plaat niet haalde. Live is dat een moeilijk nummer en komt het veel minder krachtig over. Ze hebben m niet voor niks jaren gemeden om te spelen.
Op de eerdere bootleg staan ook nog Khanada en Late bar. Die zou ik ook nog wel eens willen horen.

Met de RSD uitgave van Duran Duran - As the Lights Go Down (2019) - MusicMeter.nl hadden we al iets meer dan Arena....maar ik zie nog wel een kans voor een deluxe Arena versie

avatar van R-DJ
De afsluiter van Duran Duran part 1. De roem was op een hoogtepunt. Wild Boys op #1 in de hitparade. Bij TV popshow Countdown moesten de heren via de achteringang de studio uit omdat er teveel schreeuwende en flauwvallende meiden bij de hoofdingang waren. En zoals bekend verlieten Roger en Andy Taylor hierna de band.
Het lijkt wel of Andy hier ons nog mee wilde geven hoe hij Duran Duran eigenlijk had willen laten klinken. Zijn gitaar scheurt beduidend meer dan op de studio versies. Careless Memories is gewoon een stevige rocker geworden. Erg lekker moet ik zeggen. Ondanks alle hits, kan ik het waarderen dat ze voor kwaliteitsmateriaal kiezen: New Religion, The Chauffeur, Seventh Stranger.
Al met al vond en vind ik het een waardige en kwalitatieve afsluiter van het eerste Duran Duran hoofdstuk, dat goed laat zien dat de mannen meer waren dan een jaren 80 hit bandje. 4 sterren!

avatar van Marty McFly
"Cocaine's a hell of a drug"

Wat een lage score voor dit goede 'live' / best of album van Duran Duran, net na hun New Wave tijd. Zoveel goede nummers staan hierop, waar ik er ook een flink aantal op single had. Favorieten genoeg dus, ik noem opener: Is There Something I Should Know , het prima Hungry Like the Wolf, het fraaie New Religion, het mooie Save a Prayer, het sterke The Chauffeur, het lekkere Union of the Snake, het fijne Planet Earth en uit de studio mega hit Wild Boys. Luisteren dus!

west schreef:
Wat een lage score voor dit goede 'live' / best of album van Duran Duran, net na hun New Wave tijd. Zoveel goede nummers staan hierop, waar ik er ook een flink aantal op single had. Favorieten genoeg dus, ik noem opener Union of the Snake, het prima Hungry Like the Wolf, het fraaie New Religion, het mooie Save a Prayer, het sterke The Chauffeur, het lekkere Union of the Snake, het fijne Planet Earth en uit de studio mega hit Wild Boys. Luisteren dus!

De opener is is there something I should know, maar ik denk dat jij die bedoelde aangezien je snake later weer aanhaalt.
De RSD release as the lights go down is wat mij betreft net iets fijner ook door de toevoeging van rio en girls on film..maar wild boys ontbreekt dan weer.

Maar ik ben t met je eens, fijne onderschatte plaat van de heren.

lennon schreef:

Maar ik ben t met je eens, fijne onderschatte plaat van de heren.

Klopt inderdaad, heb ik aangepast, bedankt!

avatar van gaucho
lennon schreef:

Die twee nummers staan ook op mijn CD, maar dat lijkt een latere versie met bonustracks te zijn. Ik vind die twee nummers inderdaad wel waardevolle, om niet te zeggen essentiële toevoegingen. Ze maken het plaatje van dit live-concert wat completer, en het album wordt er voor mij per saldo een stuk beter door.

gaucho schreef:

Inderdaad was de heruitgave van de cd met die 2 live nummers erbij. Het verschil met As the lights go down is dat Arena iets gemixt is, verschillen zitten vooral in Is there something I should know (intro) careless memories (het einde) en dat Tiger Tiger de show opent (weliswaar de album versie) en in feite is de rsd release de audio van de geljjkgenaamde video van destijds.