Steely Dan - Alive in America (1995)

Jazz / Rock
Label: Giant

1. Babylon Sisters (5:16)
  2. Green Earrings (6:38)
  3. Bodhisattva (4:19)
  4. Reelin' in the Years (4:19)
  5. Josie (6:11)
  6. Book of Liars (6:24)
  7. Peg (5:47)
  8. Third World Man (5:20)
  9. Kid Charlemagne (6:47)
  10. Sign in Stranger (6:33)
  11. Aja (9:03)
avatar van bikkel2
Gelukkig ook live uiteindelijk gezien in Ahoy meen ik toendertijd.
Zal omstreeks 1992/ 1993 geweest zijn.
Ik heb mij toen prima vermaakt, want er staat wel wat op het podium hoor.
Waar Becker en Fagan aanvankelijk live optredens verafschuwde - want in de 70's liet het geluid het nog wel eens afweten - kregen ze aardig de smaak te pakken in de 90's en nog best lang er na.
Nooit echt met een vaste groep muzikanten, maar wel elke keer van hoge kwaliteit.
Inderdaad gitarist Drew Zingg, die wat Lounas hierboven al schreef, te vroeg is heengegaan.
Drummer die ik ben is het extra genieten van Dennis Chambers die op uiterst swingende en virtuoze wijze de nummers eigen maakt.
Legendarisch is natuurlijk de originele drumpartij op het nummer en tevens titelsong Aja van Steve Gadd.
Chambers maakt het zich eigen en drukt zijn stempel op de versie hierop.
Eerder tijdens de Amerikaanse tour deed ex Weather Report drummer Peter Erskine mee en het fundament wat hij legt op Third World Man is perfect.
Verder is dit Alive in America een fijne live compilatie van oude album favo's die soepel de revue passeren, maar afgezien van Reelin' in the Years die een iets ander arrangement heeft, zijn er niet heel veel verrassingen te ontdekken. Één en ander is wat aangedikt met damescoirtjes en wat prominentere blazers, maar het blijft onmiskenbaar Steely Dan.
Becker en Fagen hadden nog geen nieuwe plaat uitgebracht (dat zou nog even op zich laten wachten).
Alleen Becker's Book of Liars is nieuw op het moment van de peformance.