Santogold - Santogold (2008)

Pop / Electronic
Label: Downtown

1. L.E.S. Artistes (3:24)
  2. You'll Find a Way (3:00)
  3. Shove It (3:46)

8. Starstruck (3:54)
  9. Unstoppable (3:32)
  10. I'm a Lady (3:43)
  11. Anne (3:28)
  12. You'll Find a Way [Switch & Sinden Remix] (3:12)
  13. Your Voice * (3:58)
  14. L.E.S. Artistes [Switch Remix] * (5:14)
Meneer Bungel
Blijkt dat al het materiaal wel op YouTube te vinden is... Klinkt goed allemaal, ik hoor Pixies- en Joy Division-invloeden in de muziek maar ook Missy Elliot(M.I.A., mag ook) komt voorbij in 'Creator' en 'Unstoppable', twee wat apartere tracks binnen het geheel. Een snufje raggamuffin(zo heet dat, dacht ik, leuk woord toch) maakt het af. De stem van Santi White vormt echter de rode draad op deze tegelijk stoere en gevoelige plaat. Lekker!
Ondanks(/dankzij) YouTube toch binnenkort in mijn bezit.

avatar van Carolaah
ja precies.. het is aparte muziek. Eerst vond ik zelf de eerste/toegankelijkere nummers wat fijner.. Maar nu kan ik nummers als Shove it en Creator ook wel waarderen

't is zeker wel een goede plaat

avatar van yeahyeahyeah
Zo, ik ben ook helemaal om, erg fijn plaatje! Lights Out blijft er wel bovenuit steken, echt zo'n perfect popliedje. Maar eigenlijk hebben bijna alle tracks wel hun charme. Alleen op LES Artistes ben ik nu echt uitgekeken. Ook leuk die totaal verschillende en toch allebei fantastische versies van You'll Find a Way. Ik mis alleen de geniale "cover" Guns of Brooklyn, een van de hoogtepunten van het Diploschijfje. Die had er zeker als bonustrack ofzo bij gemogen.

gevoelige plaat? dat hoor ik er toch niet echt in. 't is een perfect poppy (elektro) album, maar die vervelen ook na een tijd. een 3 geef ik het.

Meneer Bungel
Dat kan ook, he. De tijd moet het mij nog leren, maar als je hier geen gevoel in herkent zal het zeker niet wat worden. Overigens gaf ik al aan dat het tegelijk stoer en gevoelig klinkt, da's toch net even iets anders.
Dat je dan een perfect album, poppy, electro of mijn mijn part schlager na verloop van tijd altijd vervelend gaat vinden heeft dat meer te maken met wat voor muziek je leuk vindt(of niet), en niet per se met de kwaliteit van de plaat.
Van mij voorlopig 4,0*, afgaande op wat ik op YouTube gezien/gehoord heb.

Ik geraakte nooit aan einde van die cd:-) maar daar staan nog de vetste nummers op: starstruck en unstoppable. Ideaal luchtig zomers feestplaatje. Maar gevoelig is niet meteen een term die in me opkomt. Je hebt gelijk wat die opmerking over kwaliteit betreft. De gustibus..

Meneer Bungel
Het gevoelige zit 'm voor mij voornamelijk in de zang, af en toe een snik er in en gewoon heel erg mooi vallend over de simpele recht-toe-recht-aan ritmes. Ook de gitaartjes en keys(synth?) zijn regelmatig van een breekbare schoonheid. En hoe meer ik erover lul, des te vaker ga ik even luisteren op YouTube... Wat een mooi plaatje toch!

Meneer Bungel
En wat is een gustibus eigenlijk?

Meneer Bungel
De gustibus gevonden, dus laat maar he...

De remix van Switch & Sinden vind ik echt briljant, denk het beste nummer samen met de openingstrack

avatar van Carolaah
Vind het nog steeds een zeeer 'dope' plaat .. Niet verwacht dat hij zo lang mee zou gaan, wellicht binnenkort eindelijk eens aanschaffen..

Als die prijs eindelijk eens zakt.. 18euries vind ik wat veel..

avatar van sq
sq
Tip tip tip:

$7.99 = $15 inclusief verzendkosten = 11 euro. Als je er nog wat bijbestelt ziet t er nog beter uit.

avatar van Carolaah
Hmm not bad, not bad at all.. ik zal het eens in overweging nemen.
Ben nog niet zo heel goed, laat staan onbekend met Amazon. Ken het wel maar heb er nog nooit iets besteld.. haal alles goedkoop uit de platenzaken..

Die plaat moet over een tijdje toch voor 7,99 zo op te halen zijn..

Geduld loont (ik heb al iets te vaak cd's gekocht vroeger die ik nu voor een prikkie zie liggen.. oké sommige cd's zijn het waard om meteen op te halen na release.. sommigen niet)

Heb trouwens m'n stem een halfje omhoog gegooid, binnenkort vast wel weer omlaag omdat ik dan niet kan geloven dat dit album absoluut 4,5 verdient.. maar nu bevalt hij echt nog heel goed.. Begin steeds meer Santogold & Diplo fan te worden..

RedLightCityBoy
Mooi Nummer L.E.S. Artistes.
Ik heb hem binnen, zal binnenkort een cijfer geven.

avatar van MusicFreak
Wel afwisselend album
L.E.S. Artistes blijft een goed nummer

RedLightCityBoy
Wat een verschrikkelijk sterk, powerful album.
Mooie mix van Electronic, pop en soms wat rock.
Santogold heeft imo een heerlijke wilde stem, die totaal bij de beats horen. Geweldig om zo'n sterk debuut te hebben.
Het commerciële aan muziek vindt ik meestal niet goed,
hier is dat het NET niet, qua sound.
Dat houdt het voor mij spannend.

Dwangbuis
Hé, wat een verrassing. Op basis van hitsingle L.E.S. Artistes kun je niet echt hoogte krijgen van hoe het volledige album klinkt, maar dit zwiert toch wel alle kanten op. Dit is evenveel M.I.A. als new wave. Elke track heeft een zekere aanstekelijkheid, de een al wat meer dan de ander, al voel je óveral power. De lengte van de nummers doet mij echter besluiten dat Santogold nog wat meer kan - nu blijft ze nog te veel onder de 4 minuten.
My Superman nomineer ik als tegenvaller, voor het overige heeft ze m'n zegen.

avatar van midnight boom
goed album, maar lijkt aventoe wel erg op M.I.A.
Das Jammer!

avatar van P-Jolle
midnight boom schreef:
goed album, maar lijkt aventoe wel erg op M.I.A.
Das Jammer!

Leuk album, ik vind het juist leuk dat ze op M.I.A. lijkt...
ik vind het beide echt leuke artiesten!

Een van de betere albums van 2008!

LoveStoned
Santogold zal me toch het meest bijliggen wanneer ik aan het nieuwe 2008 denk. Net als inderdaad M.I.A. Dit soort nieuwe muziek is een heuse revolutie.

Kosinski
Wat een verfrissend album tussen al die slappe gitaarbandjes van 2008. Heerlijke plaat.

avatar van Lepel
Toen ik het eerste nummer hoorde, dacht ik dat de dame van de Yeah Yeah Yeahs hier achter zat. De M.I.A.-gelijkende songs zitten inderdaad ook doorweven in dit album. Variatie in deze creatie. Fijn zo.

avatar van itchy
Carolaah schreef:

Die plaat moet over een tijdje toch voor 7,99 zo op te halen zijn..

Incl. verzendkosten nu zelfs bij Play

avatar van Opschuiven
het lijkt echt op hele zeldzame momenten op M.I.A., probeer haar namelijk maar eens een nummer als Lights Out te laten schrijven...

Nadat ik L.E.S. Artistes zag op MTV Brand New wist ik het zeker, dit moest iets met M.I.A. te doen hebben. En ja hoor! Ik had gelijk. Ik was gelijk verkocht, en kocht het album ook meteen.

Toen ik het voor het eerst hoorde vond ik het toch niet zo als ik had verwacht, maar ik dacht, misschien groeit het, en ik gaf hem nog een paar spins in mijn cd speler. Ik voelde de muziek inderdaad groeien, en nu luister ik het best vaak op mijn pc. Ik vind het echt een goed album, en de beste nummers zijn voor mij, L.E.S. Artistes, You'll Find A Way, Anne & De switch & sinden remix van You'll Find A Way.

Ik heb de plaat nu al een vijftal keer in zijn totaliteit beluisterd en ik vind elk nummer okee, maar ik geraak niet verder dan dat tot op heden.
Ik zie de link met M.I.A. trouwens niet meteen.

CarlBerg schreef:
Ik zie de link met M.I.A. trouwens niet meteen.

die link hoef je ook niet te zien, die kun je horen .
(nee grapje, flauw, al is het wel zo).. Beide werken namelijk samen met producer/Dj Diplo. Dat geluid is herkenbaar.
Ook de zang komt veelal overeen..

Oeh.. goedkoop dus bij play? Dan moet ik daar eens een kijkje nemen!

avatar van Josje

geweldigggg.
my drive thru met nerd is ook super.

Josje schreef:
my drive thru met nerd is ook super.

En waar is dat nummer dan te vinden?