Alanis Morissette - Flavors of Entanglement (2008)

Canada
Label: Warner Bros.

1. Citizen of the Planet (4:22)
  2. Underneath (4:06)
  3. Straitjacket (3:07)
  4. Versions of Violence (3:34)
  5. Not as We (4:45)
  6. In Praise of the Vulnerable Man (4:06)
  7. Moratorium (5:35)
  8. Torch (4:47)
  9. Giggling Again for No Reason (3:47)
  10. Tapes (4:26)
  11. Incomplete (3:30)
  12. Orchid * (4:21)
  13. The Guy Who Leaves * (4:12)
  14. Madness * (6:21)
  15. Limbo No More * (5:21)
  16. On the Tequila * (3:42)
  17. It's a Bitch to Grow Up * (4:03)
  18. 20/20 * (4:17)
avatar van musicfriek
Na het beluisteren van dit album besef ik eigenlijk pas hoe sterk haar eerste 2 albums zijn. Dit album valt helemaal in het niet vergeleken daarmee. Alanis goes electro.. (en de vergelijking met Britney vind ik niet eens zo gek eigenlijk), soms pakt het lekker uit, maar bij de meeste nummers vind ik de electro-invloeden niet echt passen bij haar stem. Not As We is een prachtige ballad a la Uninvited en persoonlijk vind ik de tekst van In Praise of the Vulnerable Man erg mooi. Maar deze geef ik een hele krappe 3 sterren, veel meer zal het niet worden denk ik.

lauradance schreef:
ik moet haar altijd nog een keer live zien

Vrijdag te bewonderen in de Heineken Music Hall.

Na Jagged Little Pill (wie kon in die tijd nu niet meebleren met Alanis?!) ben ik deze dame nog wel blijven volgen maar het deed me niet zo heel veel meer. Het vorige album So-Called Chaos ken ik zelfs niet eens.
Mede hierdoor had ik ook geen interesse in dit nieuwe album, maar dan opeens lees je recensies en hoor je dingen als wat Ray of Light voor Madonna was daar is dit Flavors of Entanglement voor Alanis. Tja, dan ben ik er opeens bij. Maar klopt het ook? Kan ik me er in vinden? Nou nee. Buiten dat er inderdaad wat flirts me electronica te horen zijn gaat de vergelijking verder mank en geef ik toe hier toch wel een beetje door misleid te zijn.
Hoe dan ook ben ik hierdoor weer teruggekomen bij Alanis en kan ik constateren dat ze best een leuk album heeft uitgebracht. De magie van het debuut weet ze wederom niet te evenaren laat staan overtreffen maar dat ze toch best een aantal leuke nummers laat horen hier wil ik zeker beamen. Hier en daar wat te geforceerd (het hier op de site populaire Citizen of the Planet bijvoorbeeld), maar dat zijn we eigenlijk al gewend.
Leuk, maar meer ook niet.