Al Green - Lay It Down (2008)

Soul
Label: Blue Note

1. Lay It Down (4:30)

met Anthony Hamilton

2. Just for Me (3:58)
  3. You've Got the Love I Need (4:14)

met Anthony Hamilton

4. No One Like You (4:31)
  5. What More Do You Want from Me (4:13)
  6. Take Your Time (4:37)

met Corinne Bailey Rae

7. Too Much (3:29)
  8. Stay with Me (By the Sea) (3:23)

met John Legend

9. All I Need (3:41)
  10. I'm Wild About You (4:51)
  11. Standing in the Rain (3:08)
avatar van jelmer19
Dit moet haast wel een meesterlijk album worden.
Des te meer door de gastartiesten..
Ik ben dan ook meer dan benieuwd...

avatar van Reijersen
En een meesterlijk is het! Vooral de stemmen van Green en Hamilton passen perfect samen.
Maar ik moet zeggen, vooral de oude meester zelf overtuigd ten volste. Wat kan deze man nog steeds ongelooflijk goed zingen.
De sfeer is nog steeds van de oude soul die we van Al Green gewend zijn. Producer ?uestlove (van The Roots) heeft precies de goede vibe te pakken kunnen krijgen.
Moet zeggen dat ik echt lyrisch over dit album ben!

avatar van j.b.b.l
Ik zet al mijn nieuwe albums effe aan de kant voor deze,heb dat nummer samen met John Legend gehoord,HEERLIJK!!

avatar van Reijersen
Serieus? Vind ik juist één van de minste van dit album.
(maar ja wat zegt dat bij 4,5* )

avatar van j.b.b.l
^^Ik heb deze album nog niet gehoord,maar wel dat nummer en dat is voor mij een aanleiding om deze album op te zoeken(ik heb er wel moeite mee )

avatar van Reijersen
Ja, denk dat het nog niet echt circuleert. Maar één tip: gewoon kopen!

avatar van Steez
Take Youre Time, súper relaxt nummer zeg!
Hij kan het nog
You've got the love i Need is ook een briljante combinatie van zang zeg. Dikke 4.5* (met potentie voor de 5)

Father McKenzie
@ Reijersen, bedankt voor deze nuttige tip, enne... mooie nieuwe avatar!

tuktak
helaas nog niet kunnen vinden in de winkels, maar dat zou kunnen komen omdat er 26 mei als releasedatum staat musicmeter maakt hebberig...

avatar van jelmer19
Hij is al gelekt jongens.
Ben em al een paar daagjes aan het luisteren.
Maar dit is zeker een aankoop waard. Tot nu toe erg enthousiast.

avatar van j.b.b.l
Heb hem eindelijk binnen,en het begin is al heel lekker!!!!

avatar van PaulieWalnuts
2008 of 1972?

Wat een vet album!

avatar van jelmer19
Al Green. Dit moest haast wel goed worden. Heb het album nu een dikke week constant aanstaan en het is een genot om te horen dat Al Green het in 2008 nog steeds kan. En Hoe!
Met de heerlijke binnenkomer ''Lay It Down'' weet je het al. Als dit zo door gaat wordt het 3 kwartier puur genieten. En het gaat zo door. Stuk voor stuk pure soulsongs en een reis terug in de tijd.

Het eerste wat mij opviel is dat zijn stem nog erg sterk is. De hoge klanken komen nog even makkelijk uit zijn strot als jaren geleden.
En hij is toch al in de 60 dacht ik.
Mijn favourite tracks op de plaat zijn: ''No One Like You'' , ''Just For Me'' en ''What More Do You Want from Me''.
Zodra er weer een beetje geld in de beurs komt te zitten wordt deze direct besteld want dit is gewoonweg prachtig!!!

tuktak
goed album van al green, ik had het echter allemaal wat spannender verwacht. een tikkeltje meer 2008 had van mij wel gemogen.

avatar van Reijersen
Ik vind juist de kracht van dit album dat het niet teveel 2008 is.

avatar van j.b.b.l
Dit is zo een album die ik draai wanneer ik effe rustig aan wil doen(Veel te doen laatste tijden,examens enzo,bijna geen tijd meer).Het luistert lekker weg en het zijn stuk voor stuk lekkere nummers en wat een stem.Het is ook zo een album om lekker weg te dromen.Voorlopig een 4,0 maar hij kan stijgen.

avatar van Kos
Kos
Wel leuk dat ook echt de creme de la creme van de jonge soultalenten meedoet op het album van de oude meester.

avatar van Reijersen
Check dit ook maar even. Een tweetal bijzonder leuke filmpjes mbt dit album

avatar van Chrisseh
Klinkt goed!

Klopt het trouwens dat dit album (deels) geproduceerd is door ?uestlove van The Roots? Ik dacht het.

avatar van jelmer19
yep zie het filmpje dat reijersen hierboven ook heeft gepost

avatar van Chrisseh
Oh stom zeg, het was inderdaad ook al gezegd, erover heen gelezen. Noujah...

Relax
Ik begrijp niet dat Eazyfan hier nog niet is langsgeweest .
Maar ik ga gauw dit album eens beluisteren en zien of de man nog net zo goed is als vroeger.

avatar van Steez
Ja, dat is hij nog

Fan-tas-tisch!! Hier kan ik blij van worden!
Staat nu eerste x op, maar ik kan niet anders dan blij hiervan worden.

Nummer met John Legend is super!
Dit gaat uikomen op een 4,5 * !!

avatar van landrover
Inderdaad schitterend album, mede door de gastartiesten krijgt dit album een wat meer moderne sound mee dan zijn vorige albums...Binnenkort in Paradiso, ik ben benieuwd...
Voorlopig 4 sterretjes!

landrover schreef:
Voorlopig 4 sterretjes!

Binnenkort is 31-10-08 en de kaartjes kosten €65,-

Relax
Wat mij trouwens opvalt, vroeger hadden album van Al Green geen features en dit album ineens wel.
Zelfde was met Ray Charles, vroeger niet, na 2000 wel, wat is de reden ?

avatar van landrover
Relax schreef:
Zelfde was met Ray Charles, vroeger niet, na 2000 wel, wat is de reden ?

Om een wat breder publiek aan te spreken waarschijnlijk...mensen die vroeger een cd van mensen als Ray Charles en Al Green kochten zijn nu ouder en kopen waarschijnlijk in mindere mate een cd. 'mensen van nu' moeten de cd ook willen kopen en door de features is de cd voor de hedendaagse mensen aantrekkelijker geworden.

eazyfan
Relax schreef:
Ik begrijp niet dat Eazyfan hier nog niet is langsgeweest
18 dagen later zie ik dan dit album op dé pagina van MusicMeter, met een opmerkelijk gem. en aantal stemmen, dus toch maar eens een kijkje genomen. Heb ik eigenlijk al gedaan sinds het album toegevoegd werd, hier ben ik ook erg benieuwd naar maar het zal voor wat later zijn. Eerst nog eens 'Call Me' en 'I'm Still In Love With You' draaien - Ik ben benieuwd hoe Relax dit gaat vinden

avatar van mkrake
Las vandaag in ons dagblad een recensie over dit album en die was echt vernietigend. Lieten niks heel van dit album, vooral ook omdat Al Green zelf achter de drum zit (helemaal geen succes). Heb zelf het album nog niet gehoord maar vond het wel opvallend dat dit album op MuMe zeer hoog scoort en dan een dergelijke recensie..