Rush - Snakes & Arrows Live (2008)

Canada
Label: Anthem

1. Limelight (4:47)
  2. Digital Man (6:56)
  3. Entre Nous (5:18)
  4. Mission (5:39)
  5. Freewill (6:01)
  6. The Main Monkey Business (6:06)
  7. The Larger Bowl (4:21)
  8. Secret Touch (7:45)
  9. Circumstances (3:46)
  10. Between the Wheels (6:01)
  11. Dreamline (5:15)
  12. Far Cry (5:20)
  13. Workin' Them Angels (4:48)
  14. Armor and Sword (6:57)
  15. Spindrift (5:46)
  16. The Way the Wind Blows (6:24)
  17. Subdivisions (5:43)
  18. Natural Science (8:34)
  19. Witch Hunt (4:49)
  20. Malignant Narcissism - De Slagwerker (10:41)
  21. Hope (2:21)
  22. Distant Early Warning (4:53)
  23. The Spirit of Radio (5:03)
  24. Tom Sawyer (5:48)
  25. One Little Victory (5:26)
  26. A Passage to Bangkok (3:57)
  27. YYZ (5:17)
avatar van Bulldozer
Ben ik bevooroordeeld? Ja.
Ik ben bij één van de concerten geweest in Ahoy van waaruit deze dubbel cd is opgenomen. Ik ken al een aantal live-cd's van Rush en je vraagt je dan af of dit van toegevoegde waarde is.
Ik denk het wel, alleen al om het feit dat er een aantal nummers van de laatste cd "Snakes and Arrows" op staan.
De geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. ik was vooraf wat huiverig hierover omdat ik het geluid in Ahoy niet bepaald sterk vind. Maar, de heren technici (o.a. Alex Lifeson) hebben hun best gedaan en een goed klinkend product op de markt gebracht. Een heldere klankkleur en een niet-blikkerig, vol geluid.
En dan de muziek. OK, Geddy Lee komt niet zo hoog meer met zijn stem maar je hoort wel dat hij gedreven zingt. De gitaar van Alex staat mooi afgesteld, niet overstuurd. Het superieure drumwerk van de heer Peart komt op deze dubbel-cd heel mooi uit de verf.
Hoogtepunten voor mij zijn: "Digital Man", "Mission" (prachtig), het verscheurende "Secret Touch", "Between the Wheels" (intens, kippevel), het altijd heerlijk klinkende "Dreamline", "Workin'Them Angels", "Way the wind blows", "Subdivisions" (geweldig was de "elektriciteit" in Ahoy tijdens dit nummer), "Natural Science", "Distant Early warning" (snoeihard), "Spirit of radio" en "Tom Sawyer".
"The Main Monkey Business", één van mij favorieten op "Snakes and Arrows", vind ik hier niet helemaal tot zijn recht komen.
Deze cd is een must-have voor iedereen die in Ahoy is geweest en voor iedereen die van een mooie en strakke live-registratie houdt. De DVD van deze optredens wordt in het najaar verwacht...

Mooi, hij staat erop

k heb ook de tijd er even bijgezet, en een paar titels aangepast (die zijn een beetje slordig, Monkey Business is The Main Monkey Business bijvoorbeeld)

Ik ga vandaag in ieder geval het eerste schijfje even luisteren, ben benieuwd!

Dit concert was mijn eerste rockconcert (ik ben 15 ) en het was echt geweldig! Ik denk dus niet dat de cd me tegen zal vallen, ik review m binnenkort wel even

avatar van Bulldozer
Na de 2e luisterbeurt: Rush 4-ever!!!!

Oke, geluisterd, en ik vind hem helemaal geweldig! Precies zoals ik me herinner van het concert.

Het geluid is geweldig, een heel open helder live geluid, het voelt echt alsof je in de zaal zit, en vooral is het geluid ook heel krachtig (zet je cd-speler extra hard, dan komt de cd het beste tot z'n recht!) en het is goed hoorbaar (maar niet storend) dat het publiek helemaal uit zijn dak gaat!

De setlist is goed, met rush-klassiekers zoals Tom Sawyer, The Spirit of Radio en YYZ, en ook nummers die nog niet zo vaak live zijn gespeeld zoals Circumstances, Digital Man en het echt geweldige Natural Science, wat een kracht! Geddy Lee zingt de longen uit zijn lijf, Peart ramt er op los en Lifeson speelt een paar prachtige gitaarsolos

Rush bewijst dat ze nog steeds geweldige muzikanten zijn. Geddy's stem is iets lager, en hij zingt ook af en toe iets 'om de noot heen' ik weet niet zo goed hoe je dat moet omschrijven maar je kan wel horen wat ik bedoel, dat klinkt in het begin wat verwarrend, maar ik vind het eigenlijk wel mooi, het is compleet zuiver, en op nummers als Freewill en Natural Science bewijst hij dat hij ook nog steeds zijn door merg een been gaande hoge uithalen kan, geweldig!

Alex is ook weer goed op dreef, zijn gitaar heeft een heel mooi geluid, heerlijk krachtig met flink wat compressie. Zijn riffs klinken daardoor heel stevig, zonder te veel vervorming, en ook zijn solo's zijn meesterlijk! In Freewill, Armor and Sword en Between the Wheels bijvoorbeeld (3 andere hoogtepunten van deze cd, vooral de laaste, wat een kracht, de keyboard + gitaar overwelmt me gewoon helemaal!

En ja, dan moet ik ook nog wat over Peart zeggen, maar daar hoef ik eigenlijk niet veel over te zeggen, luister gewoon eens naar De Slagwerker, ik ben wel wat van hem gewend maar hij verbaast me weer ongelooflijk!

Ik vind ook dat de nummers van Snakes & Arrows heel goed tot hun recht komen met dit geluid, er zit een bak kracht achter (Workin' Them Angels bijvoorbeeld, een van de indrukwekkendste nummers van het concert), ze overtreffen de toch al goede studio versies zeker!

hoogtepunten: Digital Man, Mission, Freewill, Between The Wheels, Workin' Them Angels, Armor and Sword, Natural Science, Witch Hunt, The Spirit of Radio, Tom Sawyer en YYZ

Kortom: Ook in 2007 en 2008 geldt: Rush rockt, en hoe!

Volgens de website van Rush kwam dit album pas 15 april uit, ik had hem de 11e al! Ik weet niet of iemand anders dat ook had, naja lekker belangrijk ook.

Wat wel belangrijk is, is dat het een geweldige live plaat is, waarschijnlijk omdat ik er zelf ook was en het daardoor wel weer leuker maakt om te luisteren, je maakt het gewoon keer op keer opnieuw mee!

Toen ik Bij het concert was kon ik alleen alle platen tot en met Moving Pictures + Snakes & Arrows van deze heren en ik was ook blij dat ze daar behoorlijk wat nummers van speelden vooral die van Moving Pictures en Permanent Waves. Maar waar ik ook heel verrast door was waren de nummers die ik niet kende, die hebben ook veel indruk om me gemaakt en dat merk ik nu weer als ik deze live registratie beluister. Vooral nummers als Digital Man, Mission en Subdivisions vind ik heel lekker om naar te luisteren, dat betekent dus dat ik voorlopig nog wat plaatjes van ze heb uit te proberen

En Voor de rest sluit ik me geheel bij Iemand 74 aan. Entre Nous, Digital Man, Mission, Freewill, Between The Wheels, Far Cry, Workin' Them Angels, Witch Hunt, The Spirit of Radio, Tom Sawyer, YYZ en mijn persoonlijke favoriet; Natural Sience.

Alleen jammer dat ze het intro er niet bij gedaan hebben en het intro van Tom Sawyer. Maar voor de rest in een woord GEWELDIG! Ik ga nog veel luisterplezier aan dit album beleven.

4 sterren, zeker wel.

"De geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. ik was vooraf wat huiverig hierover omdat ik het geluid in Ahoy niet bepaald sterk vind"

Hoe het geluid klinkt in de hal lijkt me los te staan van de opname ...

avatar van Bulldozer
Dat is inderdaad ook wat ik verwacht. Alleen moet je maar afwachten hoe het op de CD tot uitdrukking komt.
Maar, hoe vind je de CD?

avatar van ricardo
De cd zelf?of het geluid op de cd?Ik zou dit album ook wel eens willen beluisteren,zal nog wel beter dan hun studio albums klinken denk ik.

het gemiddelde blijft flink hoog mooi zo!

Sir Spamalot (crew)
Ik vel nog geen volledig oordeel en ik geef nog geen punten, want voor dit album ga ik mijn tijd nemen, maar waarom o waarom laten ze altijd dat intro weg: het maakt toch deel uit van het optreden. Ik kan wel al zeggen dat dit album me heel erg bevalt. Natural Science en Between the Wheels zijn o zo sterk.

Sir Spamalot schreef:

Omdat ze op deze manier het precies op 2 cd's past. Hadden ze alle intro's etc. moeten meenemen (b.v. South Park intro van Tom Sawyer) dan hadden ze drie cd's nodig gehad. Waarschijnlijk (hopelijk) komt het allemaal goed met de DVD.

En anders hebben we altijd nog de broodnodige bootlegs

avatar van Thunderrock
Goede Cd. Ik was erbij op de eerste dag. Geweldige band. Geweldige show. Elke rush live cd is welkom en zeker deze waar je zelf bij was.
1 ding valt me op. het publiek is er erg irritand door en over heen gemixt. De sfeer was goed daar niet van maar zo enthousiast als op deze cd is wel wat overdreven.
Het blijven (noord) amerikanen natuurlijk.

Sir Spamalot (crew)
@rushanne: Vrede met je uiteenzetting, maar toch blijf ik het jammer vinden. Ik kan toch zo genieten van een optreden zonder herstellingen achteraf ... maar dergelijke zaken zijn toch o zo zeldzaam. Jammer maar helaas, het zal me toch niet tegenhouden om ten volle van deze cd te genieten. Ik weet nu al wat ik zal stemmen, maar ik houd nu liever er een beetje de spanning in - sadistisch hé (alsof de wereld daarop zit te wachten).

Sir Spamalot schreef:

Ja, ik begrijp je punt. Ik wil hier ook niet het beluisteren van bootlegs aanbevelen, aangezien de kwaliteit van veel van zulke opnames zwaar tegenvalt. Maar voor de volledigheid en het echte "Live" gevoel kom je toch wel eens terecht bij zulke opnames.

avatar van manecas36
Echt heel erg goed! Toch wacht ik op de dvd / cd - box die eraan schijnt te komen.

avatar van notsub
Na twee avonden Rotterdam is het erg leuk dit ook op CD in huis te hebben. De DVD ga ik zeker aanschaffen. Voorlopig ga ik deze lekker draaien. Er staan toch aardig wat niet eerder live uitgebrachte nummers op om het interessant te houden. De all-time classics vervelen nooit en het blijft leuk oude nummers weer met een andere productie te beluisteren.

Sir Spamalot (crew)
Daar is 'em, daar is 'em (vrij naar de grote Rik De Saedeleer): 4,50 (met nog progressiemarge). Prachtig live-album zoals door zovelen hierboven al gezegd: ze laten toch mooie albums los op de mensheid. Daar doe ik mijn hoed voor af: Natural Science, Between the Wheels, ... Nu pas let ik erop dat één van mijn favoriete nummers (The Pass) er niet op staat en ik mis het niet eens: keuze genoeg.

avatar van rushanne
DVD staat gepland voor 25 november, niet geheel toevallig ook mijn geboortedag!

rushanne schreef:
DVD staat gepland voor 25 november, niet geheel toevallig ook mijn geboortedag!

Da's pech, één dag te laat.

Bulldozer schreef:

Da's pech, één dag te laat.

Reputatie van Rush kennende zal 25 november ook wel niet gehaald worden.....

avatar van Bulldozer
Ik wil nogmaals benadrukken dat de geluidskwaliteit van deze live-registratie formidabel is.
En nu maar wachten op de DVD.....

avatar van rushanne
op www.rushisaband.com zijn al wat fragmenten te zien

avatar van Bulldozer
Kippenvel, ik kan bijna niet meer wachten..................

avatar van VanDeGriend
Ik ben naar dat concert in Ahoy geweest maar dat was nog niet half vol? Toch een cd en dvd van dat optreden?

VanDeGriend schreef:

Niet half vol is wel erg overdeven uitgedrukt. Op de vloer was het redleijk druk, en op de tribunes waren wel wat stoeltjes leeg. Maar om dat gelijk half vol te noemen???

Bovendien hadden ze van te voren al aangekondigd dat het concert gefilmd werd, evenals de dag erna. Toen was het iets minder gevuld, maar nog zeker veel meer dan de helft van de capaciteit werd benut. Waarschijnlijk ben jij die tweede avond geweest?

avatar van Bulldozer
Ik ben de tweede avond geweest. De tribunes goed gevuld. Op de vloer was het niet helemaal vol maar redelijk druk.
Buiten dat, ik heb een wereldavond gehad. Nu al bijna weer een jaar geleden maar het staat mij nog zeer helder bij.

Antonio

Check bovenstaande link voor mijn foto's van beide avonden in Rotterdam vorig jaar.

Heb de DVD voor kerst gevraagd, dus ik moet nog even geduld hebben voordat ik alles weer even fijn kan herbeleven !!!

Antonio
Heb nu ook de DVD in mijn bezit (3 schijfjes !!!), gekregen van de Kerstman en het is kippenvel all over again

Echt ontzettend tof om een DVD te hebben van optredens waar je zelf bij was, nu moet ik zien of ik mezelf kan vinden tussen het publiek...

De extra's zijn ook erg leuk trouwens, geweldig om te zien dat een band die al sinds 1974 uit dezelfde 3 mannen bestaat, zichzelf na al die jaren zo lekker NIET serieus neemt !!!

Liftende barbiepoppen, een Schotse Geddy Lee en Alex die maar 1 zinnetje kent: ''Are you going somewhere ?''

En ook goed om te weten dat zelfs Neil nog kan lachen, na alles wat hem is overkomen...

zeker de DVD is egt super, ben er ook zelf geweest en kan er nu weer helemaal van nagenieten. En die lui hebben zeker humor!