Johnny Flynn - A Larum (2008)

Folk / Rock
Label: Universal

1. The Box (3:36)
  2. The Wrote & the Writ (4:07)
  3. Tickle Me Pink (3:11)
  4. Brown Trout Blues (5:02)
  5. Eyeless in Holloway (4:05)
  6. Shore to Shore (4:23)
  7. Cold Bread (3:29)
  8. Wayne Rooney (4:17)
  9. Leftovers (4:15)
  10. Sally (3:35)
  11. Hong Kong Cemetry (4:51)
  12. Tunnels (3:08)
  13. All the Dogs Are Lying Down (4:13)
  14. Shore to Shore - Reprise (1:29)
avatar van timhardt
Wat klinkt dit geweldig goed zeg.....to be continued.....

avatar van timhardt
overweldigend debuut! Eén van dé platen van dit jaar! Komaan mensen, luisteren hoor!

avatar van timhardt
Eén iemand, niemand méér???
Echt ten onrechte hoor, deze staat voorlopig op nummer 1 van mijn top 10 dit jaar...

timhardt schreef:

Als dit uit jouw mond komt is er van mijn kant zeker interesse omdat we vaak een redelijke overlap vertonen en zeker ook in onze eindejaarslijstjes. Over het laatste kan ik alvast kort zijn: dat gaat dit album niet halen denk ik. Maar dat ik hier vakwerk hoor is een ander verhaal.
Alsof ik een troubadour in een Ierse pub hoor, zo'n onbewerkte diamant die nog lekker kan rijpen. En dat is dit A Larum dan ook voor mij: ruw, teder en met liefde gemaakt.
Geen eindejaarslijstje (maar zeg nooit nooit natuurlijk); wel een zeer uitstekende beoordeling.

aERodynamIC schreef:

4* is niet slecht om mee te beginnen. Blijven luisteren, in het begin sprak me vooral het begin van de plaat aan, de eerste 5 nummers zeg maar, dat echt een klein feestje op zich is, pas daarna drongen rustigere nummers als Cold bread en Tunnels ook door. Ik heb op deze plaat echt niets aan te merken en kan ze ondertusen ook diagonaal erg vals meezingen

avatar van Woody
"Brown Trout Blues" is helemaal mijn ding. Prachtig nummer. door de top 10-2008 ontdekt van Timhardt. Snel opzoek naar meer, hopelijk klinkt de rest van het album net zo mooi.

Woody schreef:

Laat het hier zeker weten: dit album verdient véél meer aandacht!

avatar van misja82
Ik ga ernaar op zoek!

avatar van Woody
Gevonden en goed bevonden. Brown Trout Blues behoord nog wel tot de favorieten> verder is het album wat luchtiger van aard maar wel lekker. Er klinken hier en daar wat ierse folk geluiden door maar de kracht zit hem voor mij in het minimalische en toch volle geluid.

avatar van grovonion
Lichtjes fantastisch album met zoveel ideëen erin verwerkt dat het even bekomen is na de eerste luisterbeurt. Herrinnert me hier of daar aan Devendra.

avatar van sydbarrett
Ik vind het geluid op dit album minder dan het geluid op de demo's die Johnny Flynn (eerst nog and the sussex wit;)) had. Die klonken veel puurder, en die vond ik heel erg goed. Daarom verheugde ik me best wel op dit album, maar is het voor mij toch een kleine tegenvaller. Ik zal het nog wel een kans geven...

RedLightCityBoy
Johnny Flynn - A Larum

Nadat Johnny Flynn zijn middelbare school in Londen heeft afgemaakt begint hij zich te richten op zijn muziek.
Hij zat altijd bij school-bandjes, maar het was nog niet erg serieus.

Johnny Flynn was de enige die door bleef zetten in de muziek.
Rond 2000 begint Johnny Flynn te werken aan solo nummers.
Dan zoekt de band: The Sussex Wit nog een zanger voor hun band.
Via, via komen ze uit bij Johnny Flynn.
Sommige leden kent Flynn nog van zijn zijn school.

De band begint samen met Johnny Flynn nummers te schrijven.
Na een tijd staan de jongens er erg goed voor.
Ze hebben vele optredens, maar een contract komt pas eind 2006.
Lost Highway Records (het label van o.a.: Ryan Adams) onntdekt de band bij een optreden. Zo worden ze gecontracteerd en mogen ze een album uitbrengen.

En eind 2008 is het album dan eindelijk af.

Ik kan erg genieten van deze prachtige folk/rock.
Mooie levensliederen die erg catchy en pakkend zijn.
De stem van Johnny Flynn is erg mooi en de band zorgt op dit album ook voor de meest prachtige muziek.

Mooie gitaar stukken afgewisselt met sterke viool en bas lijnen.
Ook af en toe eens een sterke drum om het gevoel te versterken.

Elk nummer is in de zelfde stijl, maar elk nummer is erg sterk.
Voor mij zitten er geen momenten waarop ik even moet skippen.
Nee, dit is een mooi album, waar ik graag naar luister.

Ik denk dat deze man nog eens kan uitgroeien tot een grote man in de muziekwereld. Hij zet voor zijn debuut alvast een lekkere plaat neer waar weinig op aan te merken is.

avatar van De Daniël
Kom toevallig op deze man via La Blogotheque. Klinkt geweldig zeg, eens goed horen de komende tijd!

avatar van faadge
De Daniël schreef:

Mij is zopas krék hetzelfde overkomen!
Hij staat dan ook goed zichtbaar bovenaan. Hier zullen we geen spijt van krijgen, dunkt me.

avatar van De Daniël
Ongelooflijk lekkere muziek dit! Zijn banjo/mandolien spel is echt goed. De zang spreekt mij ook aan en deze man flikt het ook nog eens om 14 prachtige nummers te schrijven. Oke, twee daar van vind ik wat minder, maar de rest zijn genieten geblazen! Nu geef ik 4,5 ster, dit kan dalen in de toekomst omdat het misschien wat kan gaan vervelen, maar hé dat zien we dan wel weer

avatar van timhardt
't Wordt eindelijk opgepikt, dit geweldige album. Nog steeds mijn nummer 1 van vorig jaar!

Bedank La Blogotheque daar maar voor

avatar van De Daniël
Waarom was dit in hemelsnaam niet het beste album van 2008? Ongelooflijk, dit blaast naar mijn mening Fleet Foxes en Bon Iver (stonden hoog toch in de eindlijst?) mijlenver weg.

Echt een geweldig album met heel veel afwisseling.

RedLightCityBoy
Waarom was dit in hemelsnaam niet het beste album van 2008? Ongelooflijk

Voor dit album is er jammer genoeg erg weinig aandacht. Deze plaat blijft echt lekker hangen en er staan prachtige nummers op! ook deze stond in mijn 2008 top 10.

avatar van De Daniël
Bij mij staat hij stipt op nummer 1 van 2008.

De Daniël schreef:

Echt een geweldig album met heel veel afwisseling.

bij mij stond hij ook op nummer 1!

avatar van De Daniël
Goed werk, maar hij is niet goed genoeg om in je persoonlijke top 10 te komen? Ik kan eigenlijk geen top 10 van beste albums samenstellen, vind ik te moeilijk, maar ik weet wel dat dit album er zeker in staat.

avatar van faadge
De Daniël schreef:
...dit blaast naar mijn mening Fleet Foxes en Bon Iver (stonden hoog toch in de eindlijst?) mijlenver weg....

Een zéér sterke plaat is dit zeker en vast en ik heb veel respect voor zijn gitaartechniek en zangstijl. Maar om Fleet Foxes en Bon Iver (mijlenver) weg te blazen klinkt hij nog iets 'te groen achter de oren', vind ik.
Hoe dan ook, zijn potentieel zal ik alvast niet ontkennen.

avatar van De Daniël
Dat 'groen achter de oren' hoor ik er dus totaal niet in. Het is alsof deze man er al meerdere albums op heeft zitten. Het tegendeel is dus waar, maar dat hoor ik er echt niet in terug. Ach hoe dan ook, ik blijf hier nog lekker van genieten

De Daniël schreef:

ik ben blij dat ik niet alleen sta! blijft 'n fantastisch debuut!

avatar van Mctijn
Schande dat ik deze vorig jaar gemist heb....
Lekkere moderne folk. Klinkt soms behoorlijk Iers, terwijl hij uit Londen komt....
Morgen maar eens goed voor gaan zitten

avatar van De Daniël
Ik zou hier heel goed voor gaan zitten, trek er maar een hele dag voor uit anders! *overdrijvingsmode uit*

Social_Mask
Dat Ierse pub gevoel is ook hier aanwezig. En wat geniet ik ervan! Zeer leuke folk plaat waar de plezier ervan af spat. Vooral zeer constant van niveau. Begin tot eind fantastisch. Favorieten kiezen is haast onmogelijk. U begrijpt, ik ben helemaal weg van A Larum. En gelijk heb ik. Ook zo ontzettend catchy op momenten, waardoor het totaal niet verveelt. Om eerlijk te zijn heb ik wat moeite met het verwoorden van mijn enthousiasme. Misschien moet ik het even laten bezinken..

Ik verwacht iig enorm veel van Johnny Flynn's volgende album. Ergens denk ik dat het wel goed komt.

avatar van De Geu$
Vandaag even wat nummers beluisterd op Youtube, maar het klinkt erg lekker. Ik moet het hele album maar eens proberen...

avatar van De Daniël
@ Social Mask, de man heeft onlangs een EP uitgebracht. Oke, weliswaar geen nieuw album, maar toch wel nieuw werk.