The Zutons - You Can Do Anything (2008)

Label: Deltasonic

1. Harder and Harder (3:48)
  2. Dirty Rat (4:00)
  3. What's Your Problem (3:55)
  4. You Could Make the Four Walls Cry (3:33)
  5. Family of Leeches (3:59)
  6. Don't Get Caught (3:18)
  7. Bumbag (4:36)
  8. Always Right Behind You (3:31)
  9. Put a Little Aside (4:02)
  10. Freak (4:20)
  11. Give Me a Reason (6:34)
  12. Little Red Door (3:25)
  13. Pull the Plug * (3:56)
:O:O:O die nieuwe single is echt geweldig! telkens denk ik weer: ze zullen wel weer een beetje tegenvallen met die nieuwe nummers en elke keer zijn ze gewoon NOG beter dan daarvoor! en dat kun je van niet veel bands zeggen denk ik. Ik kan niet wachten op de cd!

Waar ging het mis?

Toen het debuut uitkwam was ik gelijk enthousiast: een 4,5*, gelijk kaartjes gekocht voor hun optreden en het bandje kon niet meer stuk.
De tweede kwam er aan en ik was wederom wel te porren voor The Zutons. Toch bleek het album me niet te pakken en het kwam al snel de kast niet meer uit en ook die eerste raakte opeens in de vergetelheid. Vraag me niet waarom: het gebeurde gewoon.
En toen zag ik dat deze er aan kwam en het liet me helemaal koud.
Toch was er iets in me dat zei dat ik het toch weer eens moest proberen met ze: gun ze een herkansing want die vorige 2 cd's waren gewoon erg lekker.
Maar misschien had ik het toch niet moeten doen want You Can Do Anything doet me eigenlijk niks.
Slechte liedjes? Nee. Radicaal veranderd? Nee. Wat dan? Ik heb dus echt geen idee, echt helemaal niet gewoon. Ik probeer er weer warm voor te lopen maar het lukt simpelweg niet. Ik hoor een prima pop/rock album maar het is blijkbaar niet meer aan mij besteed.
Misschien toch maar het debuut weer eens opzoeken en kijken of ik de oude vlam wat kan aanwakkeren.

avatar van coldwarkids
Dat heb ik nou ook aERodynamIC precies zoals jij

Baltasound
coldwarkids schreef:
Dat heb ik nou ook aERodynamIC precies zoals jij

Is meestal met dit soort bandjes.

avatar van lauradance
tired of hanging around vind ik juist een hele goede cd van de zutons, maar dat is misschien omdat ik het debuut nooit gehoord heb. deze cd moet ik maar snel even gaan luisteren al ben ik wel wat huiverig door de reacties hierboven. misschien moet ik maar in mijn 'ik vind zutons leuk' bubble blijven.

avatar van Bartjeking
DIt is mijn eerste echte kennismaking met the Zutons, en ik moet zeggen het smaakt naar meer. Als ik de reacties hierboven moet geloven zijn de andere albums nog beter, dus ik kan mijn lol op

avatar van lauradance
oke ik heb het album nu een keer geluisterd en ik vind het nogal een flauw album, het rockt niet zo lekker als het vorige album.

Emu
Tja, dan ben ik tot op heden de enige die denkt dat het een heerlijke cd is.

Give it a try zou ik zeggen.

avatar van Amicus
Een grappig bandje dat mede door die saxofoniste toch wel wat anders klinkt dat het gemiddelde rockbandje.

Alleen zo leuk als op Who Killed...... the Zutons? zal het nooit meer klinken.

Het klopt inderdaad dat deze cd iets minder gelijk raak is dan de vorige twee cd's, maar na een aantal luisterbeurten vind ik hem toch wel wat leuker worden nu.

Ach, The Zutons zullen nooit echt veranderen, blijven bij hun typische geluid, maar dat is verder ook prima. Gewoon een leuk bandje, en van mij mogen ze best elke twee jaar zo'n album als dit uitbrengen, dan ben ik best tevreden.

avatar van thelion
Typies gevalletje van gewoon blijven doen waar je goed in bent.......
Voor The Zutons is dat dus makkelijk in het gehoor liggend po/rock maken en dat doen ze dus ook weer op hun derde.....
Niets nieuws onder de zon maar wel goed en lekker......

Vind deze iets minder dan zijn voorganger dus 3.5*

liekpiek
I don't get what your problem is
, ik snap niet wat het probleem is, dit is een prima plaat. Menigeen mag zich misschien afvragen wie The Zutons van het debuutalbum om zeep heeft geholpen, maar wat mij betreft geldt: The Zutons kunnen wat-dan-ook doen, het blijft goed.

Degelijk album maar echt heel weinig nieuws onder de zon.

avatar van jetje
liekpiek schreef:
I don't get what your problem is

Heel erg mee eens

Who killed the Zutons.

avatar van joyce19791
Net als bij de nieuwe Rifles, ga ik me toch ook maar hier eens aan wagen. Hun vorige albums heb ik namelijk grijs gedraaid.
Wel ben ik bang dat het bij dit soort bandjes alleen maar tegen kan vallen. Het is leuk voor even, maar daarna...