Weezer - Weezer (2008)

Alternatieve titel: The Red Album

Label: Geffen

1. Troublemaker (2:44)
  2. The Greatest Man That Ever Lived (Variations on a Shaker Hymn) (5:52)
  3. Pork and Beans (3:09)
  4. Heart Songs (4:05)
  5. Everybody Get Dangerous (4:02)
  6. Dreamin' (5:11)
  7. Thought I Knew (3:01)
  8. Cold Dark World (3:51)
  9. Automatic (3:07)
  10. The Angel and the One (6:46)
  11. Miss Sweeney * (4:02)
  12. Pig * (4:02)
  13. The Spider * (4:42)
  14. King * (5:11)
  15. The Weight * (4:30)
  16. Life Is What You Make It * (3:33)
  17. メリクリ * (5:25)
  18. It's Easy * (3:10)
  19. I Can Love * (3:49)
avatar van coldwarkids
Hij is nu ook uit gelukkig

avatar van Laurus~
Nou ja, ik dacht dat ze ermee gestopt waren. Dit belooft wat

avatar van henrico
Pork and Beans is nog wel aardig, hoewel de lol er na een paar draaibeurtjes wel snel af is. De rest is echter niet om aan te horen en te flauw voor woorden.

avatar van Schizophrenia
Ik ben bang als dat ik dit album ga luisteren, ik alleen nog maar meer teleurgesteld raak! Ik vond hun eerste twee albums namelijk echt wel twee toppertjes, maar als ik deze singel hoor dan weet ik niet wat ik er mee moet.

En het niveau wat ze eerst haalden op pinkerton, dat halen ze toch nooit meer, hoe hard ze ook proberen.

Schizophrenia schreef:

Dat niveau halen ze inderdaad niet meer, daarvoor was pinkerton gewoon veel te goed. Maar na Pinkerton en het blauwe cd'tje vind ik dit hun beste... Dus misschien toch eens proberen (let wel op, het 2de gedeelte van het album (na dreaming) is wel een stuk minder kwaliteit)

avatar van theodor
waarom staat The Weight er niet op??? geweldige cover...

aardige plaat, beter dan verwacht, geen Pinkerton

avatar van Schizophrenia
Facedown schreef:

Jammer, ik denk toch dat ik deze maar even skip
Wel weer een orginele clip heb ik gehoord..

avatar van Ploppesteksel
Lijkt mij geen goed idee.
Ik heb de bonustracks nog niet gehoord maar deze CD mag er toch wel enorm wezen, misschien dat 6,7,8,9 weer iets minder aantrekkelijk zijn maar 1 tem 5 is wederom fantastisch. Zeker 1 van de betere CD's van dit jaar. De tracks 6,7,8,9 zijn trouwens ook wel wat aan't groeien..

Schizophrenia; je kan natuurlijk ook doen alsof dit een EP'tje is en slechts de 5 eerste nummers downloaden
Dat zal je zeker niet teleurstellen !

Ploppesteksel schreef:
Lijkt mij geen goed idee.

Dat zal je zeker niet teleurstellen !

Reken Dreamin' er ook maar bij, supernummer!
Voor de rest ben je een slimme jongen

tondeman
Zag de single gisteren langskomen op mtv ( ) wat een lekker nummer zeg

avatar van timhardt
klinkt eigenlijk weer als vanouds na één luisterbeurt....nog even wachten met stemmen....

Joy
punt is een beetje dat het vanoudse immer lekker klinkt, zij het niet voor lang, pork & beans is gewoon de buddy holly van 2008 en je weet exact wat je krijgt bij weezer

nochtans dus erg lekker en vermakelijke clip

Het is gewoon een fijn en zelfs goed album.

bobbee
Ik geloof dat ik ze allemaal heb, maar ik draai ze niet vaak. Deze heeft een week in mijn auto meegedraaid en ik moet zeggen; dat beviel best. Het is geen topalbum maar er zitten een paar juweeltjes tussen. De clip van Pork and Beans is erg leuk. Gewoon ongecompliceerde feestmuziek met mooie meezingbare melodieën.

avatar van thelion
Lekkere plaat van Weezer niet te moeilijk gewoon lekkere rock.

Op de special edition staan niet 4 maar 5 bonus tracks...
Track nummer 15 is de zeer geslaagde cover van The Band's The Weight.

Edit: heb maar even een corectie verstuurd.

1,0
Pork and Beans vind ik best een leuk nummertje, dus het hele album van deze oude helden eens een kans gegeven...

... maar lieve mensen, wat een treurigmakende, deerniswekkende plaat is het geworden. Inspiratieloze songs als Troublemaker en Heart Songs worden afgewisseld met saaie waterige soepnummers a la Cold Dark World, en als klap op de vuurpijl (of liever gezegd het weigerende rotje) is er de mislukte grap Greatest Man dat bij dezen de titel slechtste song van 2008 krijgt opgespeld.

Brrr. 1*.

avatar van Ploppesteksel

The Greatest Man That Ever Lived is vooralsnog, voor mij, één van de toppers dit jaar!
Troublemaker is toch ook een goede song dacht ik; leuk riff, leuke tekst.. Vind ik veel leuker dan Pork & Beans.
Nog maar eens een paar keer luisteren, Otherfool

5x vind ik eigenlijk wel meer dan zat, Ploppesteksel

Joy
vraag me af of die nerd met die snor een echte snor heeft of plaksnor

als echt, respect anno 2008:)

otherfool schreef:
5x vind ik eigenlijk wel meer dan zat, Ploppesteksel

Excuses

Otherfool heeft pinkerton ook al op een 2,5. Misschien eens in de her beste gek

avatar van theodor
waarom iedereen zo teleurgesteld?!?

Ik vind deze plaat best groeien...

en als je dr aan gewent bent, zijn de laatste nummer ook best lekker... iig dreamin, i thought i knew, en the weight... alleen heart songs vind ik nog geen topper.... dit is geen radiohead maar wel een fijne plaat voor in de auto!

D-ark schreef:
Otherfool heeft pinkerton ook al op een 2,5. Misschien eens in de her beste gek

De blauwe Weezer en Pinkerton komen juist net uit de her

Nee hoor, ik heb toch sterk het vermoeden dat het aan dit vreselijke plaatje ligt en niet aan mijn uitstekende smaak

avatar van Marty McFly
theodor schreef:
dit is geen radiohead

Goddank!

avatar van StuF
ze worden ouder, maar ook weer niet. ik hoor gezonde tienerrebellie. een gevoel wat bij niemand ooit echt verdwijnt, alleen langzaam ondergesneeuwd raakt door verplichtingen, beslommeringen, stress - oh wat is mijn leven leuk - ... dankzij weezer weer eventjes aangeroerd. het is allemaal zo heerlijk simpel en ongecompromiteerd. technisch gezien kan zelfs ik deze nummers spelen en toch weten ze er steeds weer een creatieve twist aan te geven. het klinkt allemaal zo lekker fris en oprecht. wat mij betreft blijven ze altijd jong!

avatar van thetinderstick
Ik heb dit album besteld in de deluxe versie:

Hier stond als 16e track nog "Life's What You Make It", die vreemd genoeg niet hier op MuMu staat vermeld. Nu heb ik de cd thuis gekregen met alleen de 15 tracks die hierboven vermeld staan, en dus zonder "Life's What You Make It". Moet ik hier nu uit afleiden dat er geen versie bestaat met 16 nummers? Of hebben ze mij de verkeerde deluxe versie opgestuurd (en zijn er dus 2 deluxe versies)?

thetinderstick schreef:
Ik heb dit album besteld in de deluxe versie:

Ik heb de UK-versie met 2 bonusnummers The Weight en Life's What You make it... Gekocht in London.

avatar van grovonion
Aanstekelijke rock die ik even uit nostalgische redenen met 3,5 sterren voorzie maar die waarschijnlijk na een aantal beurten naar 3 zal zakken.

avatar van Red Sail
Troublemaker vind ik leuk, Pork and Beans ouderwets goed, en The Greatest Man..... de ene keer brillant en de andere keer waardeloos.

De eerste acht nummers zijn wel aardig. maar dit album verveelt nog al snel. Je hebt van die albums zoals het blauwe album die je 250 keer draait over 3 jaar verspreid, en nog steeds leuk is. Deze verveelt na 10 keer draaien.