Velvet Revolver - Contraband (2004)

Label: RCA

1. Sucker Train Blues (4:27)
  2. Do It for the Kids (3:55)
  3. Big Machine (4:25)
  4. Illegal I Song (4:17)
  5. Spectacle (3:41)
  6. Fall to Pieces (4:30)
  7. Headspace (3:42)
  8. Superhuman (4:15)
  9. Set Me Free (4:07)
  10. You Got No Right (5:35)
  11. Slither (4:08)
  12. Dirty Little Thing (3:57)
  13. Loving the Alien (8:20)
  14. Fall to Pieces [Acoustic Version] * (4:09)
  15. Bodies [Live] *
  16. Surrender * (4:25)
  17. No More No More * (5:39)
  18. Negative Creep * (6:49)
  19. Money * (7:38)
avatar van bonothecat
Gun's and Roses zonder Axl....volgens een bespreking van de bands die op lowlands komen spelen

Die single doet me erg aan Alice in Chains denken...

avatar van PsychoBoyJack
of gewoon ouderwets stone temple pilots......

Maar dat was dan ook een rip-off van ondermeer Alice in Chains. (knipoog)

Dionysos
herman schreef:

Die single doet me erg aan Alice in Chains denken...

Inderdaad, nagenoeg hetzelfde gitaargeluid en erg grunchy songstructuur. Gemixt met de hardrockfoefjes van GnR.

Ironisch dat Slash en co. nu muziek spelen die Guns 'N Roses begin jaren negentig de das om heeft gedaan. Ah wel, beter laat dan nooit.

avatar van NERD
De nummers die nu ge-released zijn "Fall to Pieces" en "Slither" zijn erg goed, waarschijnlijk wel de sterkste van het album. Staan nog wel een aantal goede nummers op. Het is eigenlijk allemaal stevige rock, met voor mij de 2 eerder genoemde nummers als uitschieters.

Niks mis mee dus.

3,5 sterren

is dit nu ook met de drummer van gnr... is me nu nog niet duidelijk

avatar van PsychoBoyJack
yep!
....ummhh... hoe heet ie'ook alweer 'ns?
Matt Sorum of zoiets toch....?

slaemperayreon
had er wel iets meer van verwacht. geen slecht album, maar ook niet mijn beste. dit is vooral voor fans van Gn'R. 3*

Dionysos schreef:

Grunge heeft GnR niet de das omgedaan, dat waren twee andere dingen 1) Axl, 2)drugs. Tis jammer, Axl had volgens mij wel een wereldstem (als er tenminste geluid uit kwam) maar was voor de rest van de wereld een verschrikkelijke KLOOTZAK en Slash en Duff waren (en zijn nog steeds) twee supermuzikanten, maar waren in die tijd iets teveel onder invloed van alcohol en drugs

avatar van Eddie
Dit zo geen Stone Temple Pilots-achtige band zijn, nou dat is het voormij wel. Gelukkig dan ook wel Stone Temple Pilotsop zijn allebest, wat een geniaale plaat . Ik hoor ook niet zo veel van slash zij solo's terug als waar ik bang voor was. alles is precies goed. 4.5*

Dit is de plaat die Guns 'N Roses en Stone Temple Pilots nooit maakte.

Dionysos
KingCobraNL schreef:

(Om maar eens op tijd te reageren) Be that as it may, het mag toch ook wel voor zeker aangenomen worden dat de hardrock die Guns N' Roses maakte in de mainstream niet meer kon opboksen tegen de overweldigende grungehype van begin jaren '90.

Enfin, ik heb deze plaat nu sinds enige tijd in mijn bezit en het klinkt allemaal wel verdomde bruut. Niks nieuws onder de zon, maar een oh zo lekker retrogevoel en meer dan degelijk uitgevoerd. Daarbij is het ook onmeunig gaaf dat inmiddels ouwe lullen als Slash en Duff na al die tijd nog steeds met zoveel enthousiasme muziek blijven maken .

Ik ga hier nog veel plezier aan beleven.

avatar van avdj
Kan iemand mij vertellen waarom Slash en co. gewoon niet onder de naam Guns N Roses deze plaat geproduceerd hebben?

avatar van gemaster
Ja, aangezien Axl eigenaar is van de naam, mag dat niet. Axl zou ooit nog eens uitkomen met het nieuwe GnR album 'Chinese Democracy', maar dat zal er wel nooit komen.

Overigens las ik ooit ergens dat The Offspring die titel voor hun nieuwste album wilden gebruiken, dat vond ik wel grappig, jammer dat ze het niet gedaan hebben.

avatar van avdj
Axl gaat dat in z'n eentje natuurlijk ook nooit redden.

Gisteren zag ik beelden van hun optreden in Rock Werchter. Nu moet ik wel bekennen dat ik de cd in kwestie niet ken. Ik ga dus af op de beelden die ik zag. Hihi, het was wel grappig. Om te beginnen hun weergave van de seizoenen: bassist in ontbloot bovenlichaam, Slash ingepakt in leder. Ofwel is die ene een stoere macho die in de kou toch zijn spieren (?) wil tonen, ofwel is de andere een teer puitje dat geen verkoudheid wil oplopen. Maar het grappigst is natuurlijk de zanger: dansend als Albert Motard, kronkelend, kroelend, en dan af en toe die pet op-en-af. Voor de die hard-fans reageren, toch even zeggen dat de muziek voor een eerste kennismaking zeker niet tegenviel. De show errond maakte het geheel echt genietbaar (lees komisch).

avatar van Eddie
Ik verbaas dat iedere keer dat de zanger uit zo'n mager en gesloopt lichaam nog enig volume kan persen, die kerel is zo mager. Maar de muziek is zeker vet en de naam Guns 'n Roses had zeker niet misstaan op de hoes van deze plaat. Jammer dat axl weer eens dwars moest liggen, maar als oude fan blijf ik hopen op een reunie in Apetite bezetting (Axl, Duff, Slash, Steven Adler & Izzy Stradlin). Axl zijn stem had overigens best gepast op deze plaat.

hans vd togt schreef:

is dit nu ook met de drummer van gnr... is me nu nog niet duidelijk

Guns n Roses heeft 2 drummers gehad, eerst steven adler, maar die is uit de band geschopt omdat tie zoveel drugs gebruikte dat somige studio opnames meer dan 25x moesten worden aangepast...

daarna kwam matt sorum een erg goeie drummer, op een van de live dvd's van gnr staat een meesterlijk drumsolo

contraband is een geweldig album trouwens!

avatar van Snappy
1,0
V.R. slecht aftreksel van G&R! Die zanger irriteert me ook behoorlijk, volgens een mix van Axl en Freddie Mercury!! Dus geen eigen persoonlijkheid. Ook die gasten live gezien tijdens Fields of Rock, Cijfer=1,0.

avatar van Eddie
Sorry maar de vergelijking tussen aan de ene kant Scott W. en aan de andere kant Freddie M. en Axl. R. ontgaat mij een beetje oke ze hebben een overeenkomstze zijn alle drie man en alle drie zanger. Maar freddie zing over het algemeen veel hoger, de vergelijking met Axl kan ik nog enigszins rijmen (hoewel ikhet er niet mee eens ben kan ik het me voorstellen) Velvet Revolver klink gewoon als een kruisbestuiving tussen heel veel Stone Temple Piplots en een beetje Guns 'n Roses.

avatar van Twilight
Goed album. Heel energiek, en ik kan de zang erg waarderen. Voor de rest niet echt een heel bijzonder album voor mij. Maar voor mensen die van stevige hardrock houden is dit zeker een aanrader. 3,5*

Eddie schreef:

Als huidige dfan blijf ik ook hopen op een reunie maar of die er ook komt daar heb ik mijn twijfels over.

avatar van Amongvedder
Lekker plaatje. Toch vind ik de platen vd Stone Temple Pilots lekkerder. (Waarom, weet ik zelf ook niet goed te verwoorden)

Een geniaal album, jammer dat niemand de band op zichzelf kan waarderen en iedereen maar over gNr en STP blijft zeiken...
Niemand snapt dat er in deze tijd weinig platen met ballen uitkomen...want dat is dit het dus wel!!

Dr Gonzo schreef:

Vind je het gek wanneer het zoveel op bovengenoemde acts lijkt. Wanneer je als band niet vergeleken wilt worden met anderen bands moet je ofwel zorgen dat je muziek maakt die nergens op lijkt (wat vrij lastig is) of zorgen dat je veel beter bent als je voorbeelden, dan vergelijkt met je de voorbeelden met hen.

avatar van Arno
Dit album kan lang niet tippen aan Guns n Roses, maar het is ook lang niet slecht. Daarom geef ik 3,5*

avatar van Werwolf
Falling to Pieces & Slither zijn twee hele goede platen. De rest van het album ken ik (nog) niet..

avatar van Jazper
De rest van het album ken ik (nog) niet..

Houden zo!

Er is toch al best veel over geschreven de afgelopen 2 jaar... VR is dankzij m'n gitaarleraar zéér goed in de smaak gevallen bij MIJ in ieder geval. Ik wil niet de twee bekendste songs eruit lichten (Slither, Fall to Pieces) maar Superhuman, You got no Right en Loving the Alien. Vooral in de laatste 2 mag er niet geklaagd worden over de eventuele zwakker geworden stem van Scott Weiland. Er is niets mis mee. Ik vind zijn act met de luidspreker op het podium minder, maar het puike samenspel met de rest van de band (herkenbaar te horen Duff en Slash) is goed, er zit chemie in. Iets waar de ex-GN'R-leden toch naar op zoek waren de laatste jaren. Complimenten ook voor slaggitarist Kushner, moet zich toch staande zien te houden naast fenomeen Slash.
Aanrader is ook Come on, Come in op de soundtrack van Fantastic Four.

wat met die hoezen, ik heb een zwarte hoes waarbij die vrouw haar geweer richt. Tracklist is hetzelfde. Gewoon voor de lol verschillende hoezen gebruiken?