Nightwish - Wishmaster (2000)

Finland
Label: Spinefarm

1. She Is My Sin (4:48)
  2. The Kinslayer (4:01)
  3. Come Cover Me (4:36)
  4. Wanderlust (4:52)
  5. Two for Tragedy (3:53)
  6. Wishmaster (4:26)
  7. Bare Grace Misery (3:43)
  8. Crownless (4:31)
  9. Deep Silent Complete (3:59)
  10. Dead Boy's Poem (6:49)
  11. FantasMic (8:17)
  12. Sleepwalker [Original Version] * (3:08)
  13. Wanderlust [Live] * (4:33)
  14. Deep Silent Complete [Live] * (4:20)
Een tweede Oceanborn, maar dan anders.

Met name Dead Boy's Poem is een echt kippevel nummer.

Er is trouwens op sommige edities nog een bonustrack te vinden, namelijk Sleepwalker.

avatar van Jordy
Die mag je er via de "corrigeer" link even bijzetten, bedankt

De DVD is ook grandioos genieten!!

wat ruiger dan het eerste album, nog steeds top.

Eigenlijk voor mij het beste Nightwish album, alle nummers zijn raak en het zakt nergens in.

Marcel²
Een prachtig Symphonic metal album van Nightwish. Die stem van Tarja echt super. Een aantal maanden geleden ook al hun albums aangeschaft, of het allemaal niets kost.

Voor de fans
een clip van "Wishmaster"

ja jongens, jullie hebben lang moten wachten maar hier is die dan!, het grandioose vervolg!

Alweer een muziekspectakel van Nightwish.
Ook deze cd bevat weer veel mega-songs.
Ik vind dan ook dat degene eer krijgt die eer toekomt, in dit geval Nightwish.
Zo zal ik ook deze cd weer hoog beoordelen.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:
Ja Marcel, ook ik heb Nightwish een aantal maanden geleden ontdekt. In een opwelling heb ik rond de afgelopen kerstdagen alle cd's van Nightwish gekocht wat mij op de rand van een faillissement heeft gebracht . Maar goed: "het kost wat maar dan krijg je ook wat". Nu ik de muziek van Nightwish ken moet ik zeggen dat zo'n groep als Within Temptation uit Waddinxveen toch eigenlijk zwaar tegenvalt . De zangkwaliteiten van die zangeres van Nightwish is natuurlijk 10 keer beter dan het gekerm van mevrouw Den Andel . Nightwish is en blijft een openbaring voor mij .

het beste album dat nightwish ooit gemaakt heeft *5

avatar van freitzen
Tja... na Oceanborn kon je dit nou niet echt een vooruitgang noemen... ware het niet dat er natuurlijk weer een hoop mooie nummers bijzitten. Net niet genoeg voor 4.5*, aangezien veel nummers al de nodige kracht verloren hebben, maar een 4 is het nog wel waard.

avatar van Rinus
Weer een fijn album van Nightwish. Met een van mijn favoriete Nightwish songs erop, Come cover me. Prachtige hoes overgens.

Mooie cd absoluut,

top nummers zijn

Wishmaster, Deep Silent Complete, Fantasmic lekker lang nummer!!

avatar van notsub
Wat een lekkere energieke plaat is dit. Met het titelnummer als speerpunt knallen de nummers als een prettige verzameling vlot klinkende nummers door je kamer. De combinatie van de stem van Tarja tegen de symphonisch aandoende metal werkt uitstekend. Een prima plaat van deze Finse groep.

STaN_THe_MaN
Goede plaat, m'n enigste nightwish plaat die ik heb, blijft 't ook bij, vind dit toch wel de beste.

avatar van Gothica
Krachtige CD en mooi in elkaar gezet de liedjes sluiten mooi aan. Het is een geweldige opvolger van Oceanborn! Het type muziek en de stem van zangeres Tarja geeft het een uniek karakter iets wat ik bij Anette helaas mis. Dit is ook echt een album dat gaat ovetr fantasy dingen wat het helemaal iets unieks geeft! Ik denk dat ik hiervoor echt een 5,0 ga geven!

avatar van Mandylion
Met dit album begint de echte Nightwish-stijl, vind ik. De instrumenten worden nog beter op elkaar afgestemd en er verschijnen meer mooie stukjes, zoals het eind van Wanderlust (voor de rest ook een mooi nummer), het begin van Crownless en stukjes in Bare Grace Misery, een nummer waarvan ik overigens de melodie nog steeds niet zo zou kunnen oproepen, wat bij een prachtig nummer als Come Cover Me meteen lukt. Dit is dan ook wel een mooi gevoelig nummer, vind ik, maar wel krachtig. Een topper dus, net als She Is My Sin, het lekkere Wishmaster en Dead Boy's Poem. Goed album dus!

avatar van Liampie
Geweldig! Geweldig! Geweldig!
Bijna alles klopt aan dit album! De kwaliteit zakt wat in bij Two for Tragedy, Crownless en Deep Silent Complete, maar de rest is gewoonweg geweldig!
She is my Sin is een goede opener, the Kinslayer maakt het feest nog mooier, Come Cover Me en Wanderlust zijn voor Wishmaster-maatstafen gemiddeld (ook geweldig dus). Dan dus de dip, die alweer snel wordt opgelost met Wishmaster en het iets mindere Bare Grace Misery.
Geweldig!
Crownless/Deep Silent Complete is een langere dip, maar minder erg dan TFT. Als je denkt dat je alles hebt gehad komen de twee über-meesterwerken FantasMic en Dead Boys Poem. Vooral die eerste is fenomenaal goed, zo origineel, gevarieerd maar toch een geheel. Geweldig.

Echt een prachtig album, dit is het album waar ik voor het eerst kennis maakte met Nightwish en de prachtige stem van Tarja. In mijn ogen ook gelijk het beste album dat Nightwish heeft gemaakt.
Favorieten zijn Dead Boys Poem en Fantasmic.

avatar van winterstorm
Het beste van Nightwish? Geef me dan toch maar Oceanborn. Vraag me trouwens af of Anette dit live ook allemaal uit haar strot krijgt.

avatar van sander.h
Persoonlijk hoor ik deze liever dan Oceanborn (mijn eerste Nightwish plaat). Bijna ieder nummer vind ik geweldig, met name She Is My Sin, The Kinslayer, Come Cover Me en Dead Boy's Poem.

Een van mijn favorietjes

avatar van joepsiez
0,5
wat een kutalbum...

avatar van Mandylion
joepsiez schreef:
wat een kutalbum...

Duidelijk een redenering met argumenten ja...

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Na het veelbelovende debuut Angels Fall First (1997) en het overweldigende Oceanborn (1998) volgde twee jaar later deze Wishmaster. Dikwijls is het derde album de make-or-break album: ofwel gaat de groep nog een stap vooruit ofwel trappelt men ter plaatse. Is deze een stap vooruit op Oceanborn? Ik vind het nog altijd moeilijk om hierop te antwoorden: opnieuw staan hier pareltjes op zoals She Is My Sin, Wanderlust, Wishmaster (!), Bare Grace Misery, Crownless en Fantasmic. Toch heb ik hier mijn twijfels over Two For Tragedy en Dead Boy’s Poem. Ik heb het op dit album voor de uptempo snelle nummers en dat had ik nu juist niet noodzakelijk voor de voorganger Oceanborn. Klinkt dit logisch? Natuurlijk niet, het is gewoon een gevoel. Toch ben ik blij en blijf ik blij dat deze band het heavy element nooit uit het oog verliest: retestrak, melodieus maar dit blijft pure heavy metal, geen gothic of wat dan ook.

avatar van steve harris
vanavond ineens zin om dead boys poem te horen, en ik weet nu ook weer waarom

een juweel van een nummer iets wat nightwish tegenwoordig niet meer maakt

avatar van jasper1991
het enige album van nightwish dat mij kan overtuigen, later werden ze meer poppy.

Sir Spamalot schreef:
nou sorry hoor, nachtwens en als je ziet hoe die leden er bij lopen... dit is ordinaire gothic muziek

avatar van Liampie
jasper1991 schreef:

Ze hebben inderdaad een gothic uitstraling, maar daar houdt het in mijn ogen ook wel op. Misschien op de laatste twee albums enigszins, maar Wishmaster is zonder twijfel niet gothic. Vervang de vrouwelijke zang door mannelijke zang en het verschil is helemaal duidelijk! Dit is pure Power Metal.

Liampie schreef:

ja, maar bepaalde power metal gaat ook al richting de gothic vind ik.
als je dan ook nog nightwish heet en die uitstraling hebt door kleding en alles vind ik het toch wel glashelder.
en dit album is dan misschien iets meer richting de power/heavy metal maar once en dark passion play? no doubts