The Offspring - Rise and Fall, Rage and Grace (2008)

Rock / Punk
Label: Columbia

1. Half-Truism (3:25)
  2. Trust in You (3:09)
  3. You're Gonna Go Far, Kid (2:57)
  4. Hammerhead (4:38)
  5. A Lot Like Me (4:28)
  6. Takes Me Nowhere (2:59)
  7. Kristy, Are You Doing Okay? (3:42)
  8. Nothingtown (3:29)
  9. Stuff Is Messed Up (3:32)
  10. Fix You (4:18)
  11. Let's Hear It for Rock Bottom (4:04)
  12. Rise and Fall (2:59)
  13. O.C. Life * (2:53)
  14. You're Gonna Go Far, Kid [Live] * (3:03)
  15. Gotta Get Away [Live] * (3:52)
avatar van Sanderkeuh
Ik hoop dat die hoes fanmade is...?

avatar van problem
Lol! Ik verwacht er wel veel van. Eindelijk iemand die dit album heeft toegevoegd. Thnx

avatar van kaztor
Ik vraag me af of het al eens gedaan is met die flauwe grappen als op Americana en Conspiracy Of One...

De vroegere albums zijn nl. veel en veel beter.

avatar van Sanderkeuh
Hammerhead en Half-Truism klinken in ieder geval geweldig.
Maar die hoes is fanmade, er is nog nergens een officiële gepost. Zat te wachten op officiële hoes om toe te voegen.
Nja, bespaart me weer wat werk.

Maar ik kijk wel uit naar dit album, gaat stukken beter zijn dan de vorige 2 denk (hoop) ik.
En ook serieuzer qua teksten denk ik, maar dat maakt mij niet veel uit, zolang het maar lekker klinkt. Hun minder serieuzere nummers zijn zeker niet slecht. (Walla Walla bv.)

avatar van Dexter
Hammerhead klonk in ieder geval al veelbelovend. Ik verwacht ook veel van dit album, ik vond de nummers al een beetje klinken à la Ignition.

Het is wel de officiele cover, kijk maar op www.offspring.com
Het gaat zeker wel een goed album worden denk ik, Hammerhead klinkt al geweldig, Half-Truism klinkt ook goed, en de kleine stukjes van Trust In You klinken ook krachtig en snel, niet van die slome nummers iig zoals een aantal op Splinter, hoop dat ze dat nu niet hebben.

avatar van TheSilmarillia
De cover is inmiddels gewijzigd, kennelijk is dit dan de officiële.

clutch
Tjonge, ik wist niet dat deze dudes ook nog muziek maakte...

Ik heb hier volgens mij ook nog een shirt van... hehe

Maar goed, ik lees hier dat een aantal nummers al erg goed zijn, dus ik zal hem denk ik wel luisteren, blijft opzich een leuke band.

avatar van Sanderkeuh
@MATKO, heb hem zelf gecorrigeerd. Daarvoor stond er een andere op. Deze hoes is veel beter dan vorige iig, lekker simpel.

avatar van i.Ron S.
Hopelijk hebben ze hun oude sound wat terug, daarstraks heb ik toevallig 1 van de nieuwe nummers gehoord maar het was voorbij voor ik doorhad dat zij het waren(niet echt geconcentreerd aan het luisteren)
Ik vond het laatste album wat te druk en ik heb het bijgevolg nauwelijks beluisterd, het voorlaatste heb ik wel nog vrij dikwijls beluisterd maar het is eigenlijk toch maar zwakjes buiten enkele nummertjes.
De jeugdige inspiratie was er wat uit en daarom heb ik voor dit geen al te hoge verwachtingen.
Ik vind de hoes trouwens niet mooi, het lijkt wel op iets uit een ero-shop ofzo.

avatar van Dexter
De hoes vind ik inderdaad ook niet zo mooi. Een Ixnay of Americana: dat waren nog eens mooie hoezen, en ook CoO was mooi, lekker simpel. Maar dit is nog altijd mooier dan de V&D-achtige hoes van Ignition of die van Splinter.

Ach, als de muziek maar goed is; en Hammerhead ís goed!

Vids tot nu toe:
Hammerhead - Studio
Half-Truism (live)
You're Gonna Go Far, Kid (live)

Hammerhead en Half-Truism klinken geweldig, Kid klinkt minder goed maar het is wel tof om nog eens een proshot van The Offspring te zien.

avatar van Chainsaw
Verwacht van Rise and Fall, Rage and Grace op z'n minst een smakelijk tussendoortje en met de eerste geluiden die ik ervan heb gehoord lijkt dat de goede kant op te gaan. Ben volgens mij sowieso één van de weinige die naast Smash ook Splinter en Conspiracy nog best kan waarderen. Ben benieuwd iig.

avatar van Eddie
hey bestaan ze nog ik dagt dat ze de pijp aan maarten hadden gegeven, na het sterke (in mijn ogen ) ´Conspiracy Of One´ en het matige 'Splinter' hoop ik dat dit weer een ouderwetse knaller gaat worden. Weet iemand heet toevaiilig de line up van deze plaat? is ron welty weer terug op de drumkruk?

ben heel erg benieuwd naar deze plaat.

avatar van coldwarkids
Ach " Splinter " mag bij mij ook wel tot de klassiekers horen van The Offspring en Americana ook

avatar van Dexter
Alles tot en met Americana (hoe commercieel of wat dan ook) was geweldig. Conspiracy of One bevat enkele geweldige nummers, maar ook enkele missers, waardoor ik die plaat niet geweldig maar erg leuk vind. Splinter was gewoon te nietszeggend. Een grappig nummer, enkele goede, oude vertrouwde nummers, maar ook een afgrijselijke single.
De drie nummers die heb ik gehoord van dit album stemmen me erg positief

En Eddie, ze hebben sinds vorig jaar weer een nieuwe drummer, geen Ron Welty. Noodles, Dexter en Greg K. zitten natuurlijk wel nog altijd in de band.

avatar van Sanderkeuh
Pete Parada is de nieuwe drummer.

zalig eindelijk nog ies een albom van the offspring
kijke er naar uit
hoop datet een goeie is

avatar van coldwarkids
hoes is in ieder geval lelijk

avatar van Dexter
Kijk trouwens uit voor de 'gelekte' versies op internet. Het schijnt dat ze allemaal fake zijn en virussen (trojans) bevatten.

bedankt voor de mededeling

avatar van Eddie
Hammerhead klinkt iig zoals ik offspring het liefste hoor. Heerlijke no nonsense punkpop. Als de hele plaat zo lekker is dan ben ik een heel erg gelukkig man!

nicolas
mosterd gehaald bij foo fighters? echoes, silence, patience and grace; wat hebben die toch allemaal met grace

avatar van Sanderkeuh
The Offspring heeft het album vandaag op het internet laten afspelen, en je kan het nu terugvinden op een paar sites.

Nog maar 1 luisterbeurt gegeven tot nu toe, maar het is een goed album, beter dan Splinter.
Er zit voldoende variatie in de nummers, al mocht het van mij toch soms wat sneller/harder.
Sommige nummers deden me denken aan het werk van Green Day. (vnl. van het American Idiot-album)

Hoogtepunten: Half-Truism, Hammerhead en Trust In You.

4* gegeven, 4.5* is net wat teveel.

avatar van coldwarkids
Splinter was voor mij meer een afwisselender plaat dan R&FR&G, ik vind dit dat dit album heel erg standaard is maar dat is nou eenmaal The Offspring en daar is niets mis mee

avatar van Sanderkeuh
Deze tracks vind ik toch wel beter dan Splinter hoor.
Het album duurt gelukkig ook langer.

avatar van Dexter
Ik heb 'm net ook een paar keer geluisterd, maar ik vind het een beetje een wisselvallige plaat. Het begin is enorm sterk, maar na Hammerhead zakt het een beetje in. Zoals coldwarkids al zei, weinig afwisseling, en die tracks (tot aan Nothingtown) vind ik niet zo sterk. Daarna eindigt de plaat wel weer met nummers van een aardig niveau; Stuff Is Messed Up en Fix You zijn samen met de vier openingsnummer de sterkste van het album.
Wat ik wel een jammer vind dat er geen grappig nummer tussen zit (zoals op de vorige bijv. When You're in Prison, Pay the Man of zoiets als Disclaimer/Time to Relax); ze willen hier iets te gelikt zijn (zie ook de keyboards bij enkele nummers.)
Waardering volgt later.

Ze worden ouder eh.
blink-182 hun laatste album was ook stukken serieuzer dan de vorige.
En 'Pay the Man' was net een van de serieuzere nummers op Americana. Pretty Fly en Walla Walla zijn de grappige nummers daar.

avatar van Dexter
Het laatste album van Blink was dan ook ruk En ik bedoel eigenlijk de hidden track ná Pay the Man, waar ze een maffe Americana-medley spelen.

nijme255@adsl
Beetje mosterd na de maaltijd.