The Offspring - Rise and Fall, Rage and Grace (2008)

Rock / Punk
Label: Columbia

1. Half-Truism (3:25)
  2. Trust in You (3:09)
  3. You're Gonna Go Far, Kid (2:57)
  4. Hammerhead (4:38)
  5. A Lot Like Me (4:28)
  6. Takes Me Nowhere (2:59)
  7. Kristy, Are You Doing Okay? (3:42)
  8. Nothingtown (3:29)
  9. Stuff Is Messed Up (3:32)
  10. Fix You (4:18)
  11. Let's Hear It for Rock Bottom (4:04)
  12. Rise and Fall (2:59)
  13. O.C. Life * (2:53)
  14. You're Gonna Go Far, Kid [Live] * (3:03)
  15. Gotta Get Away [Live] * (3:52)
avatar van Sanderkeuh
Ik vind het laatste album van blink hun beste eigenlijk, samen met Enema.
Maargoed, het gaat hier over The Offspring.

ja Take Off Your Pants And Jacket hoort daar ook nog bij
...
Maar kijk The Offspring is The Offspring en die maken nou eenmaal "eenvoudig gespeelde, standaard) nummers, maar dat is nou eenmaal die band.
En zo hoor ik The Offspring graag, maar Splinter was daarentegen ook gewoon een goede plaat, want ze deden het toen op een andere manier, maar dat was ook goed

Album met afwisseling. Sommige nummers rocken als op smash (Trust in you, hammerhead) en andere zijn zeikerig (half-truism). Klinkt opzich niet slecht, maar ben bang dat naar een paar keer luisteren de uithalen gaan vervelen/irriteren...

avatar van Mr. B
Gewoon een goede offspring plaat niks meer en niks minder. Doen al jaren hetzelfde met dezelfde kwaliteit. In hetzelfde genre en uit dezelfde tijd vind ik Pennywise het persoonlijk wel wat beter doen.
Deze Offspring is dan wel weer beter dan de nieuwe No Use For A Name.

Al met al zet ik deze met plezier op maar hoger dan 3* kom ik niet ben ik bang.

die nieuwe single klinkt als iets dat ze jaren geleden al gemaakt hebben. zeeeer typisch offspring maar hier lig ik al lang niet wakker meer van.

avatar van gameg
Licht het aan mij of lijkt "Trust In You" verdacht veel op het eerder uitgebrachte nummer Äll I Want" van The Offspring

avatar van Sanderkeuh
Ik vind ze niet echt op elkaar lijken eigenlijk, maar vind Trust In You iig beter.
Die bonustrack (O.C. Life) is trouwens ook niet slecht.

avatar van Dexter
Inderdaad, het begin van Trust in You deed me ook denken aan All I Want. Is O.C. Life trouwens een Zebrahead cover?

avatar van Desert
Ik vind dit album altijd maar beter worden.

Luistert goed weg en heeft catchy refreintjes.

Eén van de betere van dit jaar.

avatar van greendog
Jep, heerlijk album. Begint lekker knallend, en gaat ook lekker door. Een van de betere dit jaar wil ik nog niet zeggen. Maar zeker is wel dat dit een goed punkjaartje is. Bad Religion, Pennywise, Offspring nu Rancid nog misschien?

avatar van WBN
WBN
Dit album word naar meerdere luisterbeurten steeds beter, na 1 luisterbeurt was ik nog van plan een 3 te geven maar nu zit ik toch al op 4.5, Half-Truism, Trus in You, Hammerhead, Rise and Fall vallen meteen op, maar ook A Lot Like Me, You're Gonna Go Far, Kid en Nothingtown zijn ook gewoon goede nummers nadat ik het album meerdere keren had geluisterd.

avatar van gameg
Idd dit album wordt echt steeds beter! Ik heb hem gister origineel gekocht en ik heb geen spijt! uitschieters zijn Hammerhead, You're gonna go far, kid en Stuff is messed up (shit is fucked up)...!

avatar van Ploppesteksel
Als Hammerhead een uitschieter is denk ik niet dat ik dit album ga beluisteren. Original Prankster vond ik in der tijd een erg aardig nummer, maar Hammerhead is toch weer een gewone punkrockschijf, en dat kan me niet echt boeien.

avatar van coldwarkids
Zeg Ploppesteksel, The Offspring is The Offspring.
Zo'n punkband kan niet zomaar van muziek veranderen.
Ze gaan heus niet iets moeilijks verzinnen, zodat de songs origineler klinken.
Ze hebben gewoon de punkklasse, dat hebben ze na zoveel albums nog steeds.
Als dit album je niet boeit, dan is de band The Offspring gewoon niks voor je.
Zulke muziek maken ze vanaf album 1.

avatar van Delugny
Ik vind het echt een super album.
Zeker nadat ik hem paar keer achter elkaar had geluisterd.

avatar van Dexter
coldwarkids schreef:
Zulke muziek maken ze vanaf album 1.

Niet helemaal waar, natuurlijk. Op de eerste drie, vier albums klonken ze nog lekker rauw; onvervalste punkrock. Van toen af aan zijn ze steeds een tikje gelikter gaan klinken, met enkele a-typische punkrock songs (vooral de singles): denk aan Pretty Fly, Original Prankster en Hit That. Dat is op dit album alleen maar meer geworden, imo. Hammerhead o.a. is een lekkere onvervalste punkrocker, maar iets als A Lot Like Me is niet anders dan pop-punk/pop-rock.

avatar van coldwarkids
Ja oke, maar ik vind dit album toch weer als vanouds, en ja Kristy, Are You Doing Ok? is inderdaad een nummer wat niet op 1 van de eerste albums zal staan.
Maar die echte snelle punknummers, dat is zeer zeker het oude werk.
Maar ik bedoel dan ook meer de albums (Americana, Smash, Conspiracy Of One)

avatar van kaztor
coldwarkids schreef:
Als dit album je niet boeit, dan is de band The Offspring gewoon niks voor je.

Waar is dat nou op gebasserd?
Een album als Ignition klinkt heel anders (en, vooral: Beter) dan de recente platen.

avatar van Eddie
Helemaal geen verkeerde plaat dit.Oke het is bij lange na niet hun beste plaat. Maar ik kan dit zeker goed aanhoren zeker na de het matige splinter.

Het is geen vergelijk met hun oudere werk wat bij mij absoluut de voorkeur geniet, maar ik kom hier best wel wat saaie autoritjes mee door

avatar van kaztor
#4, gaat dat over onze trouwe metalhead?

mml
wel heel erg vreemde recensie in humo

HUMO schreef:
Proefondervindelijk bewezen in de TTT-kantoren te D.: met een bescheiden perforator kan men een mooi rond gaatje aanbrengen in een cd.

Mits behoedzaam uitgevoerd - wrik een klemgeraakte perforator nooit los met een vork, een schaar of een ander scherp voorwerp! - kan men de cd nadien zelfs nog gedeeltelijk beluisteren. Wat wij u in het geval van The Offspring evenwel niet aanbevelen. Namens Jongens & Wetenschap: (cp) & (tp)

avatar van Desert
Humo schrijft dan wel meer gekke dingen.

Persoonlijk vind ik dat magazine nu niet echt een referentie. Niet voor cd's en niet voor films. Zeker recensies door Charlie Poel en Tom Pardoen (van wie ik vermoed dat zij de schrijvers zijn van dit episteltje) zijn verwaarloosbaar.

Humo prefereert altijd bands die ofwel opkomend zijn, ofwel bands die een heilig huisje zijn zoals bv: Radiohead, British Seapower.
Onder die noemer valt The Offspring nu niet echt en dus moet het magazine zijn reputatie van rebels boekje alle eer aan doen.

Mijn bescheiden mening natuurlijk...

mml
Helemaal mee eens met je bescheiden mening, eigelijk een behoorlijk bekrompen boekje.

Ik weet nu al dat het volgende album van The National, Neil Young en Bob Dylan vier sterren zal krijgen (het maximum) en dat het volgende album van Coldplay of de volgende hype het maximum nooit kan halen.

Maar uiteindelijk is het wel een referentie omdat het zoveel mensen lezen.

geweldige cd dit.
Heb hem al sinds de release in mijn auto zitten.
Bijna alle nummers zijn geweldig.
Maar Half Truism, trust in you en Hammerhead staan toch redelijk eenzaam aan de top.
Fix you vind ik ook prachtig. Door een recente gebeurtenis is dit nummer me nog meer bij gaan staan.
Dit nummers is zelfs gedraaid op de begravenis. Die tekst is gewoon zo mooi.

avatar van Chainsaw
Alles behalve teleurstellend eigenlijk, deze nieuwe Offspring plaat. Sure, je moet er wel een beetje een zwak voor hebben en uiteraard niet verwachten dat ze ineens compleet andere muziek maken dan in hun voorgaande albums, maar toch voelt dit voor mij niet aan als een simpele herhalingsoefening. Het is overduidelijk en zonder enige twijfel The Offspring, maar toch ook een klein beetje anders.

Het album opent sterk met Half Truism, welke erg doet denken aan hun vorige album Splinter. Lekker tempo en vooral de coupletten liggen lekker in het gehoor. Vervolgens komt de oude Offspring een beetje naar voren met Trust in You, die me wat doet denken aan hun nummer All I Want. Opnieuw heerlijke coupletten, een ideaal nummer om lekker mee te schreeuwen. Hetzelfde geldt in iets mindere mate ook voor You're Gonna Go Far Kid, lekker refrein dat goed blijft hangen.

Hammerhead, de eerste single van dit album, is erg aardig en klinkt verder prima, maar vind het nergens écht bijzonder. Wél bijzonder is het volgende nummer; A Lot Like Me klinkt in het begin totaal niet als The Offspring, maar is wel ontzettend mooi. Zit aardig wat emotie in, een ideaal nummer voor je (liefdes)verdriet of frustraties. Hetzelfde geldt ook een beetje voor Kristy Are You Doing Ok, een wat rustig nummer dat staat als een huis en met prima tekst en uitvoering.

Maar bij The Offspring moet er natuurlijk ook ruimte zijn voor lekkere, ongegeneerde rock voor het nodige schreeuw en springwerk. En daar zijn de heerlijke nummers Nothingtown, Takes Me Nowhere en Stuff is Messed Up voor. Charmante nummers, vooral de eerste twee zijn erg vermakelijk. Maar na dit nummer slaat het album weer even om en komt met één van de beste nummers; Fix You. Prachtig nummer met een uitstekende emotionele lading, nog meer dan A Lot Like Me, en schitterende tekst. Prachtig, werkelijk prachtig.

Het nummer Let's Hear it For Rock Bottom is amusant en zeker niet The Offspring op z'n slechtst, maar écht spectaculair of spetterend is het niet, zeker in vergelijking met de rest van het album. Maar ach, het luistert lekker weg. En The Offspring zou The Offspring niet zijn als ze voor een heerlijke afsluiter zouden zorgen. En Rise and Fall is zo'n prima laatste nummer, een waardig slot van een in mijn ogen uitstekend album. Ik luister er in ieder geval nog steeds met erg veel plezier naar.

Jammer dat OC life niet op de Nederlandse versie staat.
Is een goed nummertje.

avatar van Mr. B
Mr. B schreef:
Deze Offspring is dan wel weer beter dan de nieuwe No Use For A Name.

Al met al zet ik deze met plezier op maar hoger dan 3* kom ik niet ben ik bang.

Ben toch wel een beetje bang, want deze plaat groeit. Ik zet hem steeds vaker op.

avatar van Desert
Achter de link vind je een interview met Kevin Wasserman beter bekend als Noodles.

Main subject is het nieuwe album natuurlijk, maar het gaat ook over de apparatuur die Wasserman, en The Offspring in het algemeen, gebruikt.

vind hem wel beter dan het oerslechte splinter album, maar wel niet beter als bijvoorbeeld americana, smash of conspiracy of one (en zeker al niet beter dan ixnay on the hombre )

avatar van horrorfreak7
Het album begint geweldig, en blijft geweldig, maar na nr.6 zakt hij helemaal in elkaar..wat wel vreselijk jammer is.

3.5* voor de 1ste 6 nummers =)