The Rascals - Rascalize (2008)

Label: Deltasonic

1. Rascalize (2:27)
  2. Out of Dreams (3:10)
  3. Bond Girl (2:31)
  4. The Glorified Collector (2:55)
  5. Fear Invicted into the Perfect Stranger (4:08)
  6. Does Your Husband Know That You're on the Run? (3:51)
  7. I'd Be Lying to You (3:00)
  8. Freakbeat Phantom (3:30)
  9. People Watching (2:24)
  10. Stockings to Suit (3:03)
  11. How Do I End This? (3:03)
  12. I'll Give You Sympathy (3:25)
  13. Ratcatcher * (2:37)
  14. Is It Too Late? * (4:12)
avatar van bver
Na het geweldige "The Last Shadow Puppets" dit ook maar eens geprobeerd en het klinkt zeker niet slecht. Een aantal nummers grepen meteen de aandacht, enkelen gingen echter volledig aan me voorbij. Ik draaide het plaatje op de achtergrond, dus ga er nog geen score op plakken...eerst maar eens aandachtig beluisteren dus....

avatar van TerryA
bver schreef:

helaas zijn er intussen veel te veel bands die niet slecht klinken, maar ook helemaal niet goed of bijzonder klinken.
deze album zal redelijk verkopen vanwege de pers van Last Shadow Puppets, maar in een jaar of zelfs korter al lang vergeten

JustaRascal
Het lijkt erop dat The Last Shadow Puppets het meeste weg hebben van The Rascals. Bond Girl lijkt regelrecht van "The Age of Understatement" te komen.

Klinkt leuk tot nu toe, nog paar keer luisteren.

avatar van starsailor
Ik vind het meer een Arctic Monkeys kloon. Wel een die de moeite waard is overigens. Bij vlagen nog rauwer dan AM, en vooral de zang lijkt veel op die van Turner, maar dat hadden we al bij The Last Shadow Puppets kunnen constateren. Leuk bandje.

Valt me ook helemaal niet tegen. Ik hoor nu dat TLSP niet Alex Turner en 'een vriendje zijn', maar dat Miles Kane ook een flinke duit in het zakjes heeft gedaan. Pas twee keer geluisterd maar ik geef alvast een 4!

avatar van Lars11
Heb mijn stem drastisch verlaagd. Wat een saaie rot plaat. Het leek heel wat maar het is niet meer dan wat halfbakken Last shadow puppet plagiaat. Goed in vergist dus....

avatar van hendriku
Ik vond ze op London Calling geweldig klinken. Drie van die mannetjes op het podium maar wat een geluid. Daar waar ik bij de Shadow Puppets na een paar nummers afdwaal ben ik benieuwd hoe deze nu gaat vallen... to be continued dus!

avatar van KidChino8
Ik ga hem meteen kopen, maar ik denk dat Rascals zeker niet knlinkt als LSP, helemaal anders.
Dit noem ik zeker geen plagiaat.

avatar van KidChino8
De ruwe en donkere stijl van the rascals bevalt me wel, dit album heeft gewoon zijn tijd nodig . 'Fear Invicted into the Perfect Stranger' is voor mij het beste nummer vd plaat

avatar van jeroen1904
Een vrij laag gemiddelde voor dit debuut van The Rascals vind ik. Niet het meest avontuurlijke album, maar gewoonweg goede rockmuziek, met heerlijke tempowisselingen, dit alles overgoten met een sixties sausje. Goed gitaarwerk ook.... ik vind dit toch een stuk beter dan andere recente Britpopbandjes (The Wombats, Pigeon Detectives, enz). Favorieten: rascalize, bond girl, freakbeat phantom.

avatar van KidChino8
^^ Ga ik volledig mee akkoord!

avatar van lazarrus
KidChino8 schreef:

Volledig mee akkoord! 'Fear Invicted Into A Perfect Stranger' is geniaal schitterend!

In elk geval vind ik The Rascals beter dan Arctic Monkeys
Lekker debuutalbum.
maar nog net iets teveel 'mindere' nummers

Dean F. Abbot
lazarrus schreef:

idem dito!

avatar van KidChino8
Ze komen naar trix, allen daar heen!Naar het schijnt is deze plaat nog beter :live

Teddy Daniels schreef:
In elk geval vind ik The Rascals beter dan Arctic Monkeys
Lekker debuutalbum.
maar nog net iets teveel 'mindere' nummers

Ho, ho Teddy: je moet het ook weer niet overdrijven!
Beetje veel Daniels op toen je dit schreef?

Het lijkt er natuurlijk sterk op. En daar is helemaal niks mee mis. Bijvoorbeeld 'The Glorified Collector' kan zo op een AM album.

Lars11 schreef:

Beste Lars, the Last Shadow Puppets bestaat voor de helft uit de zanger van The Rascals. Hoe kan je dan in vredesnaam plagiaat plegen.......?

avatar van Yamato
Heerlijk plaatje, prachtige hoes ook trouwens, daar ben ik zeker over te spreken.

avatar van wendyvortex
Bovengemiddelde Britpop, maar stiekem zat ik te hopen op de nieuwe The Jam.
Helaas blijft het teveel het typisch Britpop-geluid.

avatar van Reindert
Gezien in Trix en het was echt sterk. Miles Kane is veel sympathieker dan zijn collega van Arctic Monkeys.

Miles Kane heeft ook duidelijk meer invloed gehad op de sound van TLSP. Deze plaat is echt sterk en er zijn een aantal nummers bij die ook gewoon op een album van TLSP zouden kunnen gestaan hebben. Dit is niet het geval voor AM.

Ik ben een enorme fan van zowel The Rascals als Arctic Monkeys. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de eerste. En The Last Shadow Puppets is van beide stukken een beetje, maar dan nog beter

avatar van frankieman
Waar ik dacht dat The Last Shadow Puppets, in al mijn addoratie voor Alex Turner, vooral een blijk was van zijn briljantheid en veelzeidigheid blijkt na beluisteren van Rascalize dat het waarschijnlijk vooral Miles Kane was die de sound van TLSP bepaalde.

Op het eerste gehoor is het erg Arctic Monkeys achtig maar na een paar keer luisteren blijkt het meer dan zomaar een AM copy te zijn. Het is allemaal wat donkerder en rauwer. Een beetje het The Stones en The Beatles verhaal, in mindere exteme maat dan.

De nummers van de AM zitten beter in elkaar en Turner's teksten zijn van een stuk hoger niveau maar dit is inderdaad rauwer en iets meer garage klinkend en dat heeft weer sterke aantrekkingskracht.

Ijzersterke plaat.

avatar van stef212
[quote]Louis2703 schreef:
Dit lijkt heel erg op The Last Shadow Puppets, of beter gezegd, The Last Shadow Puppets lijkt heel er hier op. Alleen heeft dat toch net iets meer.[/quote

Dat komt zeer duidelijk door de inbreng van Alex Turner.

avatar van JVT
JVT
Plaat net een eerste keer beluisterd, het stijltje bevalt me wel! Vind het meer Arctic Monkeys dan last shadow puppets om toch maar eens te vergelijken.
Klinkt bij momenten lekker rauw en daar hou ik absoluut van! Moet deze wel nog enkele malen beluisteren om een écht oordeel te geven! Ik heb er wel zin in!

avatar van LeNoise
Mooie gitaarsuond heeft die Miles Kane, hoor je ook in mindere mate terug op Colour of the Trap.
Afgaande op de rascals had Kane volgesn mij een grotere invloed op de sound van de Last Shadow Puppets dan Turner.
Dit is een heel leuk album, vol tempowisselingen, leuke riffs, rare gitaareffecten maar toch lekker catchy.

Choo Choo
Schitterend album!! Er is geen nummer dat zonder plezier aan me voorbij gaat!

Dit album zit vol met heerlijke gitaarriffs en effecten. De stem van Miles past er perfect bij.
Die effecten vooral maken het uniek. Ze geven de muziek een bepaalde sfeer die me wel bevalt.

Jammer dat deze band het na 1 album voor gezien heeft gehouden, had er graag meer van gehoord.

LeNoise schreef:
Precies! Ik zie het altijd zo: Miles heeft grotendeels de sound bepaald en Alex de teksten! Als iedereen doet waar die goed in is krijg je vanzelf een meesterwerk!

Miles had Alex voor dit album overigens niet nodig om een meesterwerk te maken, maar volgens mij heb ik niet veel medestanders om dit album een meesterwerk te noemen. Ik vind de score wat aan de lage kant!

avatar van LeNoise
Inderdaad, ook door de pers werd dit album niet gewaardeerd.
Een kerel van Allmusic neemt zelf stront in de mond door te zeggen dat Kane geboren is om te volgen.

Nu ja, er zijn gelijkenissen met Arctic Monkeys en door de releasedatum (net na die van Last Shadow Puppets) lijkt het of de jongens daarvan een graantje willen meepikken.
Maar toch vind ik dat dit album fris en goed genoeg is om los te staan van vorige factoren.

Choo Choo
Laat hem dan maar lekker een volger zijn. Ik vind dit een supervet album, evenals alle albums van AM trouwens... Maar als ik heel eerlijk ben hoor ik al die gelijkenissen niet zo hoor. Ik vind de sound van The Rascals redelijk uniek met al die gitaareffecten, dat hoor ik niet echt terug bij AM.

avatar van Screenager
Waar ik zijn solodebuut erg goed vind, maar bij vlagen misschien iets te poppy, vind ik dit album mogelijks nog beter. Miles Kane en Alex Turner zijn aan elkaar gewaagd, met wel nog een (lichte) voorkeur voor Turner, wat mij dan ook een enorme fan van TLSP maakt!
Zeer vermakelijke plaat! Gaat misschien binnenkort wel de 4.5 halen.
Van mijn part mag Kane gerust permanent deel gaan uitmaken van de Monkeys!
[Hoewel ik weet dat daar Miles' ambities niet direct liggen ntrlk ]