Bonnie "Prince" Billy - Lie Down in the Light (2008)

Roots
Label: Domino

1. Easy Does It (3:54)
  2. Glory Goes (3:56)
  3. So Everyone (4:02)
  4. For Every Field There's a Mole (3:20)
  5. Other's Gain (4:35)
  6. You Want That Picture (3:51)
  7. Missing One (2:48)
  8. What's Missing Is (4:28)
  9. Where Is the Puzzle (3:50)
  10. Lie Down in the Light (4:09)
  11. Willow Trees Bend (4:08)
  12. I'll Be Glad (2:44)
Zo onverwacht als ik deze cd op het net tegenkwam, zo onverwacht was het dat deze nog niet toegevoegd was (hij was immers al bijna uit!), nog onverwachter zijn de kritieken die ik lees van de twee stemmers en ook zo onverwacht vonden de heren van de platenzaak deze release toen ik hem afrekende.
Of ik het wat vond vroegen ze me gelijk (ze hadden hem zelf nog niet opgezet). Ach, jongens ik ben er net binnen 1 minuut doorheen gezapt en dat had ik niet hoeven doen. Dit lijkt me wederom wel weer wat, dus haal het maar uit de speler want ik koop het gewoon. En verdomd: wat een heerlijke cd is dit toch geworden.
Heerlijk om het thuis in de cd-speler te stoppen en lekker door de boxen te laten schallen. Want ja, daar leent Bonnie zich ook wel voor moet ik zeggen.
Al bij nummer 1 valt de 'luchtigheid' me op. En ik moet zeggen dat ik een vrolijke grijns op mijn gezicht blijf houden, de hele cd lang.
Of dat nu de bedoeling was kan me niet schelen. In elk geval geniet ik vooral van de schitterende instrumentatie. Subtiel, verwarmend en vooral schitterend aan alle kanten.
Potverdikkeme wat een aangename verrassing is dit zeg! Blijkbaar kan er onaangekondigd een hoop moois uit de hemel komen vallen en daar mogen wij stervelingen wel dankbaar voor zijn.