Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
avatar van Eardrum
2,5 voor de beats.

avatar van ol' dirty
dit album heeft toch wel veel dope tracks.. maar nummers als lollipop en got money zijn bagger.. maar het is gewoon lekker om naar te luisteren, ookal is het soms gewoon wat simpel...

Hij mag van mij 2.5 ster voor:
Het fout spellen van "the".
Voor Jay-Z zijn deel op Mr. Carter, het was hem bijna gelukt om Jay tot zijn niveau te verlagen.
De beat van A Milli, jammer dat iemand er door heen gilt.
Het refrein op got money.
Het fout uitspreken van 2Pac omdat zijn ryme anders niet rijmt, creatief
De orginaliteit van Dr. Carter, jammer van de uitvoering.
De beat van shoot me down.
De hele track van Lollipop.
Dat hij gewoon ET is, waar hij openlijk voor uit komt op Phone home.

Hij is raar, waarom vergelijkt hij zich zelf met 2Pac, Biggie en Jay-Z.
Waarom is hij niet te verstaan?
Waarom gebruikt hij een geslaagde line 3x?
Waarom lacht hij op zijn eigen track om een semi-grappige line, van zich zelf?
Waarom hoor ik allemaal irritante stemmetjes op iedere vokking track?
Waarom kan hij geen fatsoenlijke naam bedenken? Tha Carter 2 kan nog wel, maar om nou door te gaan tot 3?
Tha Carter albums worden wel steeds beter, de productie dan.

X-man
Je kan zeggen wat je wil, maar er staan weer een hoop klassieke zinnetjes op.

"Shit, get on my level, you can't get on my level. You will need a space shuttle or a ladder that's forever."
(uit 3Peat)

"Man I got summer hating on me cause I'm hotter than the sun,
Spring hating on me cause I ain't never sprung,
Winter hating on me cause I'm colder than ya'll,
And I would never, I would never, I would never fall,
I'm being hated by the seasons,
So fuck ya'll who hating for no reason."

(uit Mr. Carter)

Je kan zeggen wat je wil, maar de man heeft stijl en is uniek in zijn soort. Maar kan het ookgoed begrijpen dat mensen die niet kunnen waarderen. Ik kan het wel en ik geef dan ook een verdiende voldoende!

Frostyx
Ja leuke zinnen, jammer dat hij niet te verstaan is.

Frostyx schreef:
Ja leuke zinnen, jammer dat hij niet te verstaan is.

Ik heb geen probleem om hem te verstaan, zéker niet na een paar luisterbeurten. Dus of het ligt aan jouw taalkennis/gehoor of je hebt hem 1 keer geluisterd (of stiekem helemaal niet!)...

1x, echt waar

avatar van Pooiertje
X-man schreef:

Was jij toevallig niet een in je vorige leven de user Mezelf?

nee

avatar van Shelter
X-man schreef:
Je kan zeggen wat je wil, maar er staan weer een hoop klassieke zinnetjes op.

(uit 3Peat)

"Man I got summer hating on me cause I'm hotter than the sun,
Spring hating on me cause I ain't never sprung,
Winter hating on me cause I'm colder than ya'll,
And I would never, I would never, I would never fall,
I'm being hated by the seasons,
So fuck ya'll who hating for no reason."

(uit Mr. Carter)

Je eerste voorbeeld is verre van origineel en creatief. Je tweede voorbeeld kan ik me invinden dat het wel leuk is opgezet, maar toch echt verre van classic materiaal. Verder vind ik Lil Wayne ook echt niet verstaanbaar en ik heb het album 2x geluisterd

Pooiertje schreef:

Was jij toevallig niet een in je vorige leven de user Mezelf?

Klopt, ik had m'n account opgezegd omdat ik bijna niet meer op de site zat. Maarja, vond het toch wel leuk om m'n mening te geven over albums en om achtergrondinformatie te lezen over artiesten/albums.

nou welkom terug dan

nou welkom terug dan

Dankje

LesaneCrooks
Op sommige momenten kan ik dit wel keihard waarderen
3* dan maar voor Mr Carter

derkrijks
Over het algemeen vind ik R&B maar niets. Eentonige en oppervlakkige muziek. de teksten handelen vaak niet over veel anders dan bitches en hoe's en rijden in dikke auto's en het dragen van bling bling. Gelukkig vond ik deze schijf iets beter dan het gemiddelde, met name door het aparte stemgeluid van Wayne.

avatar van Kos
Kos
Als er nou een rapper is die niks meer te melden heeft dan bitches, hoes en blingbling is het deze wel.

derkrijks
Inderdaad maar ik vind deze plaat wel iets hebben

avatar van BZN
0,5
BZN
album van niks lijkt me beter als hij een keer stopt

later als je groot bent

avatar van Jorge-E
derkrijks schreef:
Over het algemeen vind ik R&B maar niets.

Goed dat je een Hip-Hop album gecheckt hebt dan.

derkrijks
ja omdat ik niet zomaar een mening heb maar eerst luister en dan pas oordeel, over het ALGEMEEN vind ik het niets, maar uitzonderingen zijn er altijd toch zo ruimdenkend ben ik wel. En ik vond deze niet eens beroerd.

Hij mag van mij 2.5 ster voor:
Het fout spellen van "the".
De beat van A Milli, jammer dat iemand er door heen gilt.
Het refrein op got money.
Het fout uitspreken van 2Pac omdat zijn ryme anders niet rijmt, creatief
De orginaliteit van Dr. Carter, jammer van de uitvoering.
De beat van shoot me down.
De hele track van Lollipop.
Dat hij gewoon ET is, waar hij openlijk voor uit komt op Phone home.

Hij is raar, waarom vergelijkt hij zich zelf met 2Pac, Biggie en Jay-Z.
Waarom is hij niet te verstaan?
Waarom gebruikt hij een geslaagde line 3x?
Waarom lacht hij op zijn eigen track om een semi-grappige line, van zich zelf?
Waarom hoor ik allemaal irritante stemmetjes op iedere vokking track?
Tha Carter albums worden wel steeds beter, de productie dan.
Wat een pain in the ass is Weezy soms zeg

Ik ben het dus níet met jou eens. Beste album van Weezy.
Maar onze dr/mr/dwayne carter is eigelijk alleen top in 'Featurings'

avatar van teeveepee
Wat een pain in the ass is Weezy soms zeg

Gelukkig zullen we nog even moeten wachten op Tha Carter IV, want hij gaat een jaar de bak in.

X-man
Halfje eraf, toch minder geworden en ik heb totaal de behoefte niet om hem nog eens op te zetten...

avatar van Raul
lekker album, productie is weer dik in orde en de raspende stem van Wayne is hit or miss, hate him or love him
I love him en ik trek zelfs die lollipop achtige tracks van deze man wel

snap op de één of andere manier heel goed waarom mensen Wayne's muziek vreselijk vinden maar ik vind dat ie veel stijl heeft, al die stemmetjes en maniertjes en dat gierende gelach om zijn eigen semi-gelukte one liners maken deze plaat alleen maar lekkerder.

echt heel hoog niveau haalt ie qua teksten niet, en vond Carter II productionwise wel iets sterker; daarom 3,5 sterren

Favoriete nummers zijn Dr. Carter, A Milli (banger!!), Shoot Me Down en Let The Beat Build.

RedLightCityBoy
Blijft toch wel een lekkere plaat. Op Lil´ Wayne´s stijl wordt vaak gehaat, maar ik vind hem fantastisch! Zo´n heerlijk plat accent met in zijn flow mooie reggae invloeden. Niet elke beat is even goed natuurlijk, maar er zijn ook enorm veel heerlijke nummers met als hoogtepunten voor mij: Mr. Carter, Comfortable, Tie My Hands (wie zegt dat weezy geen sterke lyrics heeft?), Mrs. Officer ( ), Let the Beat Build en Lollipop.

avatar van Pooiertje
RedLightCityBoy schreef:
Zo´n heerlijk plat accent met in zijn flow mooie reggae invloeden.

RedLightCityBoy
Ja ik kan dat accent waarderen en met reggae invloeden bedoel ik niet in de beats maar in zijn flow wat ik aangeef. Niet dat hij zingt, maar de manier waarop hij sommige dingen rapt klinkt erg hoe Jamaicanen engels spreken.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de humor in Mrs Officer echt erg grappig

...I said: "Baby, what's your number?" She said: "9-1-1"...
...all she want me to do is fuck the police...
..She said I had the right to remain silent. Now I got her holla sounding like a siren...

RedLightCityBoy
Dat stukje wilde ik ook al eens quoten is inderdaad een heerlijk stukje! vooral hoe hij lacht na "Baby, what's your number?" She said: "9-1-1"...